Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Фиорентина
Јувентус
Катанија
Болоња

На ова слободно може да се додаде утакмицата со Лацио каде што на резултат 0-0 не ни дадоа чист пенал.Со Наполи на Сан Сиро во ситуацијата кога Ибра доби црвен требаше и на Ароника да му дадат црвен,а Наполи на таа утакмица без Ароника примаше гол милион посто.

Кој што сака нека каже али годинава судииве не уништија.Јас разбирам дека се луѓе и дека може да погрешат али човек со оваа професија е тотално нелогично да прави такви апла пропусти.Може да наседне на симулирање,да испушти офсајд од 4-5cm ама кога бројките преминуваат во метри тогаш нешто опасно смрди.

Емануелсон, Антонини, Мезбах, Аквилани, Јепес, Бонера а сега пак и Ачерби и Монтоливо.Зошто само кај Милан од големите тимови во Европа како што се на пример, Реал Мадрид, Манчестер Јунајтед,Барселона има вакви незналици од фудбалери.

Зошто еднаш не се опаметат Галијани и Берлускони и сфатат дека не се прави тим со вакви фудбалери.Стварно ми е преку таквото од таквите како нив.Да си ги кинам живците секоја утакмица само заради тоа што Берлускони не сака да даде ебени 5 милиони повеќе за да купи класа фудбалер кој што за него се она што за нас се десет денари.Едно бананче чоколадно.Не си го знае богатството копиле смрдено.

Незнам кој кур сеуште е во Милан.Па треба да почне да размислува малце копилето, да си рече не ми се даваат пари, зошто да нервирам милиони луѓе во светов? Нека го продаде клубот.Преку таквото ми е од купување на вакви фудбалери.Како не се рече еднаш дека Милан сака да го земе Рибери, или пак Нејмар, или пак Иниеста.Се само ние сакаме некој фудбалери како Ачерби што нема да го примат ни во ФК Кичево, од таму ќе му кажат дека не е доволно талентиран.

Па уште во ЛШ ќе сме се натпреварувале.Како да не.Во интерес на Серија А да им дадеме место нас на Болоња да учествуваат, и онака не сме нешто поквалитетни во составот од нив.

Срам е за нас како тим со 7 титули во Лига на Шампиони да чуваме вакви анти таленти во клубов.

Знам дека ќе се изнајде некој што ќе ми рече дека не сум достоен да навивам за Милан, ама реалноста е таа колку и да пробате да го докажете спротивното.И Џабе се радуваме дека ќе си заминат Сидорф, Замброта, Фламини, Бомел и Инзаги.Овие од раководстовот наше нема да ги заменат со подобри, туку со уште полоши фудбалери.

Никакви судии не ни се криви, вакви цигански екипи треба да се мачкаат по 5-6 комада, по 3 минимум !

Јуве го брише подот со Наполи, Лацио и Интер, нас Амаури ни дава гол на Сан Сиро у 90-та минута !!

Да ти се мочам на голот на Мунтари поништениот, заради тој гол плачемо ко пички а не гледамо уствари колку ни е мизерен тимот последниов месец !!

^Да само што не се работи за еден-два бода ... туку за 8... ти нема врска тезава.Во времето на Мурињо во Интер баш тие победи од 1 гол разлика ја направија цела разлика.

Поздрав тутуло.
Фала за помошта на судиите :ROFLMAO:
На 3 форнта се бориме на 3
Сега со курот в раце мојме да си го цицаме само.

Ако не се донесат само солидни засулувања, ако останиме со некој мизерни за 0 денари шо се дојдени, в година не гледам фудбал поќе. Се надевам дека ова ќе е ум за газдиве.
И лани немаше да освиме, имавме среќа со Интре т.е со Бенитез, па после мизернион Лео, и така се надолу му тргна.
Ја би за Капело да дојт, ептем е статичен Алегри. Ама и тој сон не го сонвиме.

Па има шанси Капело да дојде штом денес бил на трибините за неважен натпревар, обично големите тренери и легенди идат на дерби натправари на својот некогашен клуб, а инаку Рома не мора толку да се влечат очигледно е. ;)

Слаб беше Видал, просек, кај се видело играч од бундеслигата. Е сега нека поцицат БиГ да му ебам племето мафијашко !

Слаб беше Видал, просек, кај се видело играч од бундеслигата. Е сега нека поцицат БиГ да му ебам племето мафијашко !
Пак да се скржават.Сакаа да го земат ама не му се даваа пари, сакаа на позајмица.Срамота...
--- надополнето: 22 април 2012 во 21:28 ---
Е немаме тим, ни среќа.Ама не е готово, не се откажувајте од титулата!

Епа се правеше Галијани курназ,незнаел кој е Видал. Епа сега знаеш ебате ќелавицата скржава.

А и во фан клубов големи стручњаци се родија,видал само за во бундес го бива,Касемиро непроверен бил ДРАПАЈ СИ МЕО работава.

И не ни сакам да освојат титула додека се стиснати.

Не го спомвете Видал, за него и за Сисоко ме боли многу. Со Сисоко од кога ќе ни беше затворена таа лева страна на која Антонини го прават будала (мислам преска Диаманти и низ гашти му ја вротна), а со Видал немаше денес да го пцуваме Бомел. И средината ќе беше каде каде на повисоко ниво.

И овие наште сеуште ли не се поднеселе жалба за голот. :eek:
Се додека така прават судиите ќе не дупат убаво. Уште со Фиорентина не испитаа дека нашите на чист поништен гол си траат како пички и не се жалат сега е касно, откинаа ни мин 10 бода.

Алегри не би го кривел толку за оваа промашена сезона,имаа 54352 повреди и пак ќе обезбеди директен пласман Л.Ш.
Плус го издупија ГиБ,ветија дека ќе донесат 1-2 светска класа играчи тие ги донесоа Аквилани,Ночерино,Мунтари,Мезба,Макси :facepalm:
Па овие заедно да ги искомбинираш ЕДЕН играч светска класа нема да излезе.
Башка Сидорф,Инзаги,Гатузо,Амброзини ако се легенди не им е веќе срам да го цицаат клубов ? Нека се гонат веќе,згадени ми се.
Фламини мора да си оди,Бомел исто.
И нека си ја чукнат малку главата кловновите од бразил,ако мислат да се појават на натпревар нека останат ако не марш,безкорисни џукели.

Летово ќе биде уште полошо осеќам....

Многу хејтање и глупа самокритика.

Точно дека овие 4 поништени гола на права шампионска екипа не би можеле да и повлијаат во резултатите, ама клучниот збор тука е “права’’.

Милан сезонава не е права екипа, туки крпеница, комбиниран состав од двете екипи без фиксна 11ка, екипа во која немаш можност да составиш хармоничен тим со прав флуид и игра. Во ваква ситуација секој скинат бод ради глупост и те како влијае и мења сезона.

Затоа немојте со тие муабет дека со Ночерино, Суљо и Аквилани не се бркала титула, па ако биле јаки ќе си тепале .... кур ќе тепале, не можеш да тепаш кога ем си сакат ем како капак те ебат судии.

Алегри мене воопшто не ми смета, напротив добро се покажа, може да се речи дека беше и аматер, со 2 тим се натпреваруваше на 3 фронта, ама кога е во прашање Капело, тука не размислувам многу.
Кај Алегри ми смета само тоа што е пичка голема, Капело би имал погоелм авторитет, ќе бара трансвери ова она. Уствари тој не би ни потпишал доколку Берлускони не му вети дека 100% ќе донесе добри играчи.
Мора да се донесат класа играчи на лето, не можеме да се потпреме на овие за 0 денари што ќе идат. Тие слободно нека си дојдат, ама пред се класа да се донеси во тимов. Може да не снајде полошо од Интер и Јуве изминативе сезони.

За се сум оптимиста, ама за тренсвериве не сум, и јас како Питу Гули мислам дека летово ќе биде полошо, лани ни се погоди Ночерино, сега ниеден нема да се погди ако се носат само од 0 денари.

Одбрана: Astori, Armero/Kolarov/Alba
Средина: Montolivo, Stootman/De Jong, Yaya Ture/Schweinsteiger/Ganso

Да се донесат овие 5 играчи би се завршило голема работа, калчо осигурано, и голема борба во ЛШ, се на се 35-40 милјони да се вложат.
Ама јас не можам ни да го замислам тоа.
Не чека долго лето, полно со нервози :facepalm:

Епа јебига, сами сме си криви.Не ни требаше кикс денеска.

Не е се загубено но сепак, речиси невозможно е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom