Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Значи Таиво е и дефинитивно расчистен случај, а дај боже и решение за левата бековска позиција. Исто така мислам дека и Мексес е, така да одбраната сега би требало да вришти. Сега уште средниот ред и, како што изјавил Макс, следната сезона целта е ЛШ!

Како што читам по интернетов работата со Таиво е готова работата,Маркети би требало да биде замена за Амелија,а се очекува и Пато да игра против Болоња.

Aко дојдат Мексес и Таиво ке биде супер,јас би го вратил и Оневу од Твенте каде прикажа јаки партии. На лето треба да им се даде шут карта на амебиве Бонера,Антонини,Јанкуловски,Одо и гркот да го вратат назад во Џенова.
Одбраната би требало да ни изгледа со овие играчи
Леви бекови Таиво,Замброта и Дидак.
штопери : Силва,Мексес,Неста,Јепес,Оневу.
Десен бек: Абате,Замброта,Монтелого.
Нападот не треба да се чепка, ни треба еден млад деструктивец (Инлер) и да се даде Амбрузини,и некој добар креативец (Шахин или Гансо) на местото на Пирло кој најверојатно ке бега на лето.

Ќе се појачаме летово уште појако бидете сигурни башка и шампиони ќе бидеме оваа година.Гансо утре подетално ќе се знаело али 80 посто се шансите да дојде летово во Милан,исто Таиво скоро завршена работа.Такада другата година очекувајте одбрана на титулата :) FORZA MILAN !!!

Aко дојдат Мексес и Таиво ке биде супер,јас би го вратил и Оневу од Твенте каде прикажа јаки партии. На лето треба да им се даде шут карта на амебиве Бонера,Антонини,Јанкуловски,Одо и гркот да го вратат назад во Џенова.
Нападот не треба да се чепка, ни треба еден млад деструктивец (Инлер) и да се даде Амбрузини,и некој добар креативец (Шахин или Гансо) на местото на Пирло кој најверојатно ке бега на лето.

Ониеву покажал јаки партии во Твенте ? Неколку пати го имам глеано и тотално беше изгубен на повеќето утакмици со доста негови грешки, премногу лошо се позиционира и на секоја од тие утакмици кај што го гледав Твенте примаше гол само ради него. Мислам дека и повеќе не ни добива шанса од тренерот на Твенте. Така да подобро и нека не се враќа во Милано нека со иде негде во некој белгиски тим од кај што и дојде, бар ќе може на крај да искача со тие напаѓачи.

Амброзини и Гатузо 100% ќе ја завршат кариерата во Милан.

А ако се прашуем јас и те како треба да се размисли што ќе се прави со напаѓачката линија, дали се доволни Ибрахимович, Пато и Инзаги за во една сезона. Така да, да донесат некој интересен напаѓач не би било на одмет.

Робињо и Касано ги заборави ? :) Во напад нема никој да дојде ќе се земе лев бек и плејмејкер-Гансо.

Мислам дека не е повеќе во Милан Монтелонго т.е. пуштен е на позајмица само незнам во кој тим

Ониеву покажал јаки партии во Твенте ? Неколку пати го имам глеано и тотално беше изгубен на повеќето утакмици со доста негови грешки, премногу лошо се позиционира и на секоја од тие утакмици кај што го гледав Твенте примаше гол само ради него. Мислам дека и повеќе не ни добива шанса од тренерот на Твенте. Така да подобро и нека не се враќа во Милано нека со иде негде во некој белгиски тим од кај што и дојде, бар ќе може на крај да искача со тие напаѓачи.

Амброзини и Гатузо 100% ќе ја завршат кариерата во Милан.

А ако се прашуем јас и те како треба да се размисли што ќе се прави со напаѓачката линија, дали се доволни Ибрахимович, Пато и Инзаги за во една сезона. Така да, да донесат некој интересен напаѓач не би било на одмет.

Ги Имаш Пато,Ибра,Касано Робинјо и Инзаги, незнам ако земаме уште еден шпиц ке имаш 6 шпица а за утакмица ке ти требаат 2 + 1 замена,ке треба да греаат клупа четворица а според психата само Пипо ради годините би се согласил за на клупа, затоа брат тешко дека ке се земе расен шпиц во моментов.

У Болоња ама мислим дека и тамо не игра!

Повреден бил, бар така читав пред некој ден...

Иначе не знам зошто ги сметате во тимот Дидак Вила и Монтелонго, кога се членови на фамилијата на Матиони, Виудез, Дигао, Адија итн.. итн..

Агентот на Гансо изјавил дека Гансо од другата сезона е играч на Милан. Ако е вистина сево ова значи од старт имаме 3нови засилувања и тоа на позиции кај што бевме најранливи оваа сезона, а и предходните 3-4 така да ко што изјави и Алегри догодина маваме и на ЛШ, редно беше :)

4 нови засилувања тоа би значело:Мексес,Гансо,Таиво и Маркети.

Секако дека убаво би било ако си го вратиме Астори,и МОРА ама баш мора да се земе еден класа разорувач во средина,Браида го мерка веќе подолго време Фернандо од Порто а завчера изјавил дека Милан следи "феномен" централно во средниот ред од француската лига,некои викат Хазад ама јас мислам дека се работи за М'вила-класа копач,така да верувам голема е веројатноста да не им продолжат договорите на Амбро и Гатузо. За Пирло се спомнува некоја операција со Јувентус во која тие би го зеле Пирло и би се откажале од трката по Монтоливо,демек кај нас ќе идел.

Рано е за трансфери,море не е,кога ќе ми текне дека минатата година ова време се жалевме за бедата која бевме а сега скоро и да се договорени трансфери на класа играчи и Скудетото ни е во раце.

А,и Алегри изјавил дека сака уште некој шампион и дека Милан следната година ќе атакува на Л.Ш....................јас искрено се надевам дека 3 години по ред ќе го изберат за најдобар тренер во Сериа А,мада и Мацари беше одличен со Наполи.

Не знам дали било ставено ова ама :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom