Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Galliani: "Cristante will turn 18 tomorrow. He will sign a 5-year contract on Monday. I spoke with Berlusconi a few minutes ago. He was very happy. He told me that De Sciglio was fantastic. :свиркам:

Како и што очекував,си победивме над Лацио и пак сме 3 -ти (y) Со овој многу значаен триумф добивме „две во едно“ ... од една страна го поминавме Лацио,а од друга се приближуваме на 2-то место кој води директно во ЛШ следната сезона...доколку продолжиме во тој стил, и ги тепаме у меѓусебниот на Наполи шо не сумнам уопше и тоа каква реална опција и приоритет ќе ни е 2-то место до крајот во Серија А:). За утакмицата вечерва ,сите имаат преодна оценка од мене,со мерак и задоволство си гледав. За утакмицата - добро е шо првиот гол падна у првото полувреме,а после одма и другиот.После тоа се беше јасно, Мен оф де меч-Пацини... у негов стил погоди за 1-0:D за 3-тиот само ова :cuc:. Мило ми е и за Принцот што фати ритам и почна да игра на очекуваното ниво. Де Шиљо (y) детето е неверојатно ,како зад себе да има 4-5 сезони со над 100+ настапи, а НЕ почеток на кариера .
abate,te molam odi si
ARE YOU FUCKING KIDDING ME ? гледаш ли фудбал уопште ти ,или само да се јадело го*на за безврска...Еве Констант ни беше повреден на последните 2 натпревари со Лацио,Интер ...и кој ќе играше бек? Антонини :facepalm:Против Фарса гледаше? или само да се плукало ...

Едит: Следната играме со браќата од Џенова .ќе треба да им пуштиме бод :tapp: .

Paco 12/18
Koga Allegri vo edno intervju kaza deka visitnskiot milan ke go vidite kon krajot na februari,iskreno ne pomisluvav deka ke stigne da ni bide trener do sega...
Igracite vo vistinski tajming vlegoa vo forma,da se nadevame samo deka Montolivo ke ni bide zdrav(se ubi od igranje) i gajle si nemam,neka se menuvat Nocerino-Muntari-Ambrosini ne se zabelezuva mnogu nivniot teknicki nekvalitet koga e Montolivo prisaten...
Ajde sega utre da navivame za genoa da tepa pa posle bez pogolem(site sili so barca da gi cuvame) napor bratski da im zememe 3 boda naredno kolo
Forza Milan

Многу сакав 5 да им даеме, ама задоволен сум и вака..
Нема да ги коментирам многу детално и сите поединечно, ама морам да кажам само две работи.
Оној Де Шиљо е робот. Одамна неам видено онаква посветеност, зрелост и сигурност од толку млад фудбалер. На терен изгледа као да има 10 години искуство, секоја му чест! Имам чувство дека каде и да го стават исто ќе игра. Одличен фудбалер добивме во Де Шиљо, одличен!

Втора работа која сакам да кажам е дека јас би го чувал Пацини во екипа. Одличен напаѓач за Серие А, многу може да ни се најде и да ни биде од помош. Како резерва за првиот напаѓач во екипата кој верувам дека ќе биде Балотели е супер. Има одличен осет за гол, еден од малкуте такви преостанати гол играчи. Добро е да се има поискусен, а сепак не стар, таков играч во тимот и јас би го чувал Пацини и во тој “новиот“ Милан кој се најавува.

Добро е што сите кои во првиот дел беа очајни, малце-помалце ја креваат својата форма, затоа што баш сега е вистинскиот момент за тоа.
Ако продолжиме вака, завршуваме втори.

FORZA MILAN!!!

Ја искрено не верував дека Пацини може да добаци со шут до гол од толкава дистанца :D Добар играч е, добро ги игра ова вакви утакцими што се без притисок, за дербиња и јаки утакмици можда не е, али како за играч од клупа за Матри, Кваљарела е измислител на фудбалот ... како и да е, еве јасно како Интер ни го начукаа со Касано :icon_lol:.
И јас сакав да им се натепаат 5 гола ама многу комплесашки е да мочаш така екипа од 10 играчи, Милан не е од тие клубови и според непишаниот кодекс ја оставија на 3.

Не видов царов некој дали го има постирано (ако го има извињавам се) :D

prvo so ovoj recnik poleka,nikade ne te navrediv,a i neam nikogo namera da navredam.znaes koja e prirodna pozicia na de sciglio?a zosto igra lev bek mnogu dobro pisav.da bide zdrav konstant,abate nikad ne bi go igral pred de sciglio.pocetna pozicia i prirodna na abate,bese nesto nalik lihstainer,vo formacia 352,no anceloti od nemanje igraci,go prekomanduva na klasicen desen bek.a bez centarsut bek ne biduva.abate sakam najveke da si odi,samo za da ne bide precka za razvojot na de sciglio,a ako bi se soglasil toj bide zamena na de sciglio,slobodno neka ostane,ne e nisto poveke od dostojna zamena.a za antonini te molam da ne navleguvame,toj uopsto ne go spomnavme.site sme srekni sto nema ni glas od nego,i se molime da go dadat bezpari,da ne ne nervira uopste.
Ps.pozdrav i da se raduvame na poveke pobedi na milan zaedno,nasata premia ili pak 'titula' za nas e 2to mesto,nesto sto bi bilo uteha na krajot,po katastrofalniot start.

Одлична игра,посебно по левата страна Шарави и Де Шиљо ептен пробиваа...Пацо си ја заврши работата за која е платен првиот гол типично во негов и Инзаги стил,третиот лудница :vozbud: 12 гол од 18 утакмици...

Boban: "De Sciglio can play on both flanks, but he's probably better on the right flank."

boateng 27 Знам оти на Де Шиљо природна позиција му е десен бек, ама случајот вечерва како и повеќето пати сезонава, е тоа што мора да игра принудено лево...и не се сеќирај за развојот на Де Шиљо, штом ваква шанса до сеа му се укажа ,не мрда никаде...:D за преходното мислење што те цитирав сакав само да ти кажам дека ништо не губиме да го имаме Абате во тимот, и дека еве за недај боже вакви ситуации како на претходните 2 утакмици со повредата на Констант, ќе се најде оти друга алтернатива кај бековите освен него не гледам.
Спортски поздрав :)

ГАЗИИИИИИИИ - како што си заслужуваат!!

Марли е моментално најзадоволен овде... :D

Не сум, требаше 10 да им дадемо на гнидите, 10 !!

Ги мрзим појќе и од Интер и Јуве заедно, да испаднат да даде господ ти ебем тимот умрен скапан да ти наебем...

Пацо е срце, ја го засакав одма... А днска смо тепале сигурно не си га пишал ти на тикет :icon_lol:

Ама морам да кажем исто, Интер ни го споеба со трампава опасно :pos:

Грацие сињор Морати :свиркам:

Да не се барам за да се цитирам. 1&3+. Речено, сторено. Наредна со Џенова малку ме плаши. 18 поени во споредба со 7 од првиот дел на сезоната во овие 8 натпревари доволно укажува колку напреднувал тимот. Директен пласман во ЛШ е реална цел за овој тим на Милан

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom