Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Aбер немаме за измени. :icon_lol:
--- надополнето: 6 октомври 2013 во 22:18 ---
Роки на потег со црвениот картон. :icon_lol:

За кој кур му даде црвен на Мексес директен?

Да му ебем таман сакав да ги пофалим добра игра покажаа и на крај се усраа!

Не ја гледам ама на резултати пишува прв во 69 а втор жолт во 75 минута

кога го дадоа голот за 2-1 му даде прво, па после втор :)

играва никаква се виде дека мириса на 2-1, не можат да ја изнесат 5 пати му ја вратија на Абијати да ја испуца..

Ако сакаш да го победиш Милан, дај им еден гол и остај им ја топката, сами ќе си ја умртват играта.
Ебати мизеријата, ја па утре полагам со кој памет ми текна да гледам утакмица?
Алегри дечко, дошло је време да се растајемо. УШТЕ ОДМА! Па ако треба Пипо да им е тренер и 14то место завршиме, неможе ова да се гледа веќе бе, боље солна киселина на очи ќе си стаиме, помалце ќе боли.

Незнам зошто му го даде првиот на Мексес,а незнам ни зошто му го даде вториот жолт.. И ај нека си ги пакува Алегри куферите,доволно видовне од него! Пола саат пробуваат да извададат топка од половина кралот прави измена Нианг-Ночерино,секоја чест!

изјава на констант воа преме пред 3 год кога уште играше за киево..
“I can’t wait to see Ronaldinho on the pitch. He is my idol.”
е богами ете од кој ги учел финтиве :pos:

Мунтари е напаѓач бе не Матри :pos:
Сакавте да остане мистерот епа сега трпите му ги тактиките и менувањето состав секое коло.

Полош играч од Абате немам видено па и ми е смешен кога со рацете покажува накај топката затоа што не знае како да се ослободи од неа и ако помине некој играч одма центрира а ни не гледа дали има некој пред голот. :icon_lol:
И сега следува изјава од мистерот: примивме гол поради тоа што судијата и поклони слободен удар и немавме среќа на крај. Морам да го пофалам Матри беше добар не промаши од пола метар.

Кога велев не ни треба Матри подобро да се купи крило, некои тука викаа дека ни треба замена за Пацини епа ете ви ја. ;)
Дијаманти, Муриел или Черчи за тие пари ќе беа покорисни.

Поубоо Мунтари да шутира од центар него да му подаваат топка на Матри!
Ни крив ни дужен остана на терен цела утакмица иако ја името му го прочитав само на резултати дека игра... и два пута видов едно гојдо се сопна на топка.

Цела утакмица ја контролирамо топката за на крај да примимо идиотски голови... а и Алегри многу курка со измените, напрај на време за кој кур го чуваше Поли!? Нианг исто требаше порано да влезе место Матри!

Од свако гомно не бидуе колаче, таке ни од Матри не бидуе Пацини....

Иако најверојатно Мунтари со вториот гол му ја спаси засеа клупата на Алегри, јас мислам дека ако сега не е моментот да си замине - никогаш нема да биде. Не затоа што е најголем кривец за ваков Милан, туку затоа што на ваквиот Милан му треба шок терапија. Лани тоа беше наглото кревање на формата на Шарави, сезонава мислам дека е прав момент за смена на тренерот.
Милан ретко превземал таков чекор, ама Галијани овојпат би морал да направи нешто во врска со тоа за колку-толку да се испере од одговорноста која му ја наметнува генерално лошиот преоден рок.
Алегри не е лош тренер, тој не е главниот виновник за ваков Милан, ова не е баш вистинскиот Милан, Милан оваа сезона сигурно може да изгледа и делува подобро од ова, ама конкуренцијата више доста бега и нас ни треба јака шок терапија која јас би ја задал со промена на Алегри.

За наследници, мислење би кажал ако евентуална промена се деси.

Не дур мунтари е у тим....

А што имаш ти против првиот стрелец на Милан ? :D

Шала на страна ама тоа што после 7кола прв стрелец во тимот ти е Сулеј Мунтари со дури 3 гола е сериозен показател за мизерноста на тимот.Тимов плаче за нови и класа играчи + тренер кои што знае што прави,а од моменталниве играчи вредат само Балотели,Шарави,Монтоливо,Де Шиљо,Де Јонг и Поли од кој верувам дека може да израсне добар играч ако покрај себе има играчи кои знаат да играат фудбал.

Алегри не е лош тренер, тој не е главниот виновник за ваков Милан, ова не е баш вистинскиот Милан, Милан оваа сезона сигурно може да изгледа и делува подобро од ова, ама конкуренцијата више доста бега и нас ни треба јака шок терапија која јас би ја задал со промена на Алегри.

За наследници, мислење би кажал ако евентуална промена се деси.

То е то, кратко и јасно. Криво ќе ми бидит шо никогаш не го видовме Алегри што мојт да напрајт ако на сите позиции имат солидни играчи, но се надевам ќе го видиме во некој друг клуб и тоа што поскоро. Милан има потреба од нов тренер..

Верона сврза две победи бе тим кој дојде од сериа б. Купија десет играчи и на позајмица го собраа ѓубрето од големите екипи, па имаат игра а не како нас не се знае кој што улога има во тимот. :ROFLMAO:
Сега се враќаат Бонера и Силвестре така да се знае кој ќе му биде во прв тим. :icon_lol:

Matri worked hard tonight. It's not easy playing against 3 central defenders, but he will improve. ;)
We played a good match. There's no need to get discouraged. The season is still long, and we have time to make a comeback."

То е то, кратко и јасно. Криво ќе ми бидит шо никогаш не го видовме Алегри што мојт да напрајт ако на сите позиции имат солидни играчи, но се надевам ќе го видиме во некој друг клуб и тоа што поскоро. Милан има потреба од нов тренер..

Imase sansa tie sezoni so ibra i silva. Edinstveno ne bevme adekvatno pokrieni na lev bek (koa mesbah igrase) , ama da ne uspees da projdes1/8 finale(so totenham) 1/4 finale(protiv barsa, po prethodnoto nedozvolivo tresenje protiv arsenal) so takov tim e znak deka i ne e bas kvaliteten trener. Od prosechen trener sega za mene toj stana potprosechen(bez razlika koe mesto zavrsime na kraj).
Definitivno posle napnuvanje za Matri i prodavanjeto na boateng za realizacija na toj transfer, potoa menuvanjeto na poziciite na skoro sekoj igrac 4-5 pati u sezona, neuspesnosta da postavi IGRA,formaciska nekonstantnost,i pred se bezvezalnite zameni,ne pustanje na mladi igraci(ovaa sezona) i forsiranjeto na nekoi likovi koi ni u horizont turnovo ne bi igrale pokazuva i te kako deka i on ima udel u momentalnata mizerija.Barem 30% ima pridones kon se ova sho ni se desava. Vekje koga berlusconi i galiani nemozat da si idat, moze a bogami i mora da si ide. Samo sto ne e doblesen sam da si podnese ostavka, posto ova kje mu bide highloght u karierata a i uzivotot. Pozdeav lugje i se nadevam deka vekje ste se posrale na rozovite naochari shto del od vas gi nosea. No offence.
Forza Milan.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom