Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Која ‘гужва у шеснаестерцу’ е битката за третото место. :D

Таман ќе помислиш дека некоја екипа ги изгубила шансите, кога после неколку кола истата ќе се врати во трка. И уште Катанија фалеше. :) Следното коло две дербиња за ЛШ, Милан со Лацио, а Интер гостува во Катанија. :)

Јас не знам кој му е најголем конкурент на Милан за трето место, добро Катанија сигурно не е, Рома игра променливо, па овие пет бода предност не би требале да бидат загрозени од неа. И останаа три екипи, што значи дека не сум ја решил равенката. :confused: :)

Добро е што во последно време не губиме лесно бодови од секакви екипи, а Интер, Лацио и Фиорентина се склони кон расфрлање со бодови.

Значи, Милан до/по натпреварот со Јуве и да заостанува помалку од 5 бода од третиот, би требало до крај да ја надокнади таа разлика, посебно што во првиот дел од сезоната Милан во тие кола освои многу бодови.

Дури Милан може да се бори и за второ место, само треба да продолжи со ова темпо (тука добро ќе дојдеа сите три бода од вечерашниот натпревар).

Но, кој знае како и другите екипи што се борат за трето место ќе ги поделат меѓусебно бодовите, а како и ќе играат со Јуве и Наполи.

Значи, многу неблагодарно да се прогнозира што ќе се случи. Немаше потреба изгледа ни од овој пост, но веќе го напишав, па ќе го читате. :D

Мое мислење е дека резултатов е срам за нас и дека моравме да победиме. Па видете им го составот на ѓубрињава бе : Алварес , Гаргано , Гуарин , Паласио , Скиелото. Кој се играчиве бе? Втора класа играчи. Срамота е да шо не ги победивме бе. Второ полувреме срединава ни се изгуби. И врв на се измениве на Алегри во 85 и 89 минута , небаре резултат чуваме. Па преку глава ми е веќе , 2 сезони немаме победа против шинтер. Срцево ме боли на фб кога ке видам нивниве навивачи како се горди со тоа.:mad:

Реалноста е таа дека Интер е мизерен..се согласувам..но како го напиша постот небаре кај вас во Милан уште играат Кака,Шевченко и Пирло во најдобри времиња..а не еден куп просеци што ви се во тимот

Немавмо среќа тоа е тоа... можеше да биде и 2-0 и 3-0 ама чим ја ја имам Милан на тикет мора некое чудо да се деси ко денеска, све да му наебем на Хандановиќ!!!

Добро е што не останавмо со играч помалу, коа тргна Мунтари да го брани Монтоливо ја реков доби втор жут, добро што го смирија....

Лошо тандемот у одбрана нема да игра против Лацио ама затоа ќе бидат одморени за со Барселона :)

И ако може некој да преведе ?
419197_314141025355500_1280525336_n.jpg

Некоја подобра слика од ова ?? Кај што се чита подобро долниот ред??

Класична комшиска местенка...не се возбудувајте, Милан од коа прими гол престана да игра, при здрав разум ако сакаш да победиш на 1 1 резултат у 70та минута не ги вадиш Шарави и Боатенг

Класична комшиска местенка...не се возбудувајте, Милан од коа прими гол престана да игра, при здрав разум ако сакаш да победиш на 1 1 резултат у 70та минута не ги вадиш Шарави и Боатенг
Па престана да игра затоа што беа изморени од ЛШ истите играчи играа таму. Не е лесно 90 мин да играш со Барселона каде треба да ти се отворени двете очи а не мозокот да си го ладиш. Ај да играле со некoја друга екипа да се каже дека намерно не играле.

------------------------
Не ги гледајте Рома, Интер, Фиорентина, туку тие пред нас. Наполи е -6 нека киксне вечер со Удинезе и во петок со Јувентус :icon_lol:

Колку се идиоти навивачите на Интер Curva nord или како се викат,му фрлиле банана на Балотели па после Занети трча и демек Бало ги провоцира .

Кога више сме кај Алегри... :) И според мене е одличен тренер, кој одлично се вклопува во проектот во кој Милан влезе минатото лето. Релативно е млад, а ипак не е неискусен, сака да форсира млади играчи и мислам дека тоа е многу битно.

Точно е тоа дека ја консолидираше екипата, после слабиот почеток, а ми се свиѓа и што се повеќе го фалат и самите играчи. Тој се почесто е на состаноци со управата што не беше случај со Анчелоти и Леонардо. Сега му дадоа и координаторска улога за сите младински категории, а тоа покажува дека му веруваат.
Јас не би го менувал. Прво и основно, од причина што стварно мислам дека е материјал за тим како Милан, а второ затоа што стварно не гледам подобра реална алтернатива од него.
Се спомнува Донадони. Јас можда не сум стручњак, ама стварно не гледам зошто Донадони би бил подобро решение од Алегри? Што има Донадони појше од Алегри? Еден доста неуспешен селекторски обид.
Се спомнуваше тој Дејвис Манџа. Името не му личи. Замисли: “Кој му е тренер на Милан бе?“ - Манџа им е тренер! o_O

Не треба и да се заборави дека самиот Алегри е заслужен за поединечни индивидуални успеси. Тој го направи Констант лев бек. Да не го направеше, најверојатно ќе го гледавме Антонини таму. Тој го форсираше Шиљо пред Абате, кој скоро влезе во репрезентација, а ваму го изгуби првотимското место во тим. Тој го форсира Нијанг, поради него Монтоливо игра се подобро како ДМФ, тој го форсираше и Шарави. Единствено му замерам што ептен го шета Боатенг. Мислам дека на сите ни е јасно дека Боатенг најдобро се снаоѓа во среден ред и нема потреба да игра као десно крило.

Сакам да се устали Алегри подолго време на клупата во Милан и мислам дека ќе биде се подобар. Се надевам дека со она што го направи против Барселона, доби доста поени кај управата.
Тој е вистинскиот човек за нов, млад Милан, според мене. Јас подобра алтернатива од него, стварно не гледам.

И пуштите тоа конкуренција за трето место, Катанија, Фиорентина, курци палци.... Нема конкуренција за трето место освен Интер. Другите ги отпишувам од старт.
Кажа Галијани... Во вториов дел од сезоната ни требаат просек 2 бода од натпревар и имаме 90% осигурано трето место. Досега имаме просек од 2,25 бода по натпревар во 2013 година. Ако немаме некој драстичен пад во формата, јас мислам дека ќе завршиме втори.

Погледнете ги двата одлични документарци поврзани со Милан - едниот во градот и пред Сан Сиро; а пак во другиот фановите раскажуваат за нивните искуства.. http://martina22acm.wordpress.com/2...eurofan-with-tom-deacon-milan-all-of-my-life/ :)
Што се однесува до Бало, најмн ми се допадна тоа што ама ни 1% не ги еклер частеше овие од Интер, ни навивачи ни фудбалери.. Тоа што се сличи на крај, е веќе на крај - но и си заслужија.. Занети па уште оди да го провоцира, хаха, мисли овоа стариот Балотели е :D
Ја што викам - Навивачиве на Интер го исфиркувале Балотели хех.. ако е за така, оние на Милан треба да се симнат доле и да го испоубијат тоа неблагодарното суштество, Касано :D

Сион го отпуштиле тренерот после 3 пораза и го назначиле Џенаро Гатузо за играч-тренер :pos: Уште малце и Претседател ќе го стаат и 3во1 ќе им биде!
Само напред легендо! Се надевам ќе те видам во тренерската екипа на Милан! Ќе треба некој шамари да им плеска на ова младичиве коа ќе се занесат.

Аман бе. Едно нерешено и одма паника креваат некои. Па уште викате види каков Интер со никакви играчи не може да тепаат. Демек во Милан сите се супер звезди па се очекувало лесна победа од нив. Мунтари, Абате, Мексес, Запата све ти се тоа тежок просек од играчи. Монтоливо и Балотели се одвојуваат од нив. И на крај имаш 3 тинејџери со огромен потенцијал кои допрва треба да газат. И со ваков никаков тим Алегри скоро 2 месеци нема пораз. Не знам што сакате повеќе од тоа. Не може се победи да редиме.

За натпреваров очигледен беше заморот кај играчите после 60 мин. Очекувано беше тоа. Да имаше малку повеќе среќа Балотели до таа 60 мин ќе го имаа решено победникот веќе ама ете не сакаше да влезе. Има уште многу за играње. Наредно коло Лацио прима минимум 3 комада и затоа сите слободно играјте си ја 1&3+.

Баш заради болдираниот дел е незадоволстовото од тие 1:1.Убаво и самиот си кажа дека до тогаш утакмицата требаше да биде решена и заради тоа првиот дел од постот не ти држи вода...освен делот за Алегри.

Иначе имам пишано за Алегри и еве пак ќе пишам дека е тренер кој што сакам да го гледам во Милан подолго време.Тоа што вади супер резултати со не баш најдобри играчи е нешто за кое што треба капа да му се симне ама покрај тоа има и други квалитети.Очигледно е дека знае како се работи со млади играчи,а тоа во иднина ќе биде нешто што и тоа како ќе му биде потребно на Милан.Готови играчи што ‘‘вредат‘‘ по 50 и кусур милиони Милан нема шанси да купи во наредните неколку години па присуството на човекот што покажа дека знае како со младите фудбалери ќе им биде и повеќе од потребно.Сега за сега има 100% учинок со таквите играчи и на сите што им даде шанса се покажаа како одлични фудбалери.Ел Шарави,Нијанг,Де Шиљо се играчите кои би требало да бидат иднината на Милан,а тука е и еден Балотели но него не го спомнувам затоа што веќе беше докажан играч.Друга работа е пополнувањето на левата бековска позиција со играчот на кој што цел свет гледаше со потсмев кога дојде во Милан.Од еден просечен играч на Џенова што се бори за опстанок создаде доста солиден бек кој што се надевам дека нема да не разочара.Трето е тоа што учи од сопствените грешки,а тоа најдобро се гледа преку ЛШ.Нека ви текне само како изгледавме со Тотенхем на Сан Сиро и одма префрлете се на наредната година и нека ви текне како изгледавме со Арсенал.Разликата е небо-земја.Научи како треба да ја постави играта на домашен терен кога имаме подобар тим и одма се виде разликата.Подоцна малку несреќно беше елиминиран од Барса ама оваа година истата таа Барса беше преслушана на Сан Сиро.Четврта позитивна работа е тоа што најверојатно скроз заборави на Антонини и Бонера.

п.с Уште да почне да го игра Боатенг во средината и ќе биде скроз одличен.Онаквото постојано мењање на позициите на Принцот не ми се допаѓа и ова го кажав и вчера.Од лево во средина го однесе до централен напаѓач,а од таму го врати пак во средината и сега почнува да го игра десно во нападот.Нека го враќа во средниот ред уште наредно коло затоа што е единствениот играч покрај Монтоливо што знае да изнесе топка и да даде пас.

Воопшто неможам да сфатам некој наши навивачи, некни Алегри го правеа БОГ а вчера после утакмицата со комшивките се ставаат у ситуација да тролат безвеза:facepalm: а и незнам после победата над Уефалона што очекувавте ? Јес дека навивачки е да очекуваш ПОБЕДА над ваков очаен и мизерен Интер + и како фаворити влеговме на дербиво ,тоа го потврди и Фараонот со предноста а и со неколку-те шанси у продолжение али јбг. Хандановиќ како ненормален бранеше,одбрани се што можеше:(Според мене он,значи само он е главниот виновник тоа што не земавме 3 бода од мечот ама тоа е...Бало ич не го служеше среќата а баш ми беше мерак да им го закачи:D И прашање на време беше кога ќе паднат нашите момци, можеше а и требаше да се направи порано измени не го негирам тоа, ама освен Нијанг јас не гледам друг фудбалер што би можел да освежи у 2-ро од тие што ни беа на располагање од клупа...а со оглед на фактот дека ова му е прво вакво дерби у кариерата, неможам да му судам на Алегри за доцните измени вчера...Ако не служаше среќата овие постови ќе ги немаше, ама како да не знаеме шо сречковци се Интер...Јас сум задоволен и со реми, следното ќе си тепаме над Лацио и па сме 3-ти:cool:.

Пораз од 0-2 од Анерлехт во Виераџо купот :(
Кристанте од следната сезона ќе биде во првиот тим, confirmed by Galliani.

fhUXw4K.jpg

Помочал се Камбиасо глушецот келав. :D

^ Многу педерски од Камбиасо! Кога беше доле убаво се виде дека го удри 2-3 пати кога беше доле,а овој сељаков на телма вика Монтоливо претерува xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom