Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Добро е што Пато го нема а со тоа и Ел Шарави доби шанса инаку ќе го дадеа на позајамица некаде. :facepalm:
Pato: “El Shaarawy will do better than me!”
:pipi:

Се одслободивмо од Фавали, Броки, Каладзе... ќе дојде денот коа ќе славимо коа ќе заминат и Антонини и Бонера :D Ама тоа сигурно нема да биде у следниве 2 години...

^
А овај забрави ли го? :D

2,h=343.bild.jpg

Ќе има пак некој цреп што појма нема од фудбал а ќе игра кај нас.Овој гејот Паппастадопрсарбанкрот не добиваше многу шанса па затоа ретко кој го спомнува.
Остајте дрвата ќе им затребаат за оган палење кажете кога се враќаат повредениве. :)

^
А овај забрави ли го? :D

2,h=343.bild.jpg

Искрено мене Папастополус ми беше океј, лани напрај една грешка против Чезена прво коло и Алегри одма го чкртна од било каков план, тек наредна утакмица му беше во куп Италија фебруари .. тажно. И во Џенова предтоа си беше сјаен. Нит доби шанса кај нас за повеќе нешто

иначе ...

Нејќам да звучам како Реал навивач не дека ми е сеедно за купов, да беше против новара да речам ај бе куп што има везе. Се работеше за утакмица против Јуве и не ми е баш сеедно испаѓањево ако се додаде и тоа дека победникот од ова финале освојува...
Е сеа до толку ми скисели што им се отвори шупчето на тие што молчеа минативе 2 години и направија толку фејл работи што ни Вардар не ги пере, ама ако на мене ми е толку лошо тогаш сигурно тие што се на терен им е уште полошо. Така да ќе си дозволам да кажам дека очекувам во калчо да ги отвориме, не ради што болат исходите од дерби утакмициве , туку затоа што ја немаме онаа спортска среќа и што ни се бесат сите за тоа како ни суделе пенали. Сигурен сум дека можеме да ја покажеме класата пошто ова веќе не е ствар на Милан Јуве туку ствар на брукање на управа зошто пуштањето Пирло е ствар на дискусија и анализи од цела фудбалска јавност. Сезонава уште може да се понесе на правиот пат потребна ни е победа во дербито како Латас што му е потребен на Грујо.... Ама ќе биде ... да го изгураме овој период со - 1 или позитивна 0 ќе бидам сигурен во скудетото!

Ваков развој на настани го брка Ибра од екипата и ништо чудно и да го продадат со оглед дека и овие почнаа ептен да се стискаат до тој степен да мораа Пато да го дадат у француски тим за да го земат Тевез ... :tapp:
Се задоволија со Лопез ( профил на играч кој најмалку им беше потребен у напад ) и ... Мунтари :tapp:
Да потсетам само дека Мунтари лани отиде во Сандерленд, позајмица со право на откуп од 6-8м евра ( незнам колку точно беше ) со тоа што ќе мораа да го земат ако изиграше 8 натпревари, они 6 го изиграа и толку, не го ставаа веќе, го нејќеа ... Сандерленд човече, за нив не беше добар.

Нејсе, муабетот за Ибра ми е дека во Интер си отиде токму поради ова, не веруваше во проектот на тимот за освојување на ЛШ иако таму Мурињо му беше тренер и плус Мота и Милито ги донесоа веднаш штом заврши сезоната, али он запна за Барса каде имаше загарантиран успех и минимум полуфинале во ЛШ.

Нели излегоа и муабети пред година дена и повеќе ( пред летото ), дека наводно му ветиле јак проект, и сам тоа го изјави, не е ова случајно, и ете, се десија проблемите со онаа казната на Берлускони и моментално реално, тимот делува просечно, и подпросечно кога е во прашање екипа за голем трофеј во ситуација кога ги нема Пато, Ибра и Боатенг. А и со нив во тим, да не се лажеме, за успех во денешно време у ЛШ треба многу повеќе, доволно е само да се потсетите каква средина имаа -Милан во периодите кога освојуваа ЛШ.

Ибра е убедливо најплатен фудбалер во тимот а и во Италија, ако се стискаат вака во иднина ништо чудно пак да бара трансфер некаде ем и он да отиде во тим кој него би го направил сигурен за сериозно конкурирање во ЛШ ( Сити или Реал ), ем да ги ослободи Милан од давање 10м евра годишно само за него, и плус да им убави у буџет едно 30 до 40 па да можат да донесат играчи од средина и уште еден универзалец напред.

п.с. Уште еднаш се покажаа смешно муабетите за староста, Пирло ја би го играл у екипа дур е способен да оди, и тоа е еден голем фејл што го дадоа на еден од своите најголеми ривали каде сега е главна алка во екипата.

ovoj AQUILANI neli ke se vratese posle 3 nedeli(11.01.2012 bese povreden) ...Invalid :(

@Syn ветен му беше проект на Ибра, каде што Милан ќе се стреми за освојување на ЛШ со него и со носење на некој други играчи ги поставија темелите тоа лето со што и ја освоја Италија. Летово што помина освен празни ветувања ништо друго не видовме од Галијани, донесеа тоа што беше достапно и ефтино додека тоа што не беше достапно не им се одвојуваа вртоглави цени за тие играчи за да можеа да направат отскок погоре во квалитет ( не дека ги омаловажувам Ночерино и Аквилани супер се ). Зимово не ни сакам да го коментирам какви само "ѓубриња" донесоа во тим кој и за џабе се донесени и џабе само им даваат плата кога господинот Алегри не ни смета на тие играчи, не ни се труди да им најде место во тимот и да ги инволвира во истиот.

Едино што сакам Милан да освои ЛШ е ради Ибра, ради никој друг чоекот потпуно заслужува да го има и тој трофеј освоено ( убедливо е меѓу најдобрите веќе години наназад ). Но сеа што е сосема поинаква сликата и дека тоа не е изводливо годинава, а наредната ( не верувам да се смени нешто драстично ) затоа што сигурно ќе треба убаво да седнат и да размислат шот понатаму. Дали Аквилани останува или не ? Што со Касано ? Што со Пато и што со ваков незадоволен Ибра затоа што е и он очаен во последниве утакмици од утакмицата со Интер па навака ( упс освен онаа со Каљари каде што сам ја донесе победата ).

А тоа како така лесно се ослободија од Пирло е само ради Алегри кој јасно кажа дека не ни очекува Пирло да се врати во форма, дека и нема место за него во први 11 и ради овие коментари не ни сакаа да му понудат услови какви и што Пирло бараше за продолжување на договорот. Е сеа само што иситов отиде во Јувентус и ја покажа својата класа и ние сите останати сме сеа со прстот во уста и плачеме што така Милан лесно се има ослободено од Пирло. А ќе го гледаме еден Фламини во екипава кој е повреден веќе 7 месеци а и да не е ништо сјајно не покажува кој зима х2 поголема плата од Пирло ... просто да се чудиш како некој работи функционираат во тимов.

Здравје од Јануар па навака само лоши работи им случија на Милан, цела сезона може да отиде во неповрат до крај на Фебруар.

АЛЕГРИ Е НАЈМНОГУ КРИВ!

ЕМАНУЕЛСОН ГО ИГРА, БОНЕРА ГО ИГРА, АНТОНИНИ ГО ИГРА АБЕ ОВИЕ НИ ЈАС ТИМ ДА НАПРААМ УТРЕ ЗАДУТРЕ, НЕМА ДА ГИ ЗЕМАМ МАКАР ЗА БЕЗ ПАРИ ДА ДОЈДАТ!
И ДОДЕКА ТИЕ ИГРААТ ПРВ СОСТАВ НЕ БАРАЈТЕ ВИЕ ОД МИЛАН ДА ПОБЕДИ ПРОТИВ ЈУВЕНТУС ИЛИ ИНТЕР.
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 18:46 ---
Emanuelson: "Once Berlusconi told us jokingly that; 'I don't want you to have sex during the 2 days before a match. Leave that to me'."

Born..
Да не те цитираме бајаги си го зголемил фонтот,но кажи ми што избор има сега Алегри па да може гореспоменатите да ги игнорита тотално?

У оваа криза каде што иаме 10+ повреди,што би играл ти?

Немој само да ми спомињаш младинци од Примаверата,пошо не се за у прв тим,вадењето готови играчи од младинскиве школи ни е за никаде,тиње.

Нејќам да го сфатиш постов ко да се караме или дека го бранам Алегри ама барем да ги согледаме сите страни на приказната.

Born..
Да не те цитираме бајаги си го зголемил фонтот,но кажи ми што избор има сега Алегри па да може гореспоменатите да ги игнорита тотално?

У оваа криза каде што иаме 10+ повреди,што би играл ти?

Немој само да ми спомињаш младинци од Примаверата,пошо не се за у прв тим,вадењето готови играчи од младинскиве школи ни е за никаде,тиње.

Нејќам да го сфатиш постов ко да се караме или дека го бранам Алегри ама барем да ги согледаме сите страни на приказната.
Те сфаќам, ама зошо да дреми Замброта на клупа кажи ми? Можеше тој да го стартува натпреварот, башка младиот де Шчиљо или како се вика, е многу добар.Можеше него да го земе да го стави место Бонера.Зошо мораше Емануелсон? Да ги ставеше Сидорф-Бомел-Амбросини и зад напаѓачи Робињо од прва минута.Поубаво ќе изиграше Бињо од овој Емануелсон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom