Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Со овој состав до врвот на табелата :)

Само дали Алегри ќе има муда да игра со оваа формација...

Наполитанкиве ко можат да гураат со оваа формација зошто да не и ние, на овој состав фали уште само Сантон на пример и то е то.. На клупа го имаш Поли кој ќе влезит место Монтоливо ако е дупе или место Кака при водство за да затворит малце, ако нешто не ојт во нападот Пацини е тука да распуцат, Робињо да го заменит еден од Хонда или Шарави, Запата за назат. Многу солиден тим за во Сериа А и убава формација на хартија, едино ме плашит шо пичка ко Алегри кој против Киево излезе со 4-4-1-1 како би излегол со оваа формација против било кој тим.

Можно е ова со Сантон, а и време е веќе да се деси. Светско иде му треба да му е пред нос на Прандели, нема многу настапи, а ако го пропушти мундијалов голем пад во кариерата ќе му биде.
Абате од друга страна има уште година дена договор и константен пад на форма и на цена, така да иако одамна му е време за летање оваа зима е можда последна шанса да се скубне некоја пара за него. Де Шиљо-Сантон на бековските позиции би било прејако. Двајца млади школувани бекови, значи не уназадани крила како Урби , Абате и Констант, туку прави бекови во добри години што би можеле да направат солидно партнерство за во иднина.

Не знам што точно се разговарало на тие состаноци со Галијани Силвио и Барбара ама ако не паднал муабет за некаква интервенција во медицинскиот тим на Милан нека земат да се обесат. Не е можно Де Шиљо и Ел Шарави терен да не видат сезонава и да влечат повреди што се карактеристични за постари фудбалери иако се деца од по 19 години.
Ако Ел Шарави не се врати на терен и во форма и он нема да игра на Светско, Роси е веќе фикс , он треба да го брка второто место за таа позиција а сигурно нема на лепе очи да го прибере Прандели и него.

Абе во новава зграда е сместен за фудбалски клуб Милан, цел Фининвест или ја делат со некого? :) Преголема ми изгледа за АЦ Милан да е сам во неа. :) Инаку, одлично изгледа, мене многу ми се свиѓа! На тим као Милан му требаше нешто онакво.
Сеа, малце прекутрупа почнале, од обратна страна се подновуваат, не таму каде што е приоритетно за нас навивачите, ама тоа е... :) Бар од некаде се почнало, нешто ново имаме, чисто да се излезе од меланхолијава колку-толку.. Ваљда отсега ќе се подновуваат и во другиве сектори од тимот.

А како што отсекогаш беше во воздухот трансферот на Балотели во Милан и едноставно се осеќаше дека ќе се оствари кога - тогаш, мислам дека исто така се осеќа и за Сантон.
Едноставно, тоа е ТОЈ Галијани профил. Изјавува дека е навивач на Милан, екс интериста е, мора да му се релансира кариерата која одлично му почна, па се стиша и т.н. :)
Мислам дека Милан може да си го дозволи и ако нема ептен проблем со јака конкуренција а-ла Челзи, Јунајтед, Сити, ќе ја биде таа работа.
Секако, од мене во секој момент имаат благослов за шутирање на Абате во што побрз заборав и носење на Сантон.

Di Marzio: “Il Genoa ha fatto un sondaggio per El Shaarawy, ma lui vuole tornare protagonista nel Milan”
Are-you-Sirius-harry-potter-vs-twilight-18728052-259-194.jpg

Па зимава, ако се ослободат од Абате, Ночерино, Амелиа, Матри па и Емануелсон, ваљда ќе можат да си го дозволат Сантон. Пример јас би му ги дал Матри, Ночерино и Емануелсон на Њукасл, а Абате во Зенит за 5-6 милјони, ама по навика очеквам продолжување на договорите на ѓубрево.

Па зимава, ако се ослободат од Абате, Ночерино, Амелиа, Матри па и Емануелсон, ваљда ќе можат да си го дозволат Сантон. Пример јас би му ги дал Матри, Ночерино и Емануелсон на Њукасл, а Абате во Зенит за 5-6 милјони, ама по навика очеквам продолжување на договорите на ѓубрево.

Не го што правиме ако у Јануар си отиде ѓубрето Абате, тек тогаш мајмунот наш тренерски нема да може да склопи тактика, пошто целата игра му се базира на подај му ја на Абате и тој што направи направи, у преводу НИШТА

Абе во новава зграда е сместен за фудбалски клуб Милан, цел Фининвест или ја делат со некого? :) Преголема ми изгледа за АЦ Милан да е сам во неа. :) Инаку, одлично изгледа, мене многу ми се свиѓа! На тим као Милан му требаше нешто онакво.
Сеа, малце прекутрупа почнале, од обратна страна се подновуваат, не таму каде што е приоритетно за нас навивачите, ама тоа е... :) Бар од некаде се почнало, нешто ново имаме, чисто да се излезе од меланхолијава колку-толку.. Ваљда отсега ќе се подновуваат и во другиве сектори од тимот.

http://www.dailymotion.com/video/x16zw1z_ecco-la-nuova-sede-del-milan_sport

1)The interior design of #ACMilan's new Head Quarter has been planned by @fabionovembre one of Italy's most innovative designers.

2)There will be an official presentation of #ACMilan's new Head Quarter in December, probably the day of Milan's birthday (16th December).

3)In the new Milan Head Quarter there will be a bar and a restaurant, Milan themed. The fans will be able to enter the trophy room (paying).

4)#ACMilan's new Head Quarter is fully owned by A.C. Milan.

The offices of Galliani, Braida, Gandini and Barbara Berlusconi are located at the top floor

One of the new conference rooms at Milan's new headquarters is named "Via Turati" as a tribute to the old headquarters.

#CasaMilan

Сантон е интересна опција но ко обичај ќе се залетаме за некој напаѓач ние :D

use na arapski link ne dade, i na toa stranata ili preveduj ili izbrisi ja...samo kopi paste sekoj znae i bidi malce po kreativna poz

ај не се глупирај.. кој копи паст си видел ти кај мене жити се?? :cautious:
дај најди ми линк од каде мислиш дека "копирам".. па бога ти, некој учел англиски и сега си го користи знаењето преку блог.. тебе никој не ти е крив.. верувај и понатаму дека копирам ама прво треба да имаш докази за тоа.. кога ќе ми ги доставиш тогаш ќе праиме муабет (y):cautious: ако јас не сум ти доволно креативна.. па оди бре дечко ти пишувај на англиски жити се.. барај од италијански стр - преведувај па допишувај додатни информации како мене.. а не вака само со зборување и омаложување на некој др.. поради вакави раб намерно блогот не го направив на македонски за вавки неблагодарни македончиња.. на анг знаеш дека барем некој што не те познава (оти тука секако нели сите знаеме кој какви намери има) го цени тоа што ти го нудиш..
п.с моја работа е дали ќе преведувам или НЕ.. твоја е дали ќе читаш или НЕ.. не фатив да ти се заканувам дека мора да читаш јтб :icon_mrgr:

Абе убаво ова,ама не е ред прво да го оправат тимот и играчки,и финансиски и амбициозно да настапат неколку сезони по ред,да земат трофеј два па после за својот гз да си обезбедат фини канцеларии итн итн ?

И веќе кога сакаат вакви работи да прават,треба да го откупат Сан Сиро и да го оспособат за туристички тури,Милан има повеќе историја и традиција од Барселона а нема уште најдено начин да повлече приходи од тоа и да им направи мерак на навивачите.

П.С. Дај бе приберете се малку во однесувањето,едно женско имаме што редовно пишува во фан клубот и ја третирате ко идиот,ок не се слагам и јас секогаш со нејзини мислења гифови слики што ти ја знам,ама имајте осет ебате,женско е.

Абе убаво ова,ама не е ред прво да го оправат тимот и играчки,и финансиски и амбициозно да настапат неколку сезони по ред,да земат трофеј два па после за својот гз да си обезбедат фини канцеларии итн итн ?

И веќе кога сакаат вакви работи да прават,треба да го откупат Сан Сиро и да го оспособат за туристички тури,Милан има повеќе историја и традиција од Барселона а нема уште најдено начин да повлече приходи од тоа и да им направи мерак на навивачите.

П.С. Дај бе приберете се малку во однесувањето,едно женско имаме што редовно пишува во фан клубот и ја третирате ко идиот,ок не се слагам и јас секогаш со нејзини мислења гифови слики што ти ја знам,ама имајте осет ебате,женско е.
За стадионот мислам дека се чека Интер да се исели од Сан Сиро за после да го купат Милан ... :)

Аут-Алегри,Мунтари,Абате,Амелиа,Абијат,Закардо,Бонера,Ночерино,Нианг,Робињо,Матри,Констант-имат од прилика 60 милиона без плати.
Ин-Инзаги,Очоа(Сомер),,Астори,Коларов,Сантон,Хонда,Дарида,Жоржињо
Формација 4-2-3-1
Очоа-Сомер
Сантон-Рами-Мексес-Коларов
Монтоливо-Де Јонг
Хонда-Кака-Ел Шарави
Балотели
-----------------------------------------------------
Габриел
Де Шилјо-Запата-Силвестре(Вергара)-Емануелсон
Поли-Кристанте
Сапонара-Жоржињо-Бирса
Пацини

Овоа е мојот фудбал менаџер
--- надополнето: 13 ноември 2013 во 13:30 ---
Аут-Алегри,Мунтари,Абате,Амелиа,Абијат,Закардо,Бонера,Ночерино,Нианг,Робињо,Матри,Констант-имат од прилика 60 милиона без плати.
Формација 4-2-3-1
Очоа-Сомер
Монтоливо-Де Јонг
Хонда-Кака-Ел Шарави
Балотели
Габриел
Поли-Кристанте
Сапонара-Жоржињо-Бирса
Пацини

Формација 4-2-3-1
Очоа-Сомер
Монтоливо-Де Јонг
Хонда-Кака-Ел Шарави
Балотели
Габриел
Поли-Кристанте
Сапонара-Жоржињо-Бирса
Пацини

--- надополнето: 13 ноември 2013 во 13:30 ---
Формација 4-2-3-1
Очоа-Сомер
Монтоливо-Де Јонг
Хонда-Кака-Ел Шарави
Балотели
Габриел
Поли-Кристанте
Сапонара-Жоржињо-Бирса