Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Колку сме само очајни кога играме со второразредни екипи :facepalm:
Ибра го има лекот за треторазредните, али овој Алегри 2ра сезона по ред се резили со второразредни, дали чоеков нема капацитет, дали е само спортска несреќа, дали е поради повредите или до Б&Г?
Клосе денес неиграше, а ни брцна гол Роки кој му беше замена на Пандев пред 3години... ОМГ :place:
Господ нека ни е напомош у ЛШ, само да не се изрезилиме бајаги, се друго ми е = на успех...

^ Се изрезиливме пред 2 години повеќе од тоа неможе.

А и Арсенал е очаен падна Волкот во форма престнаа и головите на Перси. Да се вратат играчите и отом потом да се судрат со Арсенал. Мислам дека ние ќе искочиме како победници само нормално ако не е ваква ситуацијава со повреди каква што е моментално.

Ау, па како тоа идиотот и неспособниот Алегри што речиси секој ден е пцуен во овој фан клуб да добие ваква награда? Ајде, читам и Капело изјавил дека Алегри е најдобар!!!
Полека, полека ќе и кажеме чао на титулата изгледа...
:vozbud:

Галијани ти го посакувам истото сценарио како Гадафи... Стап од орев во анален отвор!

Димче, па немој бе да се брукаш толку, мож татко ти ќе седне случајно да прочита... :)

П.С. Барал мислења стари да цитира :facepalm: Кумановци викав ’какво ебање, такво памтење’. Тебе гледам ти оставиле последици муабетите кои што ги правевме...

Јас не мењам мислење... ти дојде на мојов!

Allegri: 'Defeat healthy for Milan'
30mwjlv.jpg

Massimiliano Allegri admits Milan played “a terrible game, but the defeat toLazio can do us good.”

The Rossoneri could’ve gone top after Juve’s match with Parma was snowed off last night, but they fell 2-0 at the Olimpico instead.

“We played a terrible game against a team that did not allow us much, but this is not giving the all-clear to Juventus,” said the Coach.

“The campaign is still long and there will be time to discuss these things. I believe the defeat can do us good and help us to grow.

“Lately, despite winning, we haven’t had the same grit that we need to win the Scudetto. This is why I believe the defeat can be healthy.”

The result did show a definite trend this season, as Milan have lost to all the big clubs: Juventus, Napoli, Lazio and Inter.

“Unfortunately these are the statistics and so we have to improve our mentality when playing against the top teams. It’s not that we work less
harder, but we do have a different mental attitude compared to othergames.”

There was controversy, though, as Stephen El Shaarawy wanted a penalty for an Andre Dias handling offence, but it’s unclear why the linesman
advised the referee against it.

“I believe he said it was El Shaarawy’s handling offence and not the Lazio defender. He changed the referee’s mind, as the penalty had originally beengiven.”

Replays show that Dias punched the ball off El Shaarawy’s chest.

Добар менаџер е Алегри, меѓутоа голем проблем му е неискуството, каде што во вакви "потешки" натпревари доаѓа до израз тактичката и психичката спремност на тимот, едноставно незнае како против ваков пристап на игра, на неколку пати го видовме тоа и лани и оваа година.
Оваа година против Лацио освоивме 1 од можни 6 бода, што е стварно за :facepalm:, минатата сезона исто не можевме да ги победиме и тоа дома, на Сан Сиро, пак се бранеа и пак се одбранија. Потоа, лани против Рома (дома), и дербото со интер оваа година сосема идентични утакмици, сосема иста тактика на Раниери, и никако да најде решение за таква игра. Истото ни се случи и во двомечот со Тотенхем.

Друга работа, кога последно сме дале гол во последни минути, за победа или за изедначување на резултатот воопшто кога губиме ? Не памтам, веројатно кога играл Инзаги. А, кај е Инзаги во вакви натпревари? А, да, го одмара Алегри за во ЛШ.. оу чекај..

Трета работа, не' научија веќе дека се оди преку Ибра. :нинџ:

Јас не мењам мислење... ти дојде на мојов!

Во случај да ја изгубиме титулава тоа нема да биде поради Алегри. Туку поради повредите или тоа што Берлускони не купи нешто повеќе т.е. подобро. Што си го потенцирал ’мојов’, имаш некаков комплекс, па се расфрлаш секаде со курето?

Сега, еве, без глупости. Кажи кој треба да дојде место Алегри? Значи имај го во предвид Берлускони и неговото (не)трошење и се.

Е добро бе овај Мунтари зашо го земаа кога не може да игра ЛШ а и само господ знае каде е во овај момент со која Африканка и кога ќе се врати во Милано, ако не го донесат повреден од таму. :D
Јепес го пријавил изгледа го планира за финале, оти тешко да се врати за 1/8 реванш. :pos: :D
Може да игра, не изигра ниедна утакмица за интер, проблемот е што дозволени се максимум 3 промени од претходниот пријавен тим, а кај нас тие 3 измени се: Месбах, Ел Шарави и Макси. :)

tumblr_las4rdOTua1qckg1l.gif

Никогаш, ама никогаш, не го судете капацитетот на Милан во Јануари, незнам како не сте научиле досега. :)

Рано е бре луѓе. Допрва следува тешкото. :icon_mrgr:

2jbmyy0.jpg

Колку само фали пријателов, не сте свесни.
Antonio-Cassano_2658569.jpg

Иначе, сеуште е прв на листата на асистенции, ако не игра. :icon_lol:

dc8fd80cb948346a9691c40646a3_grande.jpg
Ви фали на вас Боатенг ко на луѓето вода;)

Во првиот дел од сезоната изгубифме од Лацио, Интер, Јуве, Наполи...

И еве не пак, Лацијалите ни свршија работа. Ако изгубиме пак (читај по 2 порази од сите) не заслужуваме да ја имаме титулата (макар да имаме 10 поени појќе од вториот на табелата). Толку од мене.

И еве не пак, Лацијалите ни свршија работа. Ако изгубиме пак (читај по 2 порази од сите) не заслужуваме да ја имаме титулата (макар да имаме 10 поени појќе од вториот на табелата). Толку од мене.
Ние и вака не заслужуваме титула а не па со двоен пораз.

Ако им е на педерите келави,пак нека носат шунд.

Не дека тоа мењаа нешто, али првата не изгубивме од Лацио !

Ние и вака не заслужуваме титула а не па со двоен пораз.

Ако им е на педерите келави,пак нека носат шунд.
Aaa, извини, ама едниот ќелав не е појќе ќелав... си посади коса.

нека им е среќен празникот!

Не дека тоа мењаа нешто, али првата не изгубивме од Лацио !
Како беше, нерешено излезе? Не се сеќавам баш најарно, знам дека Сисе и Клосе ни закачија по еден.

Само нека поминат овие две кола, а со Наполи ако го одложат добро ќе дојде ако заврне снег и во Удине може и таа. :sneaky:
Читам нешто и Марота се приклучил на Галијани и овај на Наполи за да одложат 2-3 кола поради снегот и студот. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom