Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Buffon about Balotelli - "He never takes penalties in training, as he knows we might face him one day and doesn't want to give us any advantages...”
Инаку се надевам дека Раиола нема да го форсира да бара поголеми плати пошо сакам чоеков доста време да игра за Милан.

Ме фасцинираше откако дојде и искрено далеку е покомплетен напаѓач од Пато иако бразилецов покажуваше неверојатен потенцијал на почетокот ама знаеме што се случи.

Инаку се надевам дека Раиола нема да го форсира да бара поголеми плати пошо сакам чоеков доста време да игра за Милан.

Ме фасцинираше откако дојде и искрено далеку е покомплетен напаѓач од Пато иако бразилецов покажуваше неверојатен потенцијал на почетокот ама знаеме што се случи.

аа искрено незнам сега со пати дали се споредува, оти пато можеше на центар да ја земе топката да изора цел терен и да даде гол.. марио тоа не го може ... а ние на пато му го видовме само талентот, немаше среќа момакот да го видиме комплетен по неколку години ...
--- надополнето: 12 септември 2013 во 14:12 ---

аа искрено незнам сега со пати дали се споредува, оти пато можеше на центар да ја земе топката да изора цел терен и да даде гол.. марио тоа не го може ... а ние на пато му го видовме само талентот, немаше среќа момакот да го видиме комплетен по неколку години ...

Искрено неќев пато да си иде, повеќе ми беше криво он што (пропадна и си отиде) отколку кака и шевченко (Тиаго силва уште не го преболев пошто у тежок период си отиде, а и 100 пати е потешко да најдеш таков world class дефанзивец отколку напаѓач, башка и ќе беше КАПИТЕНИШТЕ).
Причина : Пато има и имаше страшен потенцијал, беше ко светло на крајот од тунелот, тој требаше да биде предводник на новата генерација(која за жал уште не се дешава!)... И си газеше секоја сезона по минимум 15 гола у серие а(што за 19,20 годишен е чудо) и тоа у период кога просечна старост на милан беше 32 години, плус играше супер и у ЛШ. Ете затоа ми е многу криво, но јеби га... спорт е ова и се дешаваат повреди. Башка секој човек си има маана.
Балотели е сосема друг профил на играч. Он неможе да продрибла и да сам изгради ситуација за гол. Ама затоа кога е сам пред гол ретко промашува(нешто што му се дешаваше на пато). Цврст, се гради јако и има одлична реализација од пенал. Плус со глава игра добро. Но од друга страна, карактерот го ебе и премногу почна да глуми како бускетс. Со него секад ќе има контроверзи.
Така да, овие играчи ми се тука негде искрено(беа додуша сеа пато е паднат). Милан и у време на пато беше мизерен, и сега е исто така приближно мизерен.
Криво ми е што на патката не му беше дадена втора шанса, го шитнаа со првата добиена понуда. Да му дадеа можност да се врати психички(т.е да раскинеше со барбара) и да се опраи од повреди ќе беше уште подобар напаѓач. 1000 пати ќе беше подобро он да останеше у милан отколку робињо(на пример).

Замислете само Шарави - Пато(у најдобри години) - Балотели ... Е дури тогаш ќе имавме напад за наредните 10 години. Ама shit happens :D

@Milanello: Probable line-up vs. Torino (4-3-1-2): Abbiati; Zaccardo-Mexes-Zapata-Urby; Montolivo-De Jong-Muntari; Kakà; Balotelli-Matri.

Матри :facepalm:

Ел Шарави не му бил ни во план, се двоумел меѓу Матри и Робињо кој да стартува. Сега минутажата на Ел Шарави и Нијанг ќе е доста намалена заради пријателчето на Алегри.

одбраната ни е толку срање што губиме еден играч во средината - ДеЈонг кој игра скоро цело време назад.
За диамант средина ни треба еден дм еден цм еден б2б и еден амф.
Амф си е кака, цм си е монтоливо, б2б мунтари, дм дејонг арно ама поради тоа што дејонг игра назад ние ја губиме оваа позиција и мунтари мора да ја порива и оваа позиција. Затоа Алегри не го става Поли да игра како б2б, бидејќи не го бива и да ја покрива позицијата на дм на дејонг.
Во првата утакмица Монтоливо беше изгубен баш поради тоа што мораше да покрива 2 позиции. Бидејќи играше со Поли и Ноче кои двајцата шибаа напред, а Монто мораше да ги покрива и двете позиции и цм и дм.
Монто мора да има еден коњ како боа во улога на б2б до себе за да може да си го искажи потенцијалот.
Можи формацијата ни беше 4-3-3 ама боа како десно крило секогаш ја размрдуваше средината и играше и како б2б.

Зимово мора да се купи еден квалитетен ЦБ како Астори, со тоа дејонг би играл само на средина и Поли ќе може да игра прва постава како б2б. Како и да е, би сакал да го видам Наиголан во наш дрес како б2б додека Поли создрее како играч. Исто така ме бендиса и Жоргињо како замена за Монтоливо, многу подобро решение отколку Чаби Алонсо. Колку и да е добар играчот едноставно неможам да го заборавам Истанбул. За жоргињо можевме да го земеме за евтини пари 7 милиони лани, ама сега ќе ни требаат најмалку дупло.

Парите од ЛШ бонусот не се искористени, па се мислам дека би се зеле 2 јца од: Астори, Наиголан, Чаби/Жоргињо.

Ќе видиме како ќе се покажи Матри, јас бев резервиран за овој играч. Со негово земање го зголемивме ростерот на напаѓачи што значи нашиве решиле да се борат на повеќе фронта со еднаква јачина.

Од скала од 1 до 5 јас му давам 3ка на трансфер рокот. 3 ката си ја заслужија со купување на Поли и Сапонара и враќањето на Кака, а не добиа 5 ка заради продавање на Боа и некупување на ЦБ.

Моја прогноза е дека на 1 јануари 2014 ќе бидиме негде 4ти.

одбраната ни е толку срање што губиме еден играч во средината - ДеЈонг кој игра скоро цело време назад.
За диамант средина ни треба еден дм еден цм еден б2б и еден амф.
Амф си е кака, цм си е монтоливо, б2б мунтари, дм дејонг арно ама поради тоа што дејонг игра назад ние ја губиме оваа позиција и мунтари мора да ја порива и оваа позиција. Затоа Алегри не го става Поли да игра како б2б, бидејќи не го бива и да ја покрива позицијата на дм на дејонг.
Во првата утакмица Монтоливо беше изгубен баш поради тоа што мораше да покрива 2 позиции. Бидејќи играше со Поли и Ноче кои двајцата шибаа напред, а Монто мораше да ги покрива и двете позиции и цм и дм.
Монто мора да има еден коњ како боа во улога на б2б до себе за да може да си го искажи потенцијалот.
Можи формацијата ни беше 4-3-3 ама боа како десно крило секогаш ја размрдуваше средината и играше и како б2б.

Зимово мора да се купи еден квалитетен ЦБ како Астори, со тоа дејонг би играл само на средина и Поли ќе може да игра прва постава како б2б. Како и да е, би сакал да го видам Наиголан во наш дрес како б2б додека Поли создрее како играч. Исто така ме бендиса и Жоргињо како замена за Монтоливо, многу подобро решение отколку Чаби Алонсо. Колку и да е добар играчот едноставно неможам да го заборавам Истанбул. За жоргињо можевме да го земеме за евтини пари 7 милиони лани, ама сега ќе ни требаат најмалку дупло.

Парите од ЛШ бонусот не се искористени, па се мислам дека би се зеле 2 јца од: Астори, Наиголан, Чаби/Жоргињо.

Ќе видиме како ќе се покажи Матри, јас бев резервиран за овој играч. Со негово земање го зголемивме ростерот на напаѓачи што значи нашиве решиле да се борат на повеќе фронта со еднаква јачина.

Од скала од 1 до 5 јас му давам 3ка на трансфер рокот. 3 ката си ја заслужија со купување на Поли и Сапонара и враќањето на Кака, а не добиа 5 ка заради продавање на Боа и некупување на ЦБ.

Моја прогноза е дека на 1 јануари 2014 ќе бидиме негде 4ти.

ајде барем нека му дојде паметот на ел шарави, како може готзе у баерн да игра од клупа, така ќе може и шарави, не смее едно 20 годишно да биде еден од лидерите на милан... нека тренира нека напредува и нека му е за памет се , се да му биде школо и сеа ќе видиме колку он тоа го сака милан ... со конкуренција се станува играч... без неа ништо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom