Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Си заслуживме бод, но со малку повеќе концентрација во одбрана можевме и до победа. Донарума лош натпревар, не е тоа тоа после она со Пескара.

Нападот катастрофа уште во први 15 минути можеше да постигнеме гол и дојде ред на крај дефанзивци да не спасуваат. Бака е очаен и не може да ме убедите дека напаѓач не е приоритет. Сусо 9 асистенции. (y)

Денес Лацио и Аталанта да кикснат и следна со Емполи дома и со Кротоне во гости. Се освен 6 бода е веќе отпишување од ЛЕ и шанса да се одалечиме и од Интер кој игра со Фиорентина и Наполи.
6 место оди во ЛЕ доколку Јувентус освои куп.

:icon_mrgr:

C9dJ5zWXUAARHy8 - Copy.jpg

Бака ептен е катастрофа, незнам како игра пред Лападула... треба Монтела да го седне малу на клупа да одмори некоја утакмица да види дека не е он бог у Милан и мора да игра секоја утакмица!!

Монтела муда добри, Окампос, Сусо, Делофеу, Лападула и Бака напред... а голови даваат Ромањоли и Запата :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

17861618_608228529384112_1887756673890871017_n.jpg

:icon_lol:

Си заслуживме бод, но со малку повеќе концентрација во одбрана можевме и до победа. Донарума лош натпревар, не е тоа тоа после она со Пескара.

Нападот катастрофа уште во први 15 минути можеше да постигнеме гол и дојде ред на крај дефанзивци да не спасуваат. Бака е очаен и не може да ме убедите дека напаѓач не е приоритет. Сусо 9 асистенции. (y)

Денес Лацио и Аталанта да кикснат и следна со Емполи дома и со Кротоне во гости. Се освен 6 бода е веќе отпишување од ЛЕ и шанса да се одалечиме и од Интер кој игра со Фиорентина и Наполи.
6 место оди во ЛЕ доколку Јувентус освои куп.

:icon_mrgr:

Прегледај го приврзокот 168505
Па не е напаѓач приоритет. Што ќе ти напаѓач од светска класа кога средината немаш класа креативец? Побитно е средина да се среди прво па после нападот. Не може обратно да праиш. Некој треба да креира за тој напаѓач голови да дава.Некој треба да задржи топка во средина да знае добар пас да даде да ја олесни работата на одбратана да не е толку ранлива.

Ај со среќа нови газди, нека го кренат тимов како во најдобрите години на Берлускони, нему пак фала му за се досега, колку и да го пцуевме последниве години, да не беше тој немаше никој од нас за навива за Милан денес.
Убо му напрајвме на комшиве денес мило ми е како да сме ги тепале исто.
Деулофеу мора да го одкупат некако, јас би дал и 30 милјони за дечково, одмана немам видено ваква брзина и вакви пробивања во Милан.

Им го напикаа поштено за прошлата утамкица!!!! Па конечно и Милан еднаш да има среќа.

За новиве газди нек се угоде мада ќе ми фалат Берло и Галијани пошо пак беа интересни ликови :icon_lol: и со малку пари знаеле играч да најдат ( како Бонавентура ) али време беше.
Едино позитивно од овие 4-5 години е што се почна со форсирање на младиници и колку толку има ефект, летово и да дојдат големи играчи мора да се продолжи со спремање младинци за прв тим. Искрено пре Локатели би го глеал у прв тим него некој преплатен средниста.

не знам дали само мене ми изгледаше дека Донарума како намерно да ги пушти головите??
Инаку имам оптимизам дека со новиве газди ќе мрдниме од мртва точка ако ништо друго за 2години се надевам и лига шампиони да играме.

не знам дали само мене ми изгледаше дека Донарума како намерно да ги пушти головите??
Инаку имам оптимизам дека со новиве газди ќе мрдниме од мртва точка ако ништо друго за 2години се надевам и лига шампиони да играме.

Донарума не е крив денеска за ни еден од голојте. Првиот гол иако изгледаше лесно, е многу тешка ситуација за бранење, секој кој бранел дал професионално, дал аматерски, дал тренирал ко мал, ќе ти го потврди истото.
Ако се погоди тој мал простор над глава меѓу раце, а голманот е у бар мал расчеко, амин бранење.
Немаш како да изреагираш тука.
Вториот гол му ебаја мајката цела одбрана, Донарума не можеше тука ама баш ништо да напрае.

Денеска сум највише разочаран од Делофеу, многу се себичеше, посебно у прво полувреме. Дур не примивмо гол ги ќофтавмо моеше многу лесно да биде 2-0 у 10-та минута, а не беше највише ради себичењето на новиот копиљ.
Бекојте катастрофа, ако барем малку планираат да го задржат Де Шиљо и да не му ја ебат мамицата у пичка на психички план, мора да го планираат само за десен бек, незнам зашто Монтела се филма со детево, не е за прв тим малиот ќе му легне една позајмица у Џенова догодина.
Баш добро функционираа Де Шиљо и Ванџони, кој не изигра уопште лошо тие неколку утакмице за наеднаш да биде седнат на клупа на сметка на Калабрија.

Друга работа, Локатели мора да игра прва постава, бар у оваа ситуација у која е екипава.

Монтела добро врши работа со овој тим, ама мора да поработи малу и на психата, умревмо после примениот гол, тоа не смее да се деси. Тимов не постоеше до 80-та минута, тој португалецот од село некое што го земаа што изиграл 2 утакмице добри на европско не доминираше денеска, фала му на бога што оној Пиоли го извади и почнаа нашите да играат малце, изглеаше поред нашата средина ко Иниеста днска.
Не смее таков пад на психички план да се има, али јебига тоа е.

Сеа наредни две кола мора да се земат 6 бода, малу да се искористи еуфоријава со новиве газде, и малу ќе ги дигне ова што се вратија со Интер и да го искористат моментот и со две победе по ред да се пречека утакмицата со Рома.

Интер има две тешки утакмице и со формава нивна може многу лесно да ги изгубат двете, Лацио следните две кола го има и дербито со Рома, Аталанта игра за две кола со Јуве, да му ебем мајката барем ЛЕ европа да играат догодина, барем колку толку да се рече дека играат у Европа да имаат некој образ пред играчиве што ќе сакаат да ги купат.

Полека со фантазиите за нови играчи.
Ја никако не би купил некоја одсвирена "гајда" како фабрегас, од проста причина што човекот има се освоено, веќе е 30 години, незнам каква мотивација ќе најде во Милан. Нам ни требаат некои кои се желни за докажување, работници, што ќе гинат на терен.
Вчера искрено Бака ме изнервира ептен, толку ограничен играч од секој аспект сме немале од Дестро. Ајде барем неколкуте шанси што ги има да ги користи, ама и тоа незнае. Да, треба и малце среќа понекогаш.
Ама дечкото фрустрира напред, онака се гледа дека не се снаоѓа во овој систем на игра, се гледа дека не е профил на играч кој му треба на Милан моментално. Плус па со таа нажалена фаца и со тоа пичкарење кон судијата, веќе преку кур. Нека го шитнат некаде за 25 милиони и нека го земат Белоти.
Белоти за мене во овој момент е идеално решение. Фајтер, работник, физички јак, цврст, добар со топка, убиствена завршница и спретен со топка. Плус, младич.
Сусо , Деулофеу и Белоти и те како ќе бидат страшен тандем.
Деулофеу да, беше себичен во неколку наврати вчера. Ама па и во некои од тие ситуации едноставно немаше кому да ја подаде, сите беа покриени од играч на интер. Штета што рокна статива човекот. Стварно ќе беше одлично да го отвореше резултатот.

Одбраната и те како треба да се среди. Мора да се донесе партнер на Ромањоли, и еден бек обавезателно.
Локатели требаше да стартува.
Го следам овој Ромањоли на инстаграм, детево се журка скоро секоја вечер си ебе матер. Не е добро тоа. Искрено , ланската сезона беше подобар. Сеа да, може тоа да е моментално, ама објективно малце е паднат во споредба со лани. Сепак, станува збор за огромен талент и потенцијал.

Го следам овој Ромањоли на инстаграм, детево се журка скоро секоја вечер си ебе матер. Не е добро тоа. Искрено , ланската сезона беше подобар. Сеа да, може тоа да е моментално, ама објективно малце е паднат во споредба со лани. Сепак, станува збор за огромен талент и потенцијал.

Кога смо кај инстраграмот на Ромањоли, незнам дали следимо исти профил, ама ја на овој што го следам не видов некои слики од претерано журкање.
Ја едино што моем да заклучим од инстаграмов на Ромањоли е дека е геј, односно педерче максимално ! :icon_lol:
Нема една слика со женска, све е со некои сумњиви типци голи, со дак фејс со све

91e5d8b725714a9e8640a0683db5dfa8.png

Имаше и слика шернато од Леонардо ДиКаприо :pos:

Кога смо кај инстраграмот на Ромањоли, незнам дали следимо исти профил, ама ја на овој што го следам не видов некои слики од претерано журкање.
Ја едино што моем да заклучим од инстаграмов на Ромањоли е дека е геј, односно педерче максимално ! :icon_lol:
Нема една слика со женска, све е со некои сумњиви типци голи, со дак фејс со све

91e5d8b725714a9e8640a0683db5dfa8.png

Имаше и слика шернато од Леонардо ДиКаприо :pos:

гледај му ги instagram stories, преку недела онака ќе си стаи клип/слика од кафич у 1 навечер.
и ова не еднаш... повеќе пати го имам приметено.

Горе доле се согласуваме за многу работи ама не би го одбивал Фабрегас толку лесно, класа играч е реално, не е нешо многу стар и според мене има уште фудбал у него.
Башка е искусен играч, лидер може да биде у срединава и ако имаат можност мислам дека не треба да ја пропуштат.

За напад Бака ме изнервира и мене многу дербиво, катастрофа прием и удел у игра и мислам дека мора да се пазари шпиц шо ќе е компатибилен со другиве напред, шо нема да ја кочи играта.
Белоти ми е желба и исто мислам дека ќе биде одличен.

Интересно лето ќе биде у секој случај, играчи секогаш има ама дали добро ќе испазарат Фасоне и Мирабели ќе видиме.

Ми се допаѓа и тоа што за секој трансфер ќе се консултираат со Монтела, тоа е многу битно за еден систем да функционира.

Вo ред е дa имaме гoлем буџет зa трaнсфери,нo требa мнoгу пaметнo дa се искoристи.Реaлo 70% oд тимoт требa дa се рекoнструирa.Дoбрaтa рaбoтa е штo имaме дoбрa пoдлoгa oд некoлку млaди и квaлитетни игрaчи врз кoи мoже дa се креирa тимoт.Се нaјaвувa нoв DM игрaч зa следнтa сезoнa a и не тoлку oмилениoт кaпитен Мoнтoливo се врaќa,и некaкo мислaм декa немa дa гo oткaчaт oдмa,пa не би имaлo мнoгу прoстoр зa игрa нa Лoкaтели,пa мислaм декa мнoгу дoбрo би му дoшлa еднa пoзaјмицa вo Џенoвa a мoжеби и нa Кaлaбријa и Гoмез.
Кaкo и дa е,требa сегa дa седнaт и убaвo и пaметнo дa рaзглaбaaт кaкo и штo пoнaтaкa сo тимoт,кoј oстaнувa,кoј требa дa биде oткупен,кoј прoдaден и тн.
P.S. Не сум вo тек,штo се случи сo мaлиoт Мaури штo дoјде oд Пaрмa.

Da be Locatelli na pozajmica a Montolivo da igra i Sosa mn dobar poteg..momentalno e dosta dobar Locatelli a i ke napreduva nema zosto da ne bi igral i drugata sezona.

Ако има можност фабрегас да се донесе треба се ретардирани да пропуштат. За класа е подобар од цела средина. Друго работа најблиску сме до Луис Густаво за трансфер. Не пратам бундес па не знам во која форма е. Исто така за во одбрана се шпекулира за Де Вриј од Лацио. Доколку се оствари ни фали само лев бек и да ни е средена одбраната за наредно 7 8 сезони.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom