Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Абе и Тевез според медиумите се договори со нас ама ништо исто и Силва додека не е официјално не плачите. :icon_lol:
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 19:27 ---
Галијани ќе имал разговор со претседателот на Џенова за купување на Дестро значи Робињо си оди

Леонардо изјави дека ПСЖ веќе имал договорени услови со Силва и неговиот агент, но потоа не се договориле со Милан !!

Kако беше она, Силва не е ништо крив, Берлускони се прае ова, Милан го тераат да иде у ПСЖ ???

Циган !!

За да добиеш дозвола да започнеш преговори со еден играч, треба клубот тоа да го одобри (во случајов Милан). Така да уште пред Т. Силва да се изјасне дека не му смета да оди во ПСЖ, на некој начин Милан се изјасниле дека планираат на него да заработат пари. Силва кур го боли, нит е италијанец, нит цел живот во Милан играл. Така да ако Милан гледа на него како вреќа пари, а не иден капитен и легенда, така и он има право да си замине каде што повеќе го вреднуваат.

За да добиеш дозвола да започнеш преговори со еден играч, треба клубот тоа да го одобри (во случајов Милан). Така да уште пред Т. Силва да се изјасне дека не му смета да оди во ПСЖ, на некој начин Милан се изјасниле дека планираат на него да заработат пари. Силва кур го боли, нит е италијанец, нит цел живот во Милан играл. Така да ако Милан гледа на него како вреќа пари, а не иден капитен и легенда, така и он има право да си замине каде што повеќе го вреднуваат.

А што правиме со тоа дека фрчеше од изјави на челници на Милан дека се среќни што Силва ќе остане, Галијани му се заблагодаруваше на Берлускони, одлуката на Президенте беше поздравувана од сите страни како правилна, дури и други играчи на Милан изјавуваа дека се задоволни што Силва ќе остане, а оној кој беше во средиштето на сите тие работи, самиот Тијаго Силва го нема збор да каже?

Не е баш толку ригорозно забрането да се разговара со агенти дури и пред да се најде договор со клубот кој го поседува договорот на играчот. И самите ние читаме дека Галијани секојдневно се среќава со агенти.

bobianakonda Нормално дека не ми е сеедно. Јас и онојпат и сега и цело време стојам зад тоа дека ГиБ знаат што прават, што не значи дека секогаш ми се свиѓаат и им ги оправдувам потезите. Можда добро знаат да ја проценат ситуацијата, јебига..не знам.. Тоа што го нема Силва за мене е симптоматичен знак, за кој не се криви ни Галијани ни Берлускони затоа што тие кажаа што имаат во врска со неговиот трансфер. А него го нема. Сега зависи само од него и од никој друг.

А што правиме со тоа дека фрчеше од изјави на челници на Милан дека се среќни што Силва ќе остане, Галијани му се заблагодаруваше на Берлускони, одлуката на Президенте беше поздравувана од сите страни како правилна, дури и други играчи на Милан изјавуваа дека се задоволни што Силва ќе остане, а оној кој беше во средиштето на сите тие работи, самиот Тијаго Силва го нема збор да каже?

Па тие истите сега пак сакаат да го продадат, очигледно сеуште ништо не било готово. А јас спомнав и претходно, не дека го оправдувам Силва што вака молчеливо си трае на страна, ама не гледам ни причина да се критикува со оглед на тоа дека мал дел од “вината“ паѓа на него.

Па тие истите сега пак сакаат да го продадат, очигледно сеуште ништо не било готово. А јас спомнав и претходно, не дека го оправдувам Силва што вака молчеливо си трае на страна, ама не гледам ни причина да се критикува со оглед на тоа дека мал дел од “вината“ паѓа на него.

Јас не мислам така. Берлускони ја одби понудата за Силва. Со тоа кажа дека го одбира Силва пред 45 милиони. Значи одбра да не го продава.
Е сеа ова ти што викаш ништо не е готово, ако вистина не е готово тоа е само заради тоа што Силва излезе со барање за зголемување на платата. Така јас ја разбрав ситуацијата.
Ако се рестартира продажбата на Силва тоа ќе биде само поради тоа што Милан ќе одбие зболемување на платата од Х причини за кои пишував поназад. Според ова следи: Милан одлучи да не го продава Силва. Ако тоа се рестартира заради платата, тогаш Силва е крив.

Берлускони ја одби понудата поради притисокот од навивачите, а и ќерка му. Но факт е дека Берлускони тоа го направи со цел на друг начин да ја пополни финансиската дупка. Дали со продавање на Робињо, Ибра или некој си трет сеедно. Дури и јас во фан клубов откако беше решено дека Силва ќе остане, пишав нешто во стилот “Епа Ибра, слушам ПСЖ бил солиден клуб...“ потенцирајќи на тоа дека некој од поголемиве имиња ќе мора да си замине заради финансиските проблеми. Меѓутоа изгледа Берлускони не успеал да најде друго решение за тоа, па и откако му испадна ова со платата на Силва, веројатно сфатил дека мора да го продаде. Иако сепак најдобро е да се почека и да не се избрзува со критиките.

Берлускони ја одби понудата поради притисокот од навивачите, а и ќерка му. Но факт е дека Берлускони тоа го направи со цел на друг начин да ја пополни финансиската дупка. Дали со продавање на Робињо, Ибра или некој си трет сеедно. Дури и јас во фан клубов откако беше решено дека Силва ќе остане, пишав нешто во стилот “Епа Ибра, слушам ПСЖ бил солиден клуб...“ потенцирајќи на тоа дека некој од поголемиве имиња ќе мора да си замине заради финансиските проблеми. Меѓутоа изгледа Берлускони не успеал да најде друго решение за тоа, па и откако му испадна ова со платата на Силва, веројатно сфатил дека мора да го продаде. Иако сепак најдобро е да се почека и да не се избрзува со критиките.
Се согласувам дека може да е така. Јас не го обвинив Силва никаде за ништо друго освен за тоа дека го нема никаде со изјава, а сите очекуваат некаква изјава од него. Каква и да е, небитно.. Тоа ми смета мене како навивач. Во моментов навивачите повеќе ги задоволи Берлускони, макар и привидно да е тоа, отколку Силва. Молчењето и како одобрување може да се сфати.

GALLIANI: "I could say that Destro could arrive at Milan. Thiago Silva? He'll stay, everyone can be calmed"
PREZIOSI: "After today's dinner, we could say that another player could arrive from Genoa to Milan..." (Destro)

Неможам баш да го потврдам интервјуто, нелогично ми е во ова време Галијани да разговара со новинари...

GALLIANI: "I could say that Destro could arrive at Milan. Thiago Silva? He'll stay, everyone can be calmed"
PREZIOSI: "After today's dinner, we could say that another player could arrive from Genoa to Milan..." (Destro)

Неможам баш да го потврдам интервјуто, нелогично ми е во ова време Галијани да разговара со новинари...
Можеби е во дискотека со женската па сретнале го новинари и во пијана состојба го изјавува ова. :icon_lol:

Ако дојде Дестро најверојатно Робињо ќе лета. И покрај сите зицери што ги еба сезонава жал ми е некако да иде.

“Diarra is on holiday in America right now,” Bronzetti told Marca. “However, as soon as he is back, he’ll find an agreement with Milan.

Сте ме претркале беаги :)
Galliani: "Thiago Silva stays. Destro may arrive."
Ако ова се случи еден од Робињо и EL92 си оди.

EL SHAARAWY: "Preparing for the next season, I'm reading a book.. which one? 'Io Ibra' naturally" @el__92
EL SHAARAWY'S AGENT: "Stephan to Torino? No, he won't leave Milan"

Ако одиме според логика со продажбата на Робињо добиваме доста кеш, значи сигурно околу 15м и ослободување од втората најголема плата во тимот. (што во некој случај би значело и можност за повеќе пари за плата на Т.Силва)

Верувам дека ќе се сложите со мене дека подобро да гледаме некој надежен Италијанец како се развива во Милан и прави некој убитачен тандем со Ел Шарави, одколку некое преценето Бразилче со изминат рок и без никаков сенс за гол.Значи според сите можни параметри, Дестро ин, а Робињо аут е супер опција.
Џенованите повторни можат да ни помогнат околу овој трансфер, и мислам дека ако го додадеме Балѕарети ќе добиеме сосема солиден состав.

--- надополнето: 30 јуни 2012 во 03:19 ---
П.С. Извинете за болдот, ме зезаше нешто.

Дестро го зеам пред Робињо у свако време, нека лета за Малага тој нек си јебе матер, у наредни 3 сезони милан ќе заштеди 18 милиони на негова продажба плус 17-18 милиони да го продадат (малага нуди 15, Милан бара 20, па нешто измеѓу ќе биде сигурно) пуна капа!

Со тие 18 милиони може да се купат Дестро рецимо, ќе им дад Галијани 7-8 милиони за 50 % од сопственоста другото здравје на рате или со младинци, 2-3 милиона за Балзарети и 5-6 за Диара и ќао пријатно !!

A милионите од Таиво па и Месбах (има изјава дека ќе го продадат во Удинезе или Палермо) ги заборавивте ли? :D
5 милки од цигано и 2 од Месбах а за првиот може и повеќе да се извлече од КПР или Бенфика, па да се донесе Балзарети.
Антонини не го чепкајте он кариерата ќе ја заврши со нас. :pipi: :D
Ако успеат на рати да го земат Дестро како Боатенг и Ел Шарави што ги земавме оти не верувам дека на Џенова ќе им дадат наеднаш 10 мил.
18 мил од Робињо барем 10 мил да се потрошат за ДМФ ќе биде супер, останатите 8 нека им останат за бунга бунга забави. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom