Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Кристанте, Пацифико, Кингсли, Закардо... овие најмногу ми оставија впечаток... а и Нианг и Петања не беа лоши.

Значи, освен Закардо се деца... примавера тимот на Милан е подобар од резервите... :)

П.С. Најлошите ќе ги напише Forza Milan!!! :D

Koи таленти ги расипаа жити се?

Не расипаа таленти нашиве? Дај не ме јеби, Зигони, Адијах и уште многу имам работа сеа иначе све ќе ти набројав по ред.

П.С. Таиво стрелец за БУРСА.:icon_lol:

Не расипаа таленти нашиве? Дај не ме јеби, Зигони, Адијах и уште многу имам работа сеа иначе све ќе ти набројав по ред.

П.С. Таиво стрелец за БУРСА.:icon_lol:
Aдија ? Адија не успеа во ПАРТИЗАН!!! да беше талент ќе успееше и во АРСЕНАЛ КИЕВ! дај не зезај...

Малку претерувате.Јасно ни е на сите дека не е се розево во тимов ама па и не толку лоша ситуацијата колку што вие сакате да ја прикажете.
Ел Шарави Балотели​
Боатенг​
Поли Де Јонг Монтоливо​
Де Шиљо Запата Мексес Абате​
Абијати​
Кога утре би почнало првенството 99% ова би била стартната постава на Милан,а реално ова се играчи кои што можат да и се спротистават на било која екипа иако според многумина од фан клубов 90% од овие играчи не заслужуваат да играат ни во Палермо.Главниот проблем на Милан според мене е слабиот избор од клупа и онаа позиција позади напаѓачите.Минатата сезона може да се каже дека повредите не заобиколија ама никој не може да каже каква ќе биде ситуацијата оваа сезона.Ако недај боже дојде до повреда на еден од стоперите или Монтоливо тогаш реално немаме соодветна замена.Од одбрамбените играчи што би биле на клупа ако составот е како овој што го пишав само Констант би бил добра замена за Серија А,а другите не знам ни дали смеам да ги рачунам за играчи.Кристанте покажува дека има талент и на пријателскиве солидно се снаоѓа ама колку ќе може да биде замена за Монтоливо на првенствена утакмица е огромен знак прашалник пред се заради немањето искуство.Искрено не сакам да правам муабети од типот ‘‘што би било кога би било‘‘ ама гледајќи ја моменталнава состојба со повредените играчи мислам дека ќе мора и на тоа да се мисли додека има време.За неполн месец започнува првенството,а ние немаме ниту една утакмица изиграна со оние играчи кои ќе играат на 99% од утакмиците во сезоната што претстои.​
Со Боатенг мислам дека треба еднаш за секогаш да се седне и да се одлучи дали има иднина за него во Милан.Ако уште му нема дојдено памет и на еден начин одбива да игра во средината во линија со Монтоливо и Де Јонг најдобро и за него и за Милан ќе биде да има трансфер додека има време за такво нешто.Едноставно не го бидува за таа позиција иако тој самиот инсистира да игра на тој дел од теренот.Апла очигледно е дека нема идеја што да прави со топката кога е на некој 25-30м од противничкиот гол и од таму доаѓаат они безвезни шутеви со кои ги искрши пола столчиња од трибините на стадионите низ Италија.Кога нема подобар избор Хонда мислам дека супер би ни легнал на таа позиција и исрекно се надевам дека до крајот на преодниот рок ќе потпише јапанчето за Милан.​

Ovoj tim sto go stavi e sosem soliden za 2ro/3to mesto, a i ubavo si kaza, epten ni e tesna klupata.
Toa najveke(pokraj odbranata) ne odalecuva od juve(pred site). A i valjda ne planiras cela sezona oovie igraci da igraat 45-6 utakmici. Mora da se rotira, mora da se sedne nekoj na klupa, plus tuka e konstantniot rizik od povredi. Da ne zboram nekoj ako se povredi od ovie(posebno zapata i mexes) pa kje visime na konec 90 minuti so i taka tenkata odbranbena linija.
A i ovaa godina ozbilno kje se vidi ustvari kolku vredat zapata i mexes, vekje ke nema pred niv 3ca krsaci da igraat, tuku prilicno formaciski kje bideme po-ofanzivni. Ete tuka najvekje se plasam za slednava sezona, isto se plasam i za pozicijata na boateng, ako igra trequartista loso kje bide. Taka da sekako e bolje honda da dojde na taa pozicija a ovoj desno da igra montolivo da ja smeni pozicijata levo, a poli na klupa(zboram za tvojata formacija). Mozeme da se nadevame na liga na sampioni za slednata sezona (2014ta),a za titula kje treba mnogu kocki da se sklopat, uste barem 2-3 transferi asalni.
Ima uste malce vreme da se uigra timot, vekje prakticno treba da bide poznat timot, da se privrsea transferite, ali jebi ga... nema da se povtoruvam 100 pati. Sto e tuka e momci, jas vlagam u novata sezona so nadez deka kje bidemd 3ti, ama ovojpat 3 kola pred kraj i na nesomnitelen nacin. Plus se nadevam deka kje izleze uste edno dete, a i mladive kje dobivaat sansi pred idiotive(toa malce potesko ali nikad se ne znae). Za ls nemam nekoi ambicii, zavisi grupata koja kje ni bide. Ali i tuka de nadam deka grupite barem kje gi pomineme. Ete gi moite (skromni , no realni)ambicii za nasive rossoneri za predstojnata sezona.
Sorry za latinicava, srekjen praznik i forza milan.

Моментално и некои младите од примавера се подобри од Антонини, Бонера, Траоре и остало ѓубре. :icon_lol:
Урби лев бек а, Антонини да не го пакуваат? :icon_mrgr:

Petagna is the player that we have received the most offers for, but he is absolutely not for sale. He could wear number 9 this season despite the declarations from Galliani.
Galliani: The doctors have told me that all the injured players have a chance to be ready for the CL play-offs, so I'm not worried.

Утре 11:45 и 13:00 на Спорт клуб и Спорт клуб + ќе ја има реприза за оние што не ја гледале. :icon_mrgr:

Добра прегледност има малиов 0:25 каква топка...

Инаку интересна е опцијата Урби да игра лев бек, уште тоа му остана и онаке не го бива нигде другде, па ако иде Антонини може појќе да се форсира туе како резерва :)

Не е интересна опцијата туку по правило е лев бек.
Таму играше и во Ајакс, а го купија и кај нас да игра на таа позиција. Не знам како им текна да го играат напред па врв на се и десно крило играше неколку натпревари. :D

Прееска сакав да пишам збор-два за маладиве ама немав време...Ауди купот и отсуството на голем број на стандардни првотимци на младиве им дојде како кец на десетка.Јас уште кога видов со кои играчи Милан оди на овој турнир и знаејќи ги другите екипи екипи што играат на истиот очекував Сити да не победи заради големиот број на квалитетни пред се офанзивни играчи,а Сао Паоло заради офанзивната игра која што е карактеристична за екипите што доаѓаат од Бразил.Првите како што предвидев си ја завршија работата,а вториве очигледно сум ги преценил.Знаејќи дека Милан нема никакви шанси да го освои купот утакмиците ги следев најмногу заради младите играчи.Петања и Кингсли Боатенг се играчите што ми направија највеќе мерак и би нема ништо против ако од Септември се најдат на клупата за резервни фудбалери.Со правилна работа Петања може да стане напаѓачиште кое што за некој година заедно со Балотели и Ел Шарави ќе решета мрежи.Кингсли Боатенг можеби доби помала минутажа,но за тоа време покажа дека има талент и во него плус денес т.е вчера постигна гол против Сао Пауло.Кристанте има одлична замисла за тоа кога и каде треба да даде пас ама очигледно му недостасува искуство.Реално игра на доста одговорна позиција во голем тим како што е Милан и од таму можеби изигра за нијанса послабо од напаѓачиве ама со правилна работа и максимален труд од негова страна може да стане играч достоен да биде мотор на тимот на Милан во иднина.Штопериве на моменти делуваа несигурно (посебно Вергара) ама и не можеше да се очекува нешто повеќе од нив.Да играа Пацифико,Вергара и тој другиот* (му го заборавив името) во тандем со Мексес/Запата и бекови Абате и Шиљо мислам дека ќе беше подруго.Вака со црепови како Антонини и Закардно нема на кого да се потпрат и нивната задача станува двојно потешка.Гледајќи ги денес Пацифико и другиот* добив впечаток дека во еден од нив требаше да се бара замената за недопирливиот Бонера и да не се експериментира со Силвестре,но за тоа други нека му ја мислат.

п.с Ако очекувате трансфери тогаш очекувајте ги после пласманот во ЛШ.

Печен е De Sciglio да го правиме стопер, може да биде столб на одбраната следниве 10 години, јас лично мислам дека повеќе би се снашол како стопер одколку како бек, има добри дефанзивни квалитети, да се адаптира на таа позиција мислам дека би станал еден од најдобрите стопери во европа, и повеќе би го немале проблемот со одбраната, и милам дека лани изигра една утакмица како стопер против сиена, и воопшто не беше лош со оглед на тоа дека никогаш нема играно како стопер....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom