Абе остај ти портал кој и да пише за истото се работи.
Челзи зема млади добри играчи што ќе им бидат костур на тим за наредни 7-8 години.
Милан што практикува ? Продавање на најјаките играчи секоја втора година,и носење на никакви просечни скоро во залез за кариера играчи.
Работата е што Берлускони нон стоп изјавува дека бараат талени,дека ќе земат талени,а ниакако да земат.
Чудо како Јунајтед,Челзи ги наоѓаат играчиве,нашата управа во друга реалност живее изгледа.
Јас ќе ти кажам тројца млади кои досега се докажаа и кои ќе бидат костурот на идниот млад Милан, а ти кажи ми тројца во Челзи кои се докажале.
Шарави, Де Шиљо, еве го и Нијанг полека...
Во Челзи
докажани, значи докажани колку-толку, а не само имиња кои се чекаат се Хазард и Оскар до некаде...
Марин не си го видел да игра, повреден беше, ништо посебно не покажа. Мозес исто не покажа ништо посебно. Лукаку кој го спомнуваат во текстот, на позајмица е и прашање дали ќе пукне итн...
Втора работа и друг муабет е тоа што ние не сме во ситуација да трошиме толку пари као Челзи, па мора да се прави нова екипа на еден потежок начин. Нормално дека секој би го одбрал полесниот начин...Сите ние тука на фан-клубов...
Далеку од тоа дека не знае Галијани како се прави тоа, а Абрамович знае. Друг е проблемот.
Ако сакаш и тргни го Нијанг зошто не се поклопува во тоа “колку-толку докажани“, ама тогаш ги тргаш и Лукаку,Мозес и Марин и остануваш на 2vs2.
Претпоставувам сите ќе скокнат, ама јас не зборам дека Милан има бољи тим од Челзи моментално. Само ги споредувам инвестициите
од моментот кога смената на генерации беше најавена и почна, а тоа е изминатово лето.