Hm_Hm
пеер далеку од фактот дека ги глеаме работите како сдс-дпмне, али ко што реков пред некоја недела, има многу работи црни има и доста бели у милан. Едноставно кој како си гледа на стварите.
Предлагам да ги оставиме бившите млади играчи кои некад играле 0-2-3-4 утакмици(тотално небитно). Веќе и они ми се преку кур, се нешто нон стоп, да ги остаиме нека си кршат глава кај знаат и стигнат.
Милан, освен Балотели, Шарави и Монтоливо(овој последниот цел среден ред ни го држи) нема играч што може нешто битно да смени, ајде еве можда и боатенг ќе го додадам(бидејќи претходниве две сезони му беа прилично солидни), и пацо у одредени моменти знаел у пипо стил да реши утакмица(посебно со катанија кога шибна два гола за 15 мин).Де Јонг не го сметам бидејки премалку гледавме од него оваа година. Ете такви ни фалат нам играчи, комплетни, изградени, стабилни.Такви моментално у Милан од 28 се 5-6 души (додади го и де шиљо).
Милан има солидна основа која може да се надогради и да биде супер, не требаат многу пари, треба само волја, која не ја гледам искрен да бидам.
Помирен сум со трансферите(буџетот и какви играчи можат да се донесат), дури и помалку амбициозно гледам на работите од повеќето од вас(дај боже да грешам), и заради тоа нити сум поглуп нити попаметен од вас, едноставно имам различно гледиште.
Премногу шлајм иаме у екипата, значи ПРЕМНОГУ, да не набројувам кои се, се знаат, одбраната цела (само де шиљо го оставам) другите се просек или потпросек од задната линија. И еве и да почнува проект нов милан, додека да се истера овој шлајм, ќе треба 3-4 години да поминат додека конечно го видиме "новиот милан"(пак е знак прашалник колку ќе се има волја за тоа).
Никад не сум бил за милан да вложуе 30+ милиони за играч(и), и свесен сум дека долго време нема да е така, единствено такво нешто може да се деси кога би бил некој продаден да дојде до таква ситуација. Но треба и вие да се освестите дека принципот 50% косопственост секоја година по 1-2-3 играчи од џенова НЕ ИДЕ И НЕ ИДЕ! Или пак трансфери на слободни агенти од франција, така тим не се гради пријателчиња мои. Значи повторувам, не барам астрономски суми, туку едноставно да бидеме малце од малце поконцизни на трансфер пазарот, го земаме - не го земаме, а не секоја година нови n00b играчи да ми доаѓаат и после се инфилтрираат и неможеш 100 години да дигнеш рејтинг на тимот, нити па барем да ги искористиш за размена(Траоре на пример). А такви инфилтрирани има многу во милан и притоа не ме интересира дали се вечни резерви или не, едноставно зафаќаат место на младите и пари цицаат.
За да го истераш шлајмот(барем малце од млаце) ќе требаат минимум 3-4 години(ко што реков), за тоа (прилично долго) време ќе остареат некои играчи, ќе бидат стари и нема да можат даље едноставно, Еве наредна година ќе мора да се земе замена за Абиати и Мексес, а ние уште не сме ги решиле сегашниве проблеми кои ги имаме со кубикот дрва у одбрана што го имаме, а за три-четири години Монтоливо нема да е способен да ја држи цела средина ко што го праи сега, нити пак дејонг ќе биде у сјајни години,исто и боатенг(ако остане и ако ја врати формата од лани/полани).
Не сме сите луди како столе да викаме дека имаме најјака средина или што и да е, или дека ќе бидеме конкурентни за серие а(ако се донесат поли,черчи и астори) у тоа не верувам, нити пак дека ќе бидеме у мртва трка со јуве, за тоа треба повеќе да се деси, доста повеќе, пошто они моментално само еден јак напаѓач им фали, и играч треквартиста(позади шпицот) и ние нема што да се замараме да се надеваме за скудето(додека се разбира останеме на овие шпекулации- т.е додека би се оствариле).Тоа е реалноста, не бегам нити пак сакам да бегам од фактот дека доколку бидат донесени тие играчи со кои не поврзуваат можеме на второ место да се надеваме, шампиони тешко,многу тешко. А за ЛШ, тука 1/8 финале повеќе МНОГУ тешко(али дај боже да не е така).
И самите ние сме конфузни, раштркани како фан клуб, поради нашата управа и (вечито дебатливиот квалитет на) нашиот тренер.Повеќето од вас сметаат дека промената доаѓа, останува да видиме, но се додека оние инфилтрираните си го дрват, а млади деца испуштаат шанса заради таквите дибеци, извинете ама нема никад да веруем у "нов" Милан, а уште помалце ако се продолжува со такви трансфери (а како што судам СПОРЕД ШПЕКУЛАЦИИТЕ пак ми делува на тоа).Боље некој инвалидизиран 18 годишен да гледам отколку - Јепес,Бонера,Антонини,Мунтари и уште кои се не. 3-4 души ги давате за пример(Шарави,Балотели и Шиљо), нианг често пати не добиваше шанса заради кркич и веќе инфилтрираниот робињо(кои паметен даде клаузула дека само у сантос би си идел остануе да видиме што ќе се деси со него), а 3 ластовици не ја прават пролетта (а де шиљо и нианг не играа константно оваа година што е ооправдано премлади се, де играат де не играат - очекувам напредок нивен и целосна доверба од Алегри наредна година). Цело време ми праите споредба со дортмунд, немојте ве молам на нив им требаа 10 години да дојдат до ова за да на крај ги продадат главните играчи(Геце и Левандовски нешто што 100% ќе се деси), милан мора и треба да има поголеми планови од оние на Дортмунд.
FORZA MILAN!