Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Бар имало Господ тој токмакот Амброзини да го мафнат од тимов.

Да имаат уште малку памет и Фламчо да го пуштат,и вонземјанинот Траоре некако....рози ќе цветаат во Милано.

А ова за Шарави сакаат да ја направат Порто шемата изигра една сезона и лапај дур можеш пари.
Више не ги боли дали е итаљанец или мароканец. Нас ко фанови и онака никој не не прашува ама ако ме прашуваат со тие пари Нијанголан/Стротман и Пасторе.

На крај ќе се радуваме на Тевез...........боље Џеко да го донесат бар е фан на тимов.

Побрзо Ночерино него Фламини. Јас искрено би го оставил и Фламини и Мунтари, јес да двајцата заедно немаат мозок колку ни на мравка, ама ако се повредит некој и те како ќе ни затребаат, не очекувајте да донесат и квалитетни замени.

Со шарави е различна приказната, за разлика од Ибра и Шева, за играчи кои имаат 30 години и не се одбива таква сума. Да, беа у одлична форма, а Ибра и даље гази, можеме да жалиме, ама кога се работи за дете, кое има 20 години и пред кого претстои блескава иднина, мислам дека во моментов нема сума кој може да го купи, а тоа го знаат и Галеани и Берлускони.

Жалиме, за Ибра, само затоа што веднаш не зема достојна замена, него моравме да чекаме до Јануари,з а да го добиеме Балотели. Незнам само зошто чекаа толку. Која ли им беше идејата. Ваљда, дека на хартија имавме послаб тим само од старата крава, па очекуваа дека глатко ќе стигнеме до втората позиција и дека старата крава, нема да ја повтори претходна сезона. Незнам, ама е сезона која мора што побргу да се заборави и да се превземе нешто.

Конечно, ме радува податокот, дека се споменуваат имиња како Тевез, Пасторе, Видиќ, за разика од пред неколку дена кога бевме во комбинација со некои пациенти. Не ни треба многу за вложување. Неколку класа играчи, 3-4 големи имиња и имш тим за наредни 6-7 сезони, како што се деси 2000 година.

Ќе видиме има уште многу од трансфер пазарот, ама ќе биде добро, шо порано да го создадат ростерот, за истиот навреме да се уигра, сезонава ќе почне порано ради Светското првенство наредното лето.

Ќе си оди и тој мислам.....

Мада залусно е се штом бони и клајд ќе бидат тука и наредна сезона. :rolleyes:

Ааа, да бе сеа ми текна баш преѓи читав на нет оти ќе идел у Киево Јепес.

Ааа, да бе сеа ми текна баш преѓи читав на нет оти ќе идел у Киево Јепес.

па од таму и дојде а реално е да си оди он заедно со Анте, Траоре и Амброзини сигурно и некој од Фламини/Ночерино/Мунтари а најголеми шанси има Ночерино по се изгледа ама рано е ништо не се знае..добро би било и Робињо да го продадат бар со некој доплата и тие пари да купат квалитетен полушпиц.

Крул (8м)
Де Шиљо Видич (12м) Огбона (12м) Сантон (8м)
Монтоливо Де Јонг Поли(6м)
Тевез (12м) Ел Шарави
Балотели

Боатенг аут (15)
Ночерино аут (3)
Робињо аут (6)
Абате аут (10)

Морав да се искажам, иако знам дека ова е многу тешко и на менаџер :)

Со шарави е различна приказната, дете, кое има 20 години и пред кого претстои блескава иднина, мислам дека во моментов нема сума кој може да го купи, а тоа го знаат и Галеани и Берлускони.
Абе сеа....ако правиме реален муабет,значи реален не навивачи Шарави откако дојде Бало потона во земја. Сакале да си го признаеме тоа или не така беше. Летна во облаци со нијанг и бало си направија кланче и почнаа да прават класични цигански работи. После кога почна тоа и на формата да му се одразува и кога почна редовно во 50-60-та мин да го вади Алегри овој почна да се понаша ко невоспитано детиште. Не иде така тоа. Нека го види тој што го дупеа со другарчињата(и боатенг тука спаѓа) што го викаа дедо,е тој Де Шиљо тој еден ден ќе стане икона на Милан како Малдини,ама не му е поважно посељачка фризура да има,него си игра,секоја шанса ја користи.

Јас лично сакам да остане Шарави,ама да сум газда на тим и некој да ми понуди 40 мил. за копиљ што изигра на врвно ниво една полусезона ? Кој нема да прифати. Сеа тоа што се гомна и што не ги инвестираат парите не збориме тоа се знае.
Галијани мислам дека се плаши да не му се случи Пато втор дел,вечен талент,а да го испушти пак Тевез.

А тоа дека ќе му се посерат на "проектот" ќе му се......

Абе сеа....ако правиме реален муабет,значи реален не навивачи Шарави откако дојде Бало потона во земја. Сакале да си го признаеме тоа или не така беше. Летна во облаци со нијанг и бало си направија кланче и почнаа да прават класични циганси работи. После кога почна тоа и на формата да му се одразува и кога почна редовно во 50-60-та мин да го вади Алегри овој почна да се понаша ко невоспитано детиште. Не иде така тоа. Нека го види тој што го дупеа со другарчињата(и боатенг тука спаѓа) што го викаа дедо,е тој Де Шиљо тој еден ден ќе стане икона на Милан како Малдини,ама не му е поважно посељачка фризура да има,него си игра,секоја шанса ја користи.

Јас лично сакам да остане Шарави,ама да сум газда на тим и некој да ми понуди 40 мил. за копиљ што изигра на врвно ниво една полусезона ? Кој нема да прифати. Сеа тоа што се гомна и што не ги инветираат парите не збориме тоа се знае.
Галијани мислам дека се плаши да не му се случи Пато втор дел,вечен талент,а да го испушти пак Тевез.

А тоа дека ќе му се посерат на "проектот" ќе му се......

Тоа му се годините, и за очекување е дека неможе да одигра цела сезона на врвно ниво, сеа што се погоди баш тогаш кога дојде Балотели да падне, тоа е друг муабет.

Што се однесува до болдиранит дел. КОлку и да ми е интересен малиот, секако како газда на тим, не би ја одбил таа понуда, знаејќи ја моменталната состојба во фудбалот, кога секакви милијардели, фрлаат непотребно многу пари за секој кој ќе даде два гола на три меча или по јутјуб снимка.

Прашање е колку тоа со арапите и русите ќе трае. вечно сигурно не. Се ова што се дешава у моментов, неможе да се нарече фудбал. Монако е жив пример. Клуб кој е даночно ослободен, сеа има и милијардер сопственик, па кој може да се натпреварува со таков тим. Се надевам, дека тука почнува крајот на фудбалот.

Агентот на Ериксен бил виден во Милано. Дај боже да е дојден (ако е дојден) за да се виде со Галијани.

Немаше врска тоа со формата,чиста психа веруј.

Веројатно си во право, ама една ти е психологијата до 20 години, а друга кога си постар. Рано е да се каже за него дека е стабилен фудбалер. Но, позитивно е тоа што ова му е прва сезона како стартер, ја искористи на најдобар можен начин. што значи, дека од следната сезона, може уште повеќе да се очекува од него. Талентот, го има, финишот не му е непозната страна, уште самодовербата, ко што викаш, да му биде на повисоко ниво и имаш фантастичен игра. Покрај, Балотели, добро е што од него не се очекува сеа да биде лидер, а тоа сигурно ќе игра дополнителна улога во развојот.

:pos: Овој се издрогирал гарант Галијаниво еј...

“ I want to remind everyone that starting from July 1st 2013, El Shaarawy's salary will increase, and his contract will therefore be bigger and more important.“

Го рекламира и го нуди Шарави, предупредува дека сака само огромни цифри, дека цената му скокнала .. :)

Не се сеќавам кога последен пат зборувал за маркетот на овој начин. :)

Го пресекол и Фламини..:pos:

"Mathieu Flamini? He is currently a free agent. If his interests coincide with ours then that's good, otherwise life will go on.“

Изјави дека ќе си одел Амброзини, му го закачи на Абијати за капитенската летна, се испобезобразил ваму на крстарењево..:LOL:

Монтоливо вицекапитен следна сезона, штом си оди Амбро прв капитен ќе е Аббиати, втор Монтоливо, трет Бонера :sleep:....

^ Ја прочитав негде по сајтовиве дека Фламини сакал во Интер да оди... Колку е точно не знам :unsure:

:pos: Не не, дефинитивно му се десило нешто на овој... :pos:

“Mi scuso con Massimo se ancora non avevamo comunicato la decisione. Siamo stati combattuti per diversi giorni“

Ако добро преведов, Амброзини слушнал дека нема да му го продолжат договорот исто кога и ние, т.е. од изјавава на Галијани за време на крстарењето. :pos: Му се извинува што не го известиле пред тоа за одлуката, биле зафатени овие денови..

Ако лошо сум разбрал нека ме поправи некој.. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom