Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ако веч доаѓа Монтоливо а според све ка што глеам и више се рачуна ка сигурен на лето, не гледам причина да остане Аквилани, исти тип се.. освен Аквилани да му биде резерва ради тоа што нема сезона а да не одмара од повреда, ваљда нема двајцата да играат прв состав :icon_mrgr: На википедија глеам више го стаеле у Милан за од лето http://en.wikipedia.org/wiki/Riccardo_Montolivo (He will move to AC Milan in the summer of 2012.)

Па летово најверојатно ќе си заминат Фламини, Сидорф и Ван Бомел, па ќе има потреба од играчи во средина. Би било погодно да остане Аквилани и да го земат Монтоливо.

Јас сакам да земат еден од триото на Баерн: Швајни. Алаба, Луис Густаво.
Неуморни играчи :)

Се погласни се шпекулациите за Капело, ја си го сакам Морбидниов све подобар и подобар е, со 2-3 играча на прави позиције догодина ќе газимо све, али пак кој ќе свртиш се работа за Капело мајка му стара !!

Ако си замине Алегри а да дојде Капело не би ми сметало, а за Алегри утре ќе најде работа, ене у Интер одма ќе го зема :icon_lol:

На погребот на Моросини ќе бидат Браида, Мауро Бјанкези техничкиот директор за младинските погони како и двајца играчи од примаверата Кингсли Боатенг и Марко Гуцо !
--- надополнето: 18 април 2012 во 19:04 ---
А за тие што љубат статистика, на мечевите на кои играл Силва примамо по 0,7 голови по натпревар а без него 1,4 значи дупло више !

Се погласни се шпекулациите за Капело, ја си го сакам Морбидниов све подобар и подобар е, со 2-3 играча на прави позиције догодина ќе газимо све, али пак кој ќе свртиш се работа за Капело мајка му стара !!

Мене една работа само не ми е јасна, ако на Берлускони не му се допаѓал стилот кој го наметна Алегри против Барса во 1/4 финале, па од тогаш и почна гласно да се зборува за негова смена, како Капело е тренер кој ќе понуди нешто друго? Јас Капело не го памтам како некој тренер кој форсирал филозофија за убав фудбал и слични приказни. Ај да не се враќаме во историја, но еве и пријателскиот меѓу Англаија и Шпанија покажа во кој правец размислува Капело...

Нека се удават сите кај што мочаат ако го сменат Алегри после оваа сезона за било кој тренер.Абе со 2 постава се бореше на 3 фронта,ја изнамачи Барса,го демолираше Арсенал на Сан Сиро,на Јуве му се држи со 2 екипа и на крај да го сменат ... :facepalm:Берлускони сака пак Милан да биде најјак ? Ќе биде ама ако даде пари за класа играчи,а не да собираат играчи како Месбах,Урби,Макси итн.

Мене една работа само не ми е јасна, ако на Берлускони не му се допаѓал стилот кој го наметна Алегри против Барса во 1/4 финале, па од тогаш и почна гласно да се зборува за негова смена, како Капело е тренер кој ќе понуди нешто друго? Јас Капело не го памтам како некој тренер кој форсирал филозофија за убав фудбал и слични приказни. Ај да не се враќаме во историја, но еве и пријателскиот меѓу Англаија и Шпанија покажа во кој правец размислува Капело...

Тоа се само изговори, ако Алегри биде сменет, ќе биде сменет поради неуспех ! "Неуспех" во очите на Берлу ако не освои ниту една титула, мада со овој тим и олку повреди ја не му замерувам на морбидниот и да не го освои скудетото !!
Да го глеаше стилот на игра Берлу тогаш Дебелиот немаше да ни биде тренер ни 8 дена а не 8 години !

ОК тоа околу неуспех, но најголемите гласини почнаа по натпреварот со Барса, а Милан имаше 4 бода предност пред Јувентус и активен резултат за полуфинале во ЛШ.
Си има Берлускони свои хирови, не се држи тој стриктно до резултатите, ниту па до стилот. Ако се занесе Берлу може да биде многу голем проблем за Милан...

Иначе има еден сајт за фудбалски формации, односно членовите си пишуваат желби ко мие овде пред транфер период, и покрај тие со Меси, Роналдо, Робен, Џерард, Касиљас, Пике у една формација, наидов на неколку стварно интересни формации, според кои како би изгледал Милан.
Лесно остварливи, за сите играчи се шушка и Милан е заинтересиран, а тимот би изгледал страшно, еве кои три формации највише ми фатија око

1.
384005_A_C__Milan.jpg

Само без Маркети, било кој голман туе, дали Абиати, ако е некој нов ја би Хандановиќ или Љорис, али другово е топ

2.
383773_A_C__Milan.jpg

Моја желба овде Хамшик место Монтоливо, и совршен тим !

3.
384251_A_C__Milan.jpg

За љубителите на Ериксен !

Играње менацер е тоа 10 % од тие формации нема да се оствари.
Него сериозен си дека Хамшик ти е во дрим тим?

Тројца игра му требаат на Милан за да игра на три фронта,изгледа сфатија тоа нашите па ќе видиме на лето што ќе се случи(може ниеден нема да земат :pos: ).Алегри не го хејтам ама многу веројатно ќе го корпираат на крај сезона,а ако земат некој телетабис на клупа нема да им го разберам потегот...

3.
384251_A_C__Milan.jpg

За љубителите на Ериксен !

Тешко остварливо но не и невозможно. Армери и Абате ќе вршат по страните. Ночерино и Боа ќе трчат како будали а Монтоливо и Ериксен ги хранат со топки Тевез и Ибра кои незнат да промашат такви шанси .

Топ ! :)

Тевез тешко кога имавме шанса го испуштивме, читам за некоја замена Робињо-Балотели.
Нашите со 60 мил може да земат играчи за сите дупки да се покријат.
За 20 мил играч кој ќе игра позади напаѓачите Ериксен, Гансо, Кагава....
10-20 мил добар лев бек Алба, Армеро, Балзарети, Кришито или Коларов...
Резерва стопер Астори, Ачерби, Силвестре за до кај 8 мил
20 мил за Хумлес ем стопер ем ДМФ ќе имаме, ако не15 мил за едеон од Сандро, Асамоах, Стротман, или Наинголан и без пари Монтоливо.
Нема потреба од голман овоа лето ако имаме добри стопери, ја имаме мачката Абијати и Амелија кој ако добие шанса може да биде стандарден. И најдобриот голман да е кај нас а стопери да се Бонера и Јепес џабе е.
Никако Фламини за Траоре!!!!! :mad:

Замброта, Инзаги, Сидорф, Јепес, Рома, Фламини, Страсер, Меркел,Емануелсон кој во пензија кој нов клуб кој на позајмица.
Нов договор за Ван Бомел, Гатузо, Амброзини (тешко дека ќе го исфрлат од клубот) Неста,Аквилани, Макси и Мунтари. :D
А оние останатите Бонера, Антонини, Месбах,... ќе чистат копачки ако се оправат ќе добијат шанса ако не нема. :D

24 мил им отидеа за плати на играчи кои цела сезона не играа и на крај ќе си заминат како слободни играчи.
Најверојатно ова лето ќе се купат 11 играчи, 3 од нив веќе се пред откуп на договорот.
За цела 2011 година е пресметана загуба од 67 мил евра па нека размислат за кои играчи даваат плата.
И да се донесе нов лекарски тим.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom