Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Добро, Милан нема одличен ни прв состав, а не па трет. Амелија трет избор, најверојатоно ке напушти, Антонини исто трет, а можеби дури и четврт избор за десен бек, Вергара дете што не знае што е врвен фудбал, Закардо последна опција или пред Вергара, Констант втор состав, Траоре последна опција, Мунтари втор состав, но испостен :), Де Јонг првотимец, Боатенг недефинирано, Шарави првотимец и уште едно дете. Башка што последната линија воопшт нема играно заедно, а тоа е лошо и за подобри дефанзивци, а не за овие што играа вечерва. Еден од Антонини, Вергара и Закардо може да помине, но троица заедно не бива...

Единаесет првотимци и уште три-четворица, толку има Милан, посебно што значењето на Монто е огромно или одбрана без Мекесес и Запата, нивното отсуство уште повеќе се приметува.

И во САД во одбрана ќе биде весело, на Запата тоа ќе му бидат први натпревари ова лето, а ќе треба да игра со Силвестре на кого тоа му се први натпревари за Милан и тоа после очајна сезона. Антонини и Констант остануваат само за десно и лево.

И најкриво ми е што тимот се мачи со повреди и не може да изгура саглам припреми. Ќе почне првенствто, а планираните единаесетмина нема заедно да изиграат ниту на еден натпревар до тогаш.

Ни од далеку милан не е достоен да се натпреварува со Ман Сити, без разлика дали играле Запата и Мексес. Па уште кога ми го спомнете Запата, како да е Неста или Тиаго Силва.
Што се однесува до утакмицата уопште нема ништо да коментирам, штом МИКА РИЧАРДС ни даде гол(не од корна или слободен), ондак треба да ти е јасно дека нешто не е уѕ ред.
МУНТАРИ! Леле бе мајко моја, неможам да го глеам веќе, кој цреп е значи проклета да е онаа коза од која у Гана топка му напраиле за мунтари. Иначе он секако дека ќе биде пред Кристанте (за поли незнам, ама знам дека Кристанте нема прв тим да види у серие а ради црнците мунтари,траоре,ночерино...) .

Реков за нианг зошто не се согласувам да биде продаден/позајмен. Плус, тешко дека ЉАИЧ(пишујте го вака мамата ваша) ќе дојде.
Според моменталниве околности, Милан нема ништо подобар тим од лани, истиот е... освен Де Јонг и Поли кој е земен за замена за Монтоливо(прашање е колку Поли ќе напраи некоја разлика у средина, ама ај за поарно ќе го сметам). А со оглед на тоа колку е сменета(нема да речам ујачан, пошто некои неќаат уште да се соочат со тој факт, од преголем оптимизам за милан) нашата конкуренција, ќе биде у најмала рака 3X потешко да се дојде до место кое води барем у квалификации за ЛШ(3то место).

Нема веќе да се фокусирам на подмладувањето/нов проект и таквите муабети, веќе чувствувам дека замарам за тоа, а и има некои ликови кои се заслепени очигледно, неќам кулата од карти да им се сруши.
Едноставно, според мене не се држат до збор управата, не улагаат(ајде тука ги разбирам немаат кеш) , не го подмладуваат тимот у права смисла, туку само на зборови(тие млади играчи нема шанси да дојдат до прв тим од ликови како Мунтари,Ночерино,Антотнини,Закардо,Силвестре,Бонера и тн). Тоа е мое мислење, веќе расправата за тоа ќе биде излишна, и времето ќе докаже кој е бил у право. Само една работа сакам - да им се дава шанса на младите у серие а, тоа најмалку го барам, ама изгледа до тоа нема да дојде у скоро време баш поради ликовите кои зафаќаат место. Да не испаднат сите како Саламон. А и продажбата на Нианг ќе го сметам за минус. Робињо останува, Нианг си иде, па и Меси да дојде нема да е арно, а не па Љаич.

Иначе, да ве прашам.... знаете ли бе некој тим вака реномиран како милан, етаблиран клуб, il club piu titolato al mondo, да има толкав ШЛАЈМ у тим? И тоа пази, се зголемува шлајмот - се донесуваат нови такви, се продужуе договор на бонера и робињо.

1.продолжувањето на договорот на робињо( и целата негова сага, кога нашиве си признаа пред цел свет дека Сантос им го стави немиен онака brazilian) .
2.продолжувањето на договорот на бонера.
3.непродавањето(немањето желба и купци за продажба) на закардо,антонини,траоре,ночерино,мунтари... за мене ова се доволни факти да го оценам како лош трансфер период, макар на 31ви август меси да напраи трансфер кај нас. Кој сака нека дојде, овие горниве чекори беа доволно глупи, лоши за да ја сменат сликата за овој трансфер период.

Ни од далеку милан не е достоен да се натпреварува со Ман Сити, без разлика дали играле Запата и Мексес. Па уште кога ми го спомнете Запата, како да е Неста или Тиаго Силва.
Што се однесува до утакмицата уопште нема ништо да коментирам, штом МИКА РИЧАРДС ни даде гол(не од корна или слободен), ондак треба да ти е јасно дека нешто не е уѕ ред.

Реков за нианг зошто не се согласувам да биде продаден/позајмен. Плус, тешко дека ЉАИЧ(пишујте го вака мамата ваша) ќе дојде.
Според моменталниве околности, Милан нема ништо подобар тим од лани, истиот е... освен Де Јонг и Поли кој е земен за замена за Монтоливо

Иначе, да ве прашам.... знаете ли бе некој тим вака реномиран како милан, етаблиран клуб, il club piu titolato al mondo, да има толкав ШЛАЈМ у тим? И тоа пази, се зголемува шлајмот - се донесуваат нови такви, се продужуе договор на бонера и робињо.
Па запата во споредба со закардо е Неста... :D
Иначе за Микар ричардс...Од секад сум го сакал овој играч...уште пред сити да го земат шеици...фактот што само тој им е останат од тогаш кажува нешто...Дечкото е Ѕверка назад...може да игра централен а може да игра и десен бек...не би требало да е многу скап и може да се земе... Само уште да му текне на Галиани да го земе...Огромен плус ќе е ....
А Милан со Де јонг само ќе биде многу појак...не само што е копач знае да игра и со топка....Тоа ќе ни е најголемо засилување сезонава...Дечкото е најјак...
А за Шлајм у тим што имаме имаме...а кој друг клуб како милан? Интер моментално не се ништо поарни.... Јувентус дур беа 6-7 место 2-3 сезони и они имаа нешто сличен состав...за другиве од европа не знам пошо не ги пратам нешто ептен :)
Иначе секако дека ќе е тешко за 2-3 место сезонава...само нека ја повторат формата од прошла сезона и да избегнат катастрофален почеток ко лани добри ќе сме....

Според Sportitalia агентот на Антонини на преговори со Монако и Виљареал кои се заинтересирани за нашиот цреп... па ако има Господ ќе се договорат :D

21442_361997387236530_200006236_n.jpg

Силвестре: Ќе покажам дека вредам! :icon_lol:

643986_361998087236460_1544364776_n.jpg

Па запата во споредба со закардо е Неста... :D
Иначе за Микар ричардс...Од секад сум го сакал овој играч...уште пред сити да го земат шеици...фактот што само тој им е останат од тогаш кажува нешто...Дечкото е Ѕверка назад...може да игра централен а може да игра и десен бек...не би требало да е многу скап и може да се земе... Само уште да му текне на Галиани да го земе...Огромен плус ќе е ....
А Милан со Де јонг само ќе биде многу појак...не само што е копач знае да игра и со топка....Тоа ќе ни е најголемо засилување сезонава...Дечкото е најјак...
А за Шлајм у тим што имаме имаме...а кој друг клуб како милан? Интер моментално не се ништо поарни.... Јувентус дур беа 6-7 место 2-3 сезони и они имаа нешто сличен состав...за другиве од европа не знам пошо не ги пратам нешто ептен :)
Иначе секако дека ќе е тешко за 2-3 место сезонава...само нека ја повторат формата од прошла сезона и да избегнат катастрофален почеток ко лани добри ќе сме....

Bez somnenie micah richards e eden od najdobrite angliski defanzivci. No e ogromen baksuz okolu povredi. Muabetot mi bese deka stom richards(odbranben igrac) se fura i dava gol na nasive(bez razlikx dali e prijatelska ili ne) znaci deka imame seriozen problem nazad. Ni zapata ni mexes ne se za u prc tim, ama aj... kje bese preterano da se bara celosna promena na centralnata defanzivna linija. Se nadevam deka kje izgurame ovaa sezona so niv i narednata nekoe sosem novo duo kje se pojavi.

Закардо,Амелија,Антонини,Траоре не ни се потребни веке виде се шо одиграа.

Кога ќе му дадат во Нови Пазар лична карта со такво презиме, тогаш и така ќе го пишуваме. Мислам на испуштање на Ј-то... А за Ч на крај ќе треба да почекаме да сменат нешто од Институтот за мекдонски јазик.

До тогаш: Љајиќ!!! :P

Нема веќе да се фокусирам на подмладувањето/нов проект и таквите муабети, веќе чувствувам дека замарам за тоа, а и има некои ликови кои се заслепени очигледно, неќам кулата од карти да им се сруши.

....

не го подмладуваат тимот у права смисла, туку само на зборови(тие млади играчи нема шанси да дојдат до прв тим од ликови како Мунтари,Ночерино,Антотнини,Закардо,Силвестре,Бонера и тн). Тоа е мое мислење, веќе расправата за тоа ќе биде излишна, и времето ќе докаже кој е бил у право.

Мислиш заслепени до толку, да не видат дека Шиљо му го зема местото на Антонини? :)

А, да, заборавив, треба да се однесуваме како членовите на СДСМ и ДПМНЕ на политички форуми... Строго еднострано мора да се гледаат работите!!!

1.продолжувањето на договорот на робињо( и целата негова сага, кога нашиве си признаа пред цел свет дека Сантос им го стави немиен онака brazilian) .
2.продолжувањето на договорот на бонера.
3.непродавањето(немањето желба и купци за продажба) на закардо,антонини,траоре,ночерино,мунтари... за мене ова се доволни факти да го оценам како лош трансфер период, макар на 31ви август меси да напраи трансфер кај нас. Кој сака нека дојде, овие горниве чекори беа доволно глупи, лоши за да ја сменат сликата за овој трансфер период.

Најреално
1.Робињо требаше да го продадат неможеа,немавме друг избор продолжиа му го договоро.Шо гледаме тука можда лошо донекаде и добро искусен напагач на клупа.
2.Бонера-сосема си у право овоа и беше,најглуп потег,почнаа да го чистат губрето и баш тој шо највише требаше не го исфрлија.Али еве го повреди се на негово место се донесе Силвестре,колку ке одигра тој никој не го знае,и неможе никој да каже.
3.За Закардо се заинтересирани Сасуло,за Антонини еве има шпекулации демек Монако,и сам сиг дека и двајцата како така ке ги откачеме,за Траоре малку потешко ке оде оти е тешко дрво.Ночерино,како сакате проценете го али сеа за сеа не е лош на овие утакмици шо ги одигра,Мунтари според мене е супер играч и тактички секад знае добро да одигра у дефанзива а знае да напрае нешто како вчера да даде топка за гол.
Незнам како ги гледаш работите,али тоа шо го кажуваш и шо се изразуваш тука е божем кој знае каков експерт си.Ја запирки не сам ставал,вчерашно дете те цитирало.Само ке ти кажам дека тоа вчерашно дете 15 год тренирав фудбал и ги гледам работите од фудбалски аспект,знам шо значи тренинг,повреда,припреми и све друго за разлика од некој.Извини ако сам те нешто навредил.Али мислам дека ти немам ништо згрешено,само ги кажувам реалните работи шо се дешават со тимо,а тоа се и гледа

Кога ќе му дадат во Нови Пазар лична карта со такво презиме, тогаш и така ќе го пишуваме. Мислам на испуштање на Ј-то... А за Ч на крај ќе треба да почекаме да сменат нешто од Институтот за мекдонски јазик.

До тогаш: Љајиќ!!! :P

Мислиш заслепени до толку, да не видат дека Шиљо му го зема местото на Антонини? :)

А, да, заборавив, треба да се однесуваме како членовите на СДСМ и ДПМНЕ на политички форуми... Строго еднострано мора да се гледаат работите!!!

Abe ne vikam deka nema pozitivni raboti. Gi ima. Sum go sppmnuval toa povekje pati, no celata ovaa negativna energija mi e radi toa sto loso stoime momentalno na transfer pazarot, i seta mrznja mi e sprema upravata.

Inace da, go stavija sciglio pred antonini, no zasto cristante ne bese pred traore, ili zasto igraa bonera i yepes, pa i zaccardo imase edna utakmica odigrano, a salamon ne ni znaeme kako izgleda?
Ali toa e mislenje i izbor na trenerot, drug muabet e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom