Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
читав черчи му ветил на берлускони дека пред дебито за милан ќе се избричел
леле да можеме да го лапнеме некако имобиле колку би било совршеноооо
денес се збори и за сантон....

за сапонара гледам се интересирале торино и редно време е да си иди штета да се упропастува веќе покрај ваква се поголема и поголема конкуренција

Нианг и Сапонара мораат позајмица дефинитивно.
За првиов Удине загриза јако и мислам дека ако успеат една долга позајмица да му договорат може да испадне нешто од играчот, непотребно го троши Милан на крило него.

Иначе убав фудбал игравме последниве 3-4 утакмици и уште подобар ќе играме ако место Де Јонг упецаме уште еден везњак и Монтоливо игра пред одбраната.

Онака од ракав и од шпекулацииве што се вртат средина од -Гинкел-Монтоливо-Паулињо- би била перфекција со оглед на тоа што средина имаме од Пирло-Сидорф-Гатузо па навака. @Hm_Hm

Иначе убав фудбал игравме последниве 3-4 утакмици и уште подобар ќе играме ако место Де Јонг упецаме уште еден везњак и Монтоливо игра пред одбраната.

Онака од ракав и од шпекулацииве што се вртат средина од -Гинкел-Монтоливо-Паулињо- би била перфекција со оглед на тоа што средина имаме од Пирло-Сидорф-Гатузо па навака. @Hm_Hm

Само што Бибер некако е многу склон на повреди, не сум сигурен колку ќе игра до крај и дали ќе го задржат. Иако и во таа тројка фали еден Иниеста. :) Но има доста креативност и визија во напад, па тој недостаток би можел да се анулира...

Денес читам дека ГДС пишува дека Милан се интересирал за Мота. Јас сум за тој трансфер. Тоа е привремено решение, но доста добро, како Ван Бомел.

Бонавентура-Мота-Монтоливо, не изгледа лошо, па и да игра Бонавентура во напад може некој друг на негово место.

Но, ако не сега, летово ќе мора да земат некој саглам играч од среден ред и кој ќе е испод 30 години.

Само што Бибер некако е многу склон на повреди, не сум сигурен колку ќе игра до крај и дали ќе го задржат. Иако и во таа тројка фали еден Иниеста. :) Но има доста креативност и визија во напад, па тој недостаток би можел да се анулира...

Денес читам дека ГДС пишува дека Милан се интересирал за Мота. Јас сум за тој трансфер. Тоа е привремено решение, но доста добро, како Ван Бомел.

Бонавентура-Мота-Монтоливо, не изгледа лошо, па и да игра Бонавентура во напад може некој друг на негово место.

Но, ако не сега, летово ќе мора да земат некој саглам играч од среден ред и кој ќе е испод 30 години.
Штета што Мунтари го повреди на тренинг а баш добро изигра со Удинезе. Таман се врати Монтоливо и ме интересираше како ќе изиграат заедно во тим.
Ние неаме опција да го задржиме а го дадовме Кристанте ради тоа. Вчера многу солидно изигра ко CDM за Бенфика.

Читав за Мота и краткорочно е океј, исто како Бомел ќе кажев и јас само што сеа и Инзаги изјавува дека се надева дека ќе продужи договор Де Јонг а стварно нема смисла.
Инзаги форсира брз проток на топка и тоа е од оргомно значење за контрите што Милан ги прави а Де Јонг само го успорува истото.

Паулињо дефинитивно ми е опција број еден мене пошо ни фали таков б2б играч додека пак Паулињо+Мота а Де Јонг да си иде ми е перфекција на зимски преоден рок.

Марли го спомна Настасиќ ама ништо изгледа. Шалке најверојатно најзагреани за него.

Сме биле заинтересирани за Loris Karius голманче на Mainz 1993 роден. Вредноста на трансфермаркт му е околу 6 милиони евра, договорот му истекува во Јуни( така да мислам дека е реална опција) би било одлично да го договорат, и да биде 2 голман да му се дава шанса во куп натпревари, би можел да биде долгорочно решение. Инаку незнам шо голман е тоа @Марли треба да ни образложи :icon_lol:

Колку деца голманчиња јаки излегоја у Германија последниве години то чудо едно!!
Лено од Баер, Трап од Ајнтрахт , Фарман од Шалке, Бурки од Фрајбург, Зилер од Хановер, Бауман од Хофенхајм ( овој го баравмо лани кој беше у Нирнберг мислам или Фрајбург),

Овој од Мајнц спаѓа у таа категорија исто, добар солиден голман висок со голем распон на рукете, 21 година има а 2 године е стандарден голман на Мајнц..
Има потенцијал ако се работи на него може да стане класа голман.
Не ми се свиѓа смао што е е олд скул гоман, линијаш, не љуби да излага многу од линија, нешто ко Мињоле стил на голман е..
Бел бумбар у сваки случај !!

Али кој више би се земал голман од Германија малце потешко остварливи али кој би бирал мои желби би биле Лено или Сомер, а ако не бидне ништо со Кариус можат да ги зирнат и Трап и Зилер, посебно вториов

Ќе лапаме утре 1.6 коеф. Распоредот не е толку лош, дома ќе ги пречекаме Парма и Аталанта кои се во очајна форма, а на гости им одиме на Торино и Лацио. Немаме право на кикс особено против овие вториве.
Малку лошо е што Мексес сега се повреди со оглед на тоа што имаше неколку ѕверски настапи. Абот се враќа, ќе прави 2 асистенции и ќе хибернира до мај онаму кур го боли после.
Черчи не верувам да дебитира против Торино или ќе влезе од клупа колку да му се направи филмот.

Утре ќе видиме дали ги држи ентузијазмот што го имаа пред паузата. Редно е поради отсуството на Хонда да се разработи Шарави. Ме изнервира како ноншалантно се испонаша на натпреварот против Рома. Добро воспитано дете е ама знае да биде сељак.
pros: Монтоливо е се подобар (y) Менез е лудак, не верувам дека играч како Канаваро би го запрел (y) Бонавентура е дисциплиниран и упорен (y) Инзаги се подобрува во прилагодување на тактика во тек на натпревар (y)
cons: Одбраната ни е раштимана. Ќе се нервираме со Запата (n) Мунтари (n)

Колку деца голманчиња јаки излегоја у Германија последниве години то чудо едно!!
Лено од Баер, Трап од Ајнтрахт , Фарман од Шалке, Бурки од Фрајбург, Зилер од Хановер, Бауман од Хофенхајм ( овој го баравмо лани кој беше у Нирнберг мислам или Фрајбург),

Овој од Мајнц спаѓа у таа категорија исто, добар солиден голман висок со голем распон на рукете, 21 година има а 2 године е стандарден голман на Мајнц..
Има потенцијал ако се работи на него може да стане класа голман.
Не ми се свиѓа смао што е е олд скул гоман, линијаш, не љуби да излага многу од линија, нешто ко Мињоле стил на голман е..
Бел бумбар у сваки случај !!

Али кој више би се земал голман од Германија малце потешко остварливи али кој би бирал мои желби би биле Лено или Сомер, а ако не бидне ништо со Кариус можат да ги зирнат и Трап и Зилер, посебно вториов

Шо бе ? :aplauz:Следиш Бундес ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom