Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Мене сеа ме плаши повредата која вчера го извади од игра Амброзини... И онака е полу-здрав поради возраста, ако е некоја повреда која ќе го тргне од терен некои месец дена, мама ќе ни се ебе во среден ред. И онака таа позиција ни е најслаба во млитавиов среден ред. Јас пре би играл со играч помалку отколку со Фламини во среден ред.

Се некако мислам дека ќе донесат некој на таа позиција кој ќе служи само да закрпи, некое ефтино решение.. Некој во стил на Паломбо или Кучка. На таа позиција па ич не ни треба крпење и ни треба стварно јак играч кој е спремен одма да не засили, да има инстант ефект, а не само да ни се најде.

Еден страшен дефанзивец и еден страшен задњи везни, спремни, одма да не засилат.
За другиве позиции, можеме да се закрпиме колку-толку и не се приоритетни, мада и плејмејкер и тоа како ни е потребен.

Berlusconi: "I hope that we will sign someone in January. I keep on bothering Galliani because I want him to make some signings."
Berlusconi: "I can't reveal any of the names that we're considering to sign. Galliani has forbidden me to reveal the names."
1287666826226.png

Берлускони ако не донесе сега или летоска најмалце 2-3 асални играчи значи дека ич не му чуе за Милан.Убаво е ова што се носат млади и талентирани играчи но знаете како викаат...ракија со деца не се пие,цела салата ќе ти ја изедат.До лани кукаше дека се давале големи пари за плати на играчите но оваа година платите се преполовени и нема да може да се вади на тоа.Се продадоа играчи како Силва,Ибра и Пато од кои се земаа доста пари,а сега за сега од тие пари Берлускони нема дадено ни 1м за засилување и веќе ќе нема оправдување пред фановите на Милан.Оние пари што ги лапнаа од трансферите на Кака и Шева да не ги спомнувам затоа што ќе се види вистинската ‘‘загриженост‘‘ на Берлу за Милан.

п.с Пред некое време се збореше дека Милан размислува да плати 14м и да го откупи Бојан.Ако ја исплатат оваа сума нека бараат некоја подебела гранка и еден по еден нека се обесат.

Да можевте да си дозволите такви засилувања какви што си посакувате,зашто би сте си ги продавале најдобтите играчи?Имавте играчи со ненормални плати,закаснивте со смена на генерација,си го плаќате цехот.Алегри сеа за сеа топ ве држи со тоа шо го има,за неколку години ќе најдете уште некој Шарави,Шиљо,ќе ви се погоди некој трансфер ко на нас Пирло,Барзаљи и ќе се оправите.

Да можевте да си дозволите такви засилувања какви што си посакувате,зашто би сте си ги продавале најдобтите играчи?Имавте играчи со ненормални плати,закаснивте со смена на генерација,си го плаќате цехот.Алегри сеа за сеа топ ве држи со тоа шо го има,за неколку години ќе најдете уште некој Шарави,Шиљо,ќе ви се погоди некој трансфер ко на нас Пирло,Барзаљи и ќе се оправите.

Нема човек што може да ме убеди дека постои играч што не може да си го дозволи Берлускони.Тука на страна ги ставам оние што се апла приврзани за својот тим.Најпросто кажано...проблемот е во тоа што Берлу сака да се ебе,а нејќе да му влезе.Кога го викам она мислам на оние изјави во кои вика дека сака да го врати Милан на врвот на Европа,а од друга страна тоа враќање сака да го прави со млади и недокажани фудбалери.
Зошто ги продаде најдобрите играчи летоска само он знае.Според мене една од причините е онаа казна што му ја лупнаа од 500 и кусур милиони па на еден начин сакаше да се покрие со пари од Милан.Платите точно е дека беа високи но едни Пато и Фламини заедно земаа скоро дупло повеќе од Тиаго Силва,а на двајцата да им ги собереш одиграните утакмици нема да добиеш двоцифрен број.За продажбата на Ибра може да некако да се вади на неговата плата ама продажбата на Силва беше колку он да лапне неколку милиони.
Околу смената на генерациите имам пишувано и да не се повторувам само ќе кажам дека апла го згрешија терминот и сега со огромно задоцнување ја поправаат грешката па нормално е да се чувствуваат последици.

Milan paid €3.75m plus €0.25m in bonuses for 50% of Riccardo Saponara.For the other 50% Milan need to make a deal with Parma
Milan want to sign Atalanta’s Schelotto
Milan are willing to offer €2m to Bari for the co-ownership of Bellomo. Inter have offered €1.8m
Milan are interested in Verona’s midfielder Jorginho
SportItalia reports that Milan are interested in Keisuke Honda
Milan have an option to bring Perin to Milanello in the summer (CalcioMercato)
Galliani is ready to offer €6m for half of Immobile
L’Equipe reports that talks are underway between Milan and Benatia. Milan will finalise the deal for him now However he will remain at Udinese till the end of the season
Calvano will leave Verona and will be loaned out to another team.

Сериа Б е ризница на таленти за Сериа А.. колку талентирани играчи пропушти МИлан дур ги чуваше пензионерите на клупа. пасторе, верати, хамшик ..... мозеа да ги земат за малку пари..
ајде белки се сетиа газдите на милан ...
во моментов доволно е атм да се донеси наместо да се трча по балотели..
иско - 20 м
верати - 10 - 13 м
пасторе - 20 м
ериксен од ајакс, гансо од бразил, марко ван гинкел, гастон рамирез... сите овие се млади и желни за игра, борбени
џабе е и 3 место ако не се подмлади составот, а посебно ако не се донеси квалитетен и креативен атм

Galliani and Allegri had a meeting at Via Turati this morning. It lasted for about an hour.
Adrian Ricardo Centurion is expected to get Italian citizenship very soon, so Milan could sign him in this transfer window.
GdS reports that Inter's option on Balotelli is worthless, seeing as Balotelli never signed the papers involving that clause.

Centurion.jpg

Овој е тој Центурион... Кај ги наоѓаат вакви особи бее :pos: Овој му е брат на тој идиотот од КПР, 100 %..

Читав една вест сеа, бурен ден бил денеска во Виа Турати.. :pos: Ај да видиме...

Centurion.jpg

Овој е тој Центурион... Кај ги наоѓаат вакви особи бее :pos: Овој му е брат на тој идиотот од КПР, 100 %..

Читав една вест сеа, бурен ден бил денеска во Виа Турати.. :pos: Ај да видиме...
Бурен кога ќе го земат Андреоли или Бенатиа на 32 рати без жиранти има коса на Галијани да му порасне.

Тоа е тој млад Милан со 26-27 годишни играчи. :icon_lol:

Агентот на Перин изјавил дека тој моментално вреди 20 милиони.:pos:
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 14:33 ---
Држте се Лоди побарал трансфер :pos::ROFLMAO::facepalm::X3:
Lodi ask for the transfer to Catania wants AC Milan

Стигнавме до пола, уште една половина остана од трансвер роков. Што планираат само тие знаат :mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom