Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ne znam sto gi branite B&G dotolku a gi krivite igracite...
Pa mnogu dobro znaeme deka Kaka placese ( i den deneska saka da se vrati) za da ostane vo Milan..go sitna bez pravo da pisne...
Na Ibra mu bese vetena 10 ,taka i sidorf kaza,edinstven grev mu bese toa sto barase da se zemat klasa igraci-barem imase jajca da kaze deka na milan im falat pari(alegri ni zbor ne moze da kaze protiv..marioneta) i vednas vo PSG
Tiago Silva bese veten kako nalednik na Maldini pa i na Nesta..covekot nikogas zbor ne kazaa deka saka vo druga ekipa,ama nego go izjeba najloso(Mu go prodolzija dogovorot-za sezonski karti) i go prodadoa za 24 saata..
sega isto i za Cassano,ne veruvam deka pobaral povisoka plata i sl...ednostavno covekot rece deka poslabi sme bez tiago i ibra(apsolutno vo pravo)..i galiani odmah na alegri naredba da ne go igra da mu kaze deka ne e vo centar na toj USRAN PROEKT..te terat da si begas + i kriv ispagas na kraj..
setete se na Aquilani(ne go sakav bas najmnogu) ama go napravija magare,covekot zdrav ne go pusta vo igraa poslednite 5-10 utakmici za da ne stigne do 25 utakmici(avtomatski ke trebase milan da ja plati klauzulata od 6 milioni)
Ciganski raboti...

Marco Amelia was reportedly seen today around White Heart Lane. He could be off Tottenham.
[Milannews]

ооооооп замина и Голманчето
како и да е... како беше песната
још једна* у низу
још једна* у низу
(један)

што е ова сите си одат од милан ??
90 % од играчите заслужни за титулата лани си заминаа/се во план за заминување.......

мислам дека годинава и милан и удинезе че се посерат во Лига на шампиони..
neznam zaso mislis deka gubime ako si odi amelija...i taka milan dali ima 1 pobeda dur on ima braneto.... : )

Е ти се молам ти не ми кажувај дека не му беше ветувано и него проектот што му беше ветуван на Ибрахимович. Дека се вадеа на тој план ете ти кажуваа и изјавите на Ибра по завршувањето на сезоната. Во моментов сите што се осмелија да ја презентираат реалноста беа буквално избркани од Милан.
Кој беше Касано...па нека ти текне дека Милан до неговото доаѓање прокоцка некоја предност од 13 бода пред Интер... Не викам дека е најзаслужен али после повредата на Пато после глупостите на Ибра, Касано и Робињо сами добија неколку утакмици после таа криза, да го имавме како опција против Тотенхем сигурен сум дека ќе поминевме. А дека Милан е спасителот незнам баш Касано тој период имаше опции дали Интер дали Фиорентина Касано ќе беше првотимец. Што беше и случај и кај нас, пинг лани почетокот на сезоната кога го имавме подготвен се до несреќата.

Јас сум убеден дека овој Интер е посилен од Милан. Тренерската позиција ми е најголема енигма таму али во случај Касано + Де Јонг во последниве 10 дена ги добие Интер итоа како ќе бидат поквалитетни од нас, и додај ја дополнителната опција да отпаднат од ЛЕ пошто сигурно нема да им биде некој приоритет, скоро сигурно се освен навивачот на Милан во мене ми говори дека ќе се пред нас на табела.

Нема зошто да работат против доброто на клубот ама ете работат. Шевченко, Кака, Ибра, Силва, Пирло... Јасно е што ти зборам така? Ова според мене не е за доброто на клубот. Овие играчи гарантираат титули! Настрана муабетот што не гледам во која насока иде оваа неиновативност и немањето идеја да се одговори на екстерното опкружување.

ПС. Сега гледав секојдневна емисија на милан чанел кај што презентираат новости. Незнаете колку изгубено изгледаше Галијани црвен до немајкаде, јасно му е дека се наближува 31ви а нема идеја што потег да одигра. Настрана тоа што сега и да фрли пари прашање е кој клуб ќе се откаже од првотимец пред почеток на првенство.

Со ниедна реченица не му ја намалив играчката, фудбалска големина на Касано. И јас исто како многу други, кога би бирал како играчи, меѓу Касано и Пацини, би го одбрал Касано.
Ама да се разбереме. Чисто случајно, поради несогласувања со Гароне, на Милан му се отвори шанса да го земе Касано. Тој тогаш не беше земен како главно засилување ниту пак беше на нивото на Ибрахимович па да му се ветува некој проект и од тоа да зависи неговото доаѓање. Се согласувам дека на играчи како Ибахимович и Роналдињо мораше да им се вети нешто за да дојдат, ама на Касано не. Едноставно не беше тој калибар. Ни сега не е.

Друга работа. Во Милан освен Касано има и други играчи од кои сите изјавија по нешто, ама никој не се напраи курназ за да каже дека сака да си оди, незадоволен од тоа што Милан му го нуди. Кој е па тој Касано? Што освоил? За која титула придонел во кариерата за така да се однесува?
Ајде и да го разберам Касано дека не му се седи во Милан и се тоа, пак не го разбирам овој шупкарски потег од негова страна. Има многу други начини.

За ова со Шевченко, Кака дека било против доброто на клубот не сум сигурен со оглед на тоа што остана од нив двајцата во Челзи и Реал. Тогаш клубот се офајди од нив двајца. Пирло, според мене, немаше да изигра онаква сезона ако останеше во Милан. Му требаше промена на средината, нов зрак што се вика и затоа растури во Јувентус. Во Милан не верувам дека ќе беше таков. А за Ибра и Силва-ќе покаже времето. Титули не гаантира никој. Пишав еднаш. Лани ги имавме најдобриот дефанзивец и најдобриот напаѓач во светот, а немавме титула.

Јасно ми е дека ова засега се темни денови за Милан и дека ќе биде тешка сезона. Јас не би направил замена Пацини - Касано, ама Касано така сака, јебига. Јасно ми е и дека вакви трансфери не личат баш на Милан, ама пробувам да ја најдам позитивната страна, зошто сигурно не е дотолку црно колку што сакате да го покажете.

Штознам Амелија лани беше рупица,но годинава со Челзи и со Шалке избрана на големо ниво 180 мин.не прими гол , мислев дека во него треба да се смета наредниве 2-3 години ама ако си оди нека му е срекен патот...пак ке речам ако било кој сака да си оди од Милан нека си оди,за Милан се игра од срце ако им е за пари нека одат во Сити,ПСЖ и остала Арапана....
не гледајте на работите толку црно....се кладам во живот дека Кака на 31 Август ке дојде во Милано па заедно со Бентнер и Досена нема да е лошо...

Људи људи вратио се Џилардињо :icon_lol:

Баравте гол-играч ете ви, сеа трпите :icon_mrgr:
Каква глупост бе, да го дадеш Касано и плус да им доплатиш... да беше глава за глава може да пројде некако, ама ваке штознам... Инаку Пацо е многу подобро решение од Матри и Бориело барем според мене... ама ипак мислев ќе дојде Бентнер...
Резерва му беше на Џилардино во Фиорентина :LOL:

зошто сигурно не е дотолку црно колку што сакате да го покажете.

не гледајте на работите толку црно....се кладам во живот дека Кака на 31 Август ке дојде во Милано па заедно со Бентнер и Досена нема да е лошо...

како велите да не гледаме толку црно на работите кога:
-велиме Италија е во криза .... како бе во криза види Наполи, Фиорентина, Рома, Јуве... единствени во криза се Милан и Интер ...
моментално составот на Милан е послаб од сите горе погоре спомнати..
лани некако се спасивме одвај со некои од натпревариве со потешкиве екипи.. (се сеќавам Ибра ги реши Рома) годинава тие екипи се појачани, а ние ослабени
а башка го нема Ибра да ги полни Чезена и Киево
-сите се надеваме и го величиме Пато.. тој е склон на повреди.. и да му се погоди сезоната колку ќе изигра максимум ?? 75% од напреварите..
аа заборавив тука е и другарму Боатенг и тој не е ништо поарен
-кажав предходно Интер и Рома имаат подадено планови за изградба на стадиони, а за стадион размислуваат и Удинезе .. Милан (како во случајот со Јуве) само че си посматра
- велат на Г и Б најмалку му одговара слаб Милан... помали расходи и приходи (слаб тим) = мали шанси за запаѓање во долгови
башка што Берлускони треба да се нацрта 500 милиони за случајот со курвите (ете го стадионот)

-- ај за касано да кажам нешто:
арно му го начука на Берлускони и Галијани... сега незнаат кој крај да го закрпат побрзо

-велиме Италија е во криза .... како бе во криза види Наполи, Фиорентина, Рома, Јуве... единствени во криза се Милан и Интер ...
моментално составот на Милан е послаб од сите горе погоре спомнати..
лани некако се спасивме одвај со некои од натпревариве со потешкиве екипи.. (се сеќавам Ибра ги реши Рома) годинава тие екипи се појачани, а ние ослабени
а башка го нема Ибра да ги полни Чезена и Киево
-сите се надеваме и го величиме Пато.. тој е склон на повреди.. и да му се погоди сезоната колку ќе изигра максимум ?? 75% од напреварите..
аа заборавив тука е и другарму Боатенг и тој не е ништо поарен
-кажав предходно Интер и Рома имаат подадено планови за изградба на стадиони, а за стадион размислуваат и Удинезе .. Милан (како во случајот со Јуве) само че си посматра
- велат на Г и Б најмалку му одговара слаб Милан... помали расходи и приходи (слаб тим) = мали шанси за запаѓање во долгови
башка што Берлускони треба да се нацрта 500 милиони за случајот со курвите (ете го стадионот)

-- ај за касано да кажам нешто:
арно му го начука на Берлускони и Галијани... сега незнаат кој крај да го закрпат побрзо
Од каде Интер во криза бе друже. Ханданович и Де Јонг ги купи, го зедоа Паласио кој е бог во серија А а башка на припремиме се растури од голој давање .си го врати Кутињо кој за мене е голема надеж и дека со појке минутажа ке се наметне во Интер...
Така да од сите само ние бараме играчи за без пари или некој 30 + за помала плата...

Од каде Интер во криза бе друже. Ханданович и Де Јонг ги купи, го зедоа Паласио кој е бог во серија А а башка на припремиме се растури од голој давање .си го врати Кутињо кој за мене е голема надеж и дека со појке минутажа ке се наметне во Интер...
Така да од сите само ние бараме играчи за без пари или некој 30 + за помала плата...
Кој бе Де Јонг во Интер?
Иначе и Пацини е бог во Серија А, е сеа тоа што се скарани со Страмачиони е друго.
Ел Шарави >>> Кутињо

не сум во тек со трансферите во Интер
Де Јонг го купија?!?!1:вонзем:
ај сеа да му го дајме уште Касано... (исто ко со Пирло лани на Јуве), играчот ќе им дојде таман за да ни го изнабутаат вгодина и да ни е криво

не сум во тек со трансферите во Интер
Де Јонг го купија?!?!1:вонзем:
ај сеа да му го дајме уште Касано... (исто ко со Пирло лани на Јуве), играчот ќе им дојде таман за да ни го изнабутаат вгодина и да ни е криво
Не е офилијаризиран но 99 % работата е завршена ке оди на едногодишна позајмица,,,
--- надополнето: 20 август 2012 во 22:52 ---
Не е офилијаризиран но 99 % работата е завршена ке оди на едногодишна позајмица,,,
На Милан канал кажаа дека трансверот Касано-Пацини се официјализирал пред 20 мин. Има ли некој некоја вест по нетов???

Ni roma Ni napoli ne napravija neso golemi transferi...taka da i so ovoj tim milan so go ima pak ke moze da gi pobedi...sea firoentina edino me interesira kako ke go sklopi timot...a napravija dosta pametni transferi...

Ni roma Ni napoli ne napravija neso golemi transferi...taka da i so ovoj tim milan so go ima pak ke moze da gi pobedi...sea firoentina edino me interesira kako ke go sklopi timot...a napravija dosta pametni transferi...
на хартија имаат подобар тим и наполи и рома МОМЕНТАЛНО, а башка се воиграи 2 - 3 сезони главните играчи нивни...
сезонава се зема пари од кладилница .... стави ја милан гол во гол и 3+ и шибај

на хартија имаат подобар тим и наполи и рома МОМЕНТАЛНО, а башка се воиграи 2 - 3 сезони главните играчи нивни...
сезонава се зема пари од кладилница .... стави ја милан гол во гол и 3+ и шибај

Може, ама на тоалетна хартија. :P

И Наполи го продаде Лавеци, не е дека и тие само трошеле. А и секој клуб си е приказна за себе, пример Рома која има нови сопственици и нормално е нешто да инвестираат, само не направија и тие нешто ептен големи трансфери.

Exchange Pazzini-Cassano is made: the details

L’accordo è stato raggiunto. Cassano giocherà nell’Inter, Pazzini sarà un giocatore del Milan. E’ tutto fatto per lo scambio, manca solo l’annuncio, che potrà arrivare già domani. Nell’incontro tra Inter e Milan è stato definitivo il conguaglio: 7 milioni secondo il Milan, tra i 7 e gli 8 da fonti nerazzurri. In questo momento c’è una cena tra Galliani, Braida e Giampaolo Pazzini al ristorante gli Uccellini di Milano. Ormai è davvero tutto fatto, si aspetta solo l’ufficialità…
--- надополнето: 20 август 2012 во 23:16 ---
Exchange Pazzini-Cassano is made​​: the details

The agreement was reached. Inter will play Cassano, Pazzini will be a Milan player. It 's all done for the exchange, just missing the announcement, which could come as early as tomorrow. The meeting between Inter and Milan was the final adjustment: 7000000 seconds Milan, between 7 and 8 sources Nerazzurri. Right now there's a dinner with Galliani, Braida and Giampaolo Pazzini to the Birds restaurant in Milan. Now it's really all done, you just waiting for the official ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom