Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
прво изгледај една сезона у серија а па после прај со сакаш (y)

Немам време кога да пишам, а и во моментите кога сакам, те читам тебе, ти си НАЈЈЈЛУД. Првин, мислев дека си само луд, ама дефинитвно си забеган, ајде сеа прочитај си ги сите постови, па после врати ми коментар ако не сум во право.

Бај д веј, со многу тапа играчи не поврзуваат, а некои се палат на нив. Одамна, не сме биле волку активни на пазарот, барем по шпекулации, али имињата со кои се поврзуваме се тиња. Ми доаѓа, да се радувам ако Робињо, Фламини и остала багра, рече да ние остануваме. Јасен ми е и моментот, дека финансиски не можеме со арапските и руските клубови, али имињава, чувај боже.
Оваа сезона, Галеани рече нема мистер Х, ај може ќе не изненади, да се надеваме.

Немам време кога да пишам, а и во моментите кога сакам, те читам тебе, ти си НАЈЈЈЛУД. Првин, мислев дека си само луд, ама дефинитвно си забеган, ајде сеа прочитај си ги сите постови, па после врати ми коментар ако не сум во право.

Бај д веј, со многу тапа играчи не поврзуваат, а некои се палат на нив. Одамна, не сме биле волку активни на пазарот, барем по шпекулации, али имињата со кои се поврзуваме се тиња. Ми доаѓа, да се радувам ако Робињо, Фламини и остала багра, рече да ние остануваме. Јасен ми е и моментот, дека финансиски не можеме со арапските и руските клубови, али имињава, чувај боже.
Оваа сезона, Галеани рече нема мистер Х, ај може ќе не изненади, да се надеваме.
да јас сум најлуд затоа шо навивам за милан и ги подржувам сите играчи шо се у клубо и шо ке дојдат затоа шо играт за милан.Подржувам го секој трансфер шо ке се случе секој играч шо ке дојде у клубо ке го подржам па макар бил тоа и глигоров или лазевски или па дарко тасевски,оти утре може и да изненаде и да реше мн битни утакмици.За тебе само едно ке ти кажам FORZA MILAN!!! Ке те запамтам и баш да видам како ке реагираш на крај на сезона кога ке дигаме пехар.

Hm_Hm никој не крева врева што се носат просеци еве конкретно за напаѓач у минатото Томасон ми е таков трансфер кој се погоди. Проблемот е што во Милан има премногу просеци и како подпроблем на ова се јавуваат долгите договори што ги добиваат и од кои Милан неможе да се оттараси после од нив. Значи повеќе просеци во Милан немало никогаш ни она време од 99 до 02 на кое што следеше доаѓање на Анчелоти и селекција на што е корисно и носење на врвен квалитет како Неста, Руи Коста, Пирло, Сидорф, Инзаги.

Милан мора да го бара она што ја прави разликата. Во модерниов фудбал две работи се битни за да достигнеш некоја доминација од типот на Барселона Баерн. Прво мора да имаш некоја основа створена од младинските погони. Второ на тоа да додадеш играчи како горенаведените што ќе ја прават разликата.

Во моментов нити првото нити второто незнам на кој начин би го достигнале. Од младинските погони на Милан само Шиљо е испаднат ете добро и Абате ама големминус е што покриваат иста позиција. Шарави Нијанг и Сапонара неможеш да ги ставиш во овој кош, меѓутоа овие двајца што се итаљани и Нијанг кој се декларираше како фан на Милан до некои 80% го покриваат тој аспект па можеби ќе можеме да им се радуваме како наш производ. Останатите играчи како Кристанте Фосати Ели не ги коментирам зошто никој не знае што носи понатаму фудбалот за нив.

Од овие што прават разлика играч ти се Балотели и Монтоливо. Другото е апсолутна нула ете плус Боатенг ако му се тури во лејката дека треба да игра за тимот а не она што он го сака. Алегри треба да го направи тој пресек што се случи кога дојде Анчелоти и што е најбитно да им всади победнички менталитет на младиве што ги интегрира во тимот. А другото е да се молиме некој багателен трансфер што ќе се деси по некоја грешка од некој арап или други сплет на околности. Зошто Берлускони тешко дека веќе некогаш ќе попушти за доброто на клубот...

Па Дим4е, можеш да го споредиш тој пероид со овoј со правo, ако се земе податокот, дека тогаш трансферите и не беа толку финансиски големи, но сепак, овој моментален тим на Милан, е 100 класи полош од тој во кој играат Шамот, Џунти, Џулејминпјетро и остала багра.
А што се однесува до Берлускони, тој си има своја прича, најверојатно, можеби пак ќе го удрат будалите и ќе фрли нешто повеќе, идеологијата не му ја знаеме, можеме да нагаѓаме, и да се надеваме дека ќе почне повторно да ужива во својот клуб, можеби годините му се, па го нема тој жар, ама на тој човек, не може да му се верува.
Ова што се прави денес, во Милан, воопшто не е за оправдување, но пак она што се случува во светскиот фудбал, личи на се само не на фудбал, некои богати арапи и руси си играат фудбал менаџер. Ќе дојде некоја будала, ќе го земе Монако и ќе си игра играчки.
Ова е или иднината или крајот на фудбалот, а начинот на Барселона, Баерн, Дортмунд, доколку го прифатиме, а гледам се обидуваат да сторат такво нешто, би било идеално во вакви услови какви што се днеска.

Димче, се сложувам околу просеците и договорите. Тоа е проблем, но се надевам дека тоа веќе е стар начин на работа (Траоре беше донесен додека беа Силва и Ибра во тимот). Сега Траоре може да си седи во Милан и да си зема плата и ич да не му гајле дали ќе игра. Зошто би испуштил ваква прилика, солидна платичка, добар град, добар клуб, посебно ако нема амбиции?! :)

Е, сега, Кучка е малку поинаков муабет. Далеку од тоа дека е екстра засилување или дека ќе направи разлика. За Кучка може да се каже дека не е ништо посебно (со одреден простор за напредок), но, сепак, е повеќе од Траоре кој е ништо. Не само од него, туку тој е подобар и од Фламини, Амброзини (моменталниов) и Мунтари (овој нема да сака да си оди додека не му истече дговорот). Значи, во моментов да го имаш Кучка и не е толку лошо кога ќе видиш кои си ги имал претходнава сезона, а и Кучка не е нешто како Траоре, па да му се плашиме што ако остане, затоа што добро е да имаш резерва како него. Поли исто е добро решение, само се надевам дека ова со Кучка нема врска со него, туку дека голем дел од баграва во средина ќе фаќа џаде, па ќе се донесат повеќе нови играчи во средина. Си одат Траоре, Фламини и Амбро, а доаѓаат Поли и Кучка, тоа е добра надргадба, но нормално далеку од доволно. Не велам и дека повторно нема да дојде некој слепец. Не знам што ќе прават со Боатенг, но подобро да не му продолжуваат договор и да го продадат ако овој инсиситира да игра како полушпиц.

Ако купуваат како на времето Руи Коста, Неста, Шевченко, ќе треба да дадат минимум 30 милиони за фудбалер. Тоа нема да се случи, затоа останува да се надеваме на повеќе како Шарави, дека навистина ќе влета уште некој Балотели, Барбара нели велеше дека секој прелазен рок (или година?) ќе го надградувале тимот со еден таков шампион. Секако дека не верувам, но отприлика тоа се оквирите во кои ке се движи Милан.

Значи не како Барса и Баерн, повеќе како Борусија Дортмунд. Го доведоа клубот до некоја нула, значи да може да функционира без милостина од Берлускони. Само како е луд, може на крај Милан да му биде милостина на него... не мислам само финасиски. Со намалени плати, добро менаџирање, може да се направи нешто слично како Борусија Дортмунд. За некоја година можеби и условите ќе бидат подобри.

Тоа е Димче... ќе повторам како во минатиот пост, може да живееме во минатото или да ја прифатиме реалноста. Верувам дека на некој може да му е мака од ваков Милан и да не сака да гледа. Јас не можам, си ги пратам, а не можам да гледам сеирџиски и да чекам да изгубат да пропаднат. Го сваќам ова како некој проект (иако сега малку повеќе сум резервиран) и се надевам дека во иднина ке даде резултатити. Ако пред неколку години сум се радувал на освена титула во ЛШ, сега сум се радувал на пласман во квалификации за ЛШ. Не е исто чувството, но во овој момент така стојат работите. Но или ќе ги гледам со надеж дека ќе биде подобро, дека има шанси да ни тргне :) или ќе престанам да ги гледам. Иако и јас сум имал периоди кога ништо не сум очекувал, последната сезона на Анчелоти и онаа на Леонардо. Сега барем гледам дека се пробува нешто, демек имаат некаква цел... Барем гледам како растат и се развиваат Шарави, Шиљо, Балотели (и овој е млад), следната сезона ќе гледам уште некој.

Па Дим4е, можеш да го споредиш тој пероид со овoј со правo, ако се земе податокот, дека тогаш трансферите и не беа толку финансиски големи, но сепак, овој моментален тим на Милан, е 100 класи полош од тој во кој играат Шамот, Џунти, Џулејминпјетро и остала багра.

Ако купуваат како на времето Руи Коста, Неста, Шевченко, ќе треба да дадат минимум 30 милиони за фудбалер. Тоа нема да се случи, затоа останува да се надеваме на повеќе како Шарави, дека навистина ќе влета уште некој Балотели, Барбара нели велеше дека секој прелазен рок (или година?) ќе го надградувале тимот со еден таков шампион. Секако дека не верувам, но отприлика тоа се оквирите во кои ке се движи Милан.
Грешите. Еве ви суми од три тренасфери претходно наведени:
  1. Руи Коста од Фиорентина 30 милиони
  2. Неста од Лацио 31 милион
  3. Инзаги од Јувентус 32 милиони
Сега се ценкаме за 6 милиони на рати. За истите цифри сега би можело да се направи семоќен Милан. Пример давам Јоветич вреди исто колку Руи Коста тогаш само што е овој бајаги помлад
.
Димче, се сложувам околу просеците и договорите. Тоа е проблем, но се надевам дека тоа веќе е стар начин на работа (Траоре беше донесен додека беа Силва и Ибра во тимот). Сега Траоре може да си седи во Милан и да си зема плата и ич да не му гајле дали ќе игра. Зошто би испуштил ваква прилика, солидна платичка, добар град, добар клуб, посебно ако нема амбиции?! :)
Грешката е што со ваквите играчи ние глумиме џентлмени. Да истите тие џентлмени што плаќаат 6 милиони на рати.

Е, сега, Кучка е малку поинаков муабет. Далеку од тоа дека е екстра засилување или дека ќе направи разлика. За Кучка може да се каже дека не е ништо посебно (со одреден простор за напредок), но, сепак, е повеќе од Траоре кој е ништо. Не само од него, туку тој е подобар и од Фламини, Амброзини (моменталниов) и Мунтари (овој нема да сака да си оди додека не му истече дговорот). Значи, во моментов да го имаш Кучка и не е толку лошо кога ќе видиш кои си ги имал претходнава сезона, а и Кучка не е нешто како Траоре, па да му се плашиме што ако остане, затоа што добро е да имаш резерва како него. Поли исто е добро решение, само се надевам дека ова со Кучка нема врска со него, туку дека голем дел од баграва во средина ќе фаќа џаде, па ќе се донесат повеќе нови играчи во средина. Си одат Траоре, Фламини и Амбро, а доаѓаат Поли и Кучка, тоа е добра надргадба, но нормално далеку од доволно. Не велам и дека повторно нема да дојде некој слепец. Не знам што ќе прават со Боатенг, но подобро да не му продолжуваат договор и да го продадат ако овој инсиситира да игра како полушпиц.

Кучка ти е позиција за која мислам дека во секое време може да се најде некое младо дете кое ќе трча многу и ќе биде најпожртвуваниот играч на теренот. Мунтари не го ставајте во исти кош со сите овие зошто во Милан пружа партии на ниво хејтот дома оставете си го. Кучка не е потребен од проста причина што ќе се врати Де Јонг, Мунтари не заслужува да изиграме дебилно према него, а и ситуацијата што стварно не треба многу талент за таа позиција туку само издржлив физички фудбалер што ќе добива правилни инструкции од тренерот што се очекува секоја утакмица од него.

*За последниот пасус.

Проектот му давам прелазна оценка само зошто се ангажираа да соберат талентирани итаљани. Апсолутно ниту најмалце не верувам во муабетот финансиски сам да се издржува Милан од причина што фудбалот премина на едно друго ниво (што јас не го поддржувам). Италијанскиот клубски фудбал е во криза но наместо да се реагира се кука цело време. Не викам дека ФИГЦ е во право ама јас да ја имам највисоката функција во таа организација би искочил со уште поконтраверзна одлука и би ги казнил сите италијански клубски учесници во евопкуповите парично, итоа солени казни.

Hm_Hm
пеер далеку од фактот дека ги глеаме работите како сдс-дпмне, али ко што реков пред некоја недела, има многу работи црни има и доста бели у милан. Едноставно кој како си гледа на стварите.
Предлагам да ги оставиме бившите млади играчи кои некад играле 0-2-3-4 утакмици(тотално небитно). Веќе и они ми се преку кур, се нешто нон стоп, да ги остаиме нека си кршат глава кај знаат и стигнат.

Милан, освен Балотели, Шарави и Монтоливо(овој последниот цел среден ред ни го држи) нема играч што може нешто битно да смени, ајде еве можда и боатенг ќе го додадам(бидејќи претходниве две сезони му беа прилично солидни), и пацо у одредени моменти знаел у пипо стил да реши утакмица(посебно со катанија кога шибна два гола за 15 мин).Де Јонг не го сметам бидејки премалку гледавме од него оваа година. Ете такви ни фалат нам играчи, комплетни, изградени, стабилни.Такви моментално у Милан од 28 се 5-6 души (додади го и де шиљо).
Милан има солидна основа која може да се надогради и да биде супер, не требаат многу пари, треба само волја, која не ја гледам искрен да бидам.

Помирен сум со трансферите(буџетот и какви играчи можат да се донесат), дури и помалку амбициозно гледам на работите од повеќето од вас(дај боже да грешам), и заради тоа нити сум поглуп нити попаметен од вас, едноставно имам различно гледиште.
Премногу шлајм иаме у екипата, значи ПРЕМНОГУ, да не набројувам кои се, се знаат, одбраната цела (само де шиљо го оставам) другите се просек или потпросек од задната линија. И еве и да почнува проект нов милан, додека да се истера овој шлајм, ќе треба 3-4 години да поминат додека конечно го видиме "новиот милан"(пак е знак прашалник колку ќе се има волја за тоа).

Никад не сум бил за милан да вложуе 30+ милиони за играч(и), и свесен сум дека долго време нема да е така, единствено такво нешто може да се деси кога би бил некој продаден да дојде до таква ситуација. Но треба и вие да се освестите дека принципот 50% косопственост секоја година по 1-2-3 играчи од џенова НЕ ИДЕ И НЕ ИДЕ! Или пак трансфери на слободни агенти од франција, така тим не се гради пријателчиња мои. Значи повторувам, не барам астрономски суми, туку едноставно да бидеме малце од малце поконцизни на трансфер пазарот, го земаме - не го земаме, а не секоја година нови n00b играчи да ми доаѓаат и после се инфилтрираат и неможеш 100 години да дигнеш рејтинг на тимот, нити па барем да ги искористиш за размена(Траоре на пример). А такви инфилтрирани има многу во милан и притоа не ме интересира дали се вечни резерви или не, едноставно зафаќаат место на младите и пари цицаат.
За да го истераш шлајмот(барем малце од млаце) ќе требаат минимум 3-4 години(ко што реков), за тоа (прилично долго) време ќе остареат некои играчи, ќе бидат стари и нема да можат даље едноставно, Еве наредна година ќе мора да се земе замена за Абиати и Мексес, а ние уште не сме ги решиле сегашниве проблеми кои ги имаме со кубикот дрва у одбрана што го имаме, а за три-четири години Монтоливо нема да е способен да ја држи цела средина ко што го праи сега, нити пак дејонг ќе биде у сјајни години,исто и боатенг(ако остане и ако ја врати формата од лани/полани).

Не сме сите луди како столе да викаме дека имаме најјака средина или што и да е, или дека ќе бидеме конкурентни за серие а(ако се донесат поли,черчи и астори) у тоа не верувам, нити пак дека ќе бидеме у мртва трка со јуве, за тоа треба повеќе да се деси, доста повеќе, пошто они моментално само еден јак напаѓач им фали, и играч треквартиста(позади шпицот) и ние нема што да се замараме да се надеваме за скудето(додека се разбира останеме на овие шпекулации- т.е додека би се оствариле).Тоа е реалноста, не бегам нити пак сакам да бегам од фактот дека доколку бидат донесени тие играчи со кои не поврзуваат можеме на второ место да се надеваме, шампиони тешко,многу тешко. А за ЛШ, тука 1/8 финале повеќе МНОГУ тешко(али дај боже да не е така).

И самите ние сме конфузни, раштркани како фан клуб, поради нашата управа и (вечито дебатливиот квалитет на) нашиот тренер.Повеќето од вас сметаат дека промената доаѓа, останува да видиме, но се додека оние инфилтрираните си го дрват, а млади деца испуштаат шанса заради таквите дибеци, извинете ама нема никад да веруем у "нов" Милан, а уште помалце ако се продолжува со такви трансфери (а како што судам СПОРЕД ШПЕКУЛАЦИИТЕ пак ми делува на тоа).Боље некој инвалидизиран 18 годишен да гледам отколку - Јепес,Бонера,Антонини,Мунтари и уште кои се не. 3-4 души ги давате за пример(Шарави,Балотели и Шиљо), нианг често пати не добиваше шанса заради кркич и веќе инфилтрираниот робињо(кои паметен даде клаузула дека само у сантос би си идел остануе да видиме што ќе се деси со него), а 3 ластовици не ја прават пролетта (а де шиљо и нианг не играа константно оваа година што е ооправдано премлади се, де играат де не играат - очекувам напредок нивен и целосна доверба од Алегри наредна година). Цело време ми праите споредба со дортмунд, немојте ве молам на нив им требаа 10 години да дојдат до ова за да на крај ги продадат главните играчи(Геце и Левандовски нешто што 100% ќе се деси), милан мора и треба да има поголеми планови од оние на Дортмунд.
FORZA MILAN!

Димче...

1. Може да се направи за тие пари страшен тим, но Милан ги нема, а Берлускони не сака да ги даде (за разлика од порано). Кога Милан би заработувал како Манчестер, тогаш би бил друг муабетот. А федерацијата најмногу може да влијае кај телевизиските права, но повторно ќе се побунат малите клубови и ќе бараат ’праведна’ расподелба. Другото е повеќе во раце на власта, а никој нема да има храброст во Италија да даде олеснување за инвестирање во спорт, затоа што тоа меѓу народот ќе биде прифатено како олеснување за милионерите, а башка што не се ни глупи да се откажат од приходите кои ги имаат од фудбало,а со кои го полнат буџетот.

Интер бара инвеститори, демек и нашите бараа, но гледаш колку тешко оди тоа. Прво никој не сака да даде големи пари ако не може да одлучува, а и не се спремни да фрлаат пари кога не знаат како тоа би им се вратило, мислам да купат некој клуб. Башка што Милан е и многу скап клуб...

2. Кучка не е само тркач, а и не ни стар има 26 години, има ист мотив за докажување како и секое друго дете, а овој има и искуство. Мислиш дека Страсер ќе заврши иста работа како него? Не сум јас некој фан на Кучка, но мислам дека го потценуваш...

И за Мунтари немам ништо против да биде резерва, посебно што се сложувам со тебе дека не треба да изиграат дебилно со него.

П.С. Гледам Чешка-Италија и уште не сум убеден како ќе функцинира Шарави во новата формација... ќе видиме и во Бразил, па и на припреми. Само ми е страв доколку не оди, Берлускони да не биде тврдоглав и да го зезнат Шарави, а и Милан...

П.П.С. jamey jasta ме зафркнал и мене со пишување на долги постови. :) Веројатно тој го држи рекордот за најдолг пост во фан клубов. :D

Димче...

1. Може да се направи за тие пари страшен тим, но Милан ги нема, а Берлускони не сака да ги даде (за разлика од порано). Кога Милан би заработувал како Манчестер, тогаш би бил друг муабетот. А федерацијата најмногу може да влијае кај телевизиските права, но повторно ќе се побунат малите клубови и ќе бараат ’праведна’ расподелба. Другото е повеќе во раце на власта, а никој нема да има храброст во Италија да даде олеснување за инвестирање во спорт, затоа што тоа меѓу народот ќе биде прифатено како олеснување за милионерите, а башка што не се ни глупи да се откажат од приходите кои ги имаат од фудбало,а со кои го полнат буџетот.

Интер бара инвеститори, демек и нашите бараа, но гледаш колку тешко оди тоа. Прво никој не сака да даде големи пари ако не може да одлучува, а и не се спремни да фрлаат пари кога не знаат како тоа би им се вратило, мислам да купат некој клуб. Башка што Милан е и многу скап клуб...

2. Кучка не е само тркач, а и не ни стар има 26 години, има ист мотив за докажување како и секое друго дете, а овој има и искуство. Мислиш дека Страсер ќе заврши иста работа како него? Не сум јас некој фан на Кучка, но мислам дека го потценуваш...

И за Мунтари немам ништо против да биде резерва, посебно што се сложувам со тебе дека не треба да изиграат дебилно со него.

П.С. Гледам Чешка-Италија и уште не сум убеден како ќе функцинира Шарави во новата формација... ќе видиме и во Бразил, па и на припреми. Само ми е страв доколку не оди, Берлускони да не биде тврдоглав и да го зезнат Шарави, а и Милан...

П.П.С. jamey jasta ме зафркнал и мене со пишување на долги постови. :) Веројатно тој го држи рекордот за најдолг пост во фан клубов. :D

pa me nema 2-3 dena ama koga me ima butam rekord! :D

Како играат нашите за Азурите? Не ја гледам утакмицата, шо е финтата Бало црвен добил? :D

Абе некако Шарави слабо ми се снајдува во формацијава со 2 напаѓачи. Сега не знам дали е поради падот во форма кој го има или па ептен не му лежи да биде SS.Ако планираат 4-3-1-2 а овој продолжи со вакви изданија ондак ќе биде дајте ново дете. Крилната позиција му лежи каде каде подобро и логично би било да се тера некоја 4-2-3-1 формација

Само 4-3-2-1 за нас. Ел Шарави Сапонара/Нианг позади Балотели. Никакви експериментирања и наоѓање нови позиции на играчите.

jamey jasta Друже реално јас сакам летово да ги доведеме,Пасторе,Пјанич,Наинголан,Огбона,Видич,Сантон,Маркети,Тевез,Стротман,Али нема да ми се испуне соно,ама не се разочарувам и да викам дека клубот е катастрофа дека се прават без врска трансфери јесте дека се крпе екипа,со тоа купување на рати,со доведување играчи на позајмица,со право на откуп и слободни играчи.Ке кажам дека сме катастрофа да бевме како интер комшиите што стварно незнаат шо прават.Кај нас моментално тимо оде у нагорна линија лани завршивме како втор тим со посед на топка пред нас беше само јуве со 1 процент повеке,а ние ги имавме фламини ночерино траоре и амброзини,со исклучок на мунтари де јонг и монтоливо кој се солидни.
Е сега реално да погледнеме замена за траоре и фламини ако биде доведен куцка ств сме у добивка играч кој не е бос, има техника,корпулентен,пас,диагонала,шут, добро игра и во дефанзива и во офанзива баш таков каков шо ни треба во средината,за разлика од фламини траоре и амброзини.
Андреа Поли одличен играч 23 години замена за ночерино и тука сме у плус играч со техника креативен шо сакаме повеке тоа и го баравме.
Рикардо Сапонара плејмејкер каков шо ни треба е сега млад е и нема искуство во серија а,и незнаеме шо ке покаже сепак сиг ке му се даде шанса.
Има многу шпекулации едина шпекулација,највеке од се би сакал и Ловрен и Астори да ги доведеме и ке му биде потребно само подршка на милан и полека да се реконструира.Шо сакаме повеке ако си заминат Амброзини,Антонини,Траоре,Робињо,Емануелсон,Фламини,Амброзини,Јепес,Ночерино,Таиво и Амелија кој е крив за последниот пораз од Јувентус шо влијаеше многу

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom