Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
На Милан последниве сезони очајно му фали смртоносен напаѓач што ќе постигнува во најмала рака 15-20 гола во Италија.

21/22 кога Милан ја освои титулата во Серија А најдобри стрелци во Италија беа Леао и Жиру по 11,Златан 8,Кеси 6 гола што значи дека успехот бил остварен со тимски напор.

Наназад Милан кога освојувале Калчо секогаш имале играч во ростерот со +20 гола по сезона во Италија.2011 Ибра 28 гола,2004 Шева 24 гола,1999 Бироф 20 гола.

Минатата сезона Леао 15,Жиру 13 гола.
20/21 Златан 15,Кеси 13,Ребич 11
19/20 Ребич 11,Златан 10,Кеси 9
18/19 Пјонтек 9,Сусо и Кеси по 7
17/18 Кутроне 10,Бонавентура 8 гола во Италија.

Да не се навраќам наназад срамота е да пишувам кој се бил и со колку гола најдобар стрелец во Милан,последниве 20 години освен Ибра и Шева единствено Бака 2016 со 18 гола има најмногу во Серија А за Милан.

Статистички гледано ако сакаме Милан да го направи тој исчекор напред и да биде топ тим во Италија потребен е играч што ќе постигнува +20 голови по сезона.
Во Јануари дајте му на Пиоли квалитетен напаѓач и тргнете му се на страна и да видиме до каде ќе стигне Милан во Јуни.
Ова е добра анализа друже, и се сложувам дека ни треба класа напаѓач
Автоматски споено мислење:

Ок ајде малку бројки и статистика во врска со значајните тренери на Милан низ историјата.

1.Дон Карло Анчелоти бил тренер на Милан на највеќе натпревари 420 и има 239 победи односно процентуално на 57% од натпреварите Милан победувале.

2.Култниот Неро Роко кој го водел Милан во 70-тите и 80-тите бил тренер на 337 натпревари и издвојувал 175 победи односно процентуално 52% победи.

3.Трет на листата со најмногу победи како тренер на Милан е Капело кој на 291 натпревар има 158 победи односно 54% победи.

4.Швеѓанецот Нилс Ледхолм го водел Милан како тренер на 278 натпревари и издвојувал 130 победи односно 47% победи.

5.Саки 220 натпревари како тренер со 115 победи односно 52% победи.

6.Пиоли до сега го има водено Милан на 205 натпревари и има издвојувано 113 победи односно 55% победи од натпреварите под негово водство.

На Пиоли му фалат уште две победи како тренер на Милан за да се израмни со култниот Саки односно три победи за да го помине на 5-тото место како тренер со најмногу победи со Милан.
За ова мислам дека, за Пиоли да оди во иста реченица/контекст со овие имиња прво нека освои бар 1 титула во Лига Шампиони па ќе го споредиме, сепак на крај на ден титулите/пехарите се бројат.

Probable Milan XI vs Dortmund (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo; Krunic, Reijnders; Chukweuze, Loftus-Cheek, Pulisic; Giroud.

Bench: Mirante, Nava, Florenzi, Bartesaghi, Adli, Pobega, Chaka Traore, Jovic.

Injury:Marco Sportiello, Pierre Kalulu, Noah Okafo, Bennacer, Rafael Leao, Simon Kjaer

Disqualification:Yunus Musah

И без пола прв тим мислам дека Милан има квалитет да ги победи Дортмунд во Милано.
Али ако треба да се брка негативен резултат во второ полувреме елан ќе треба да внесат Побега,Адли и Јович :icon_lol:

9, односно 10 првотимци, според тоа што форсира Пиоли, му се на располагање за во вторник.

Како ветрушки се, физичка спрема 0, само среќа и Мајнан ги спаси денес да не примат гол два, преслаби во одбрана. Мора да јадат свинско, кромид, грав, лук, праз, лути пиперки и да пијат ракија наместо овошни салати, смути, цеден сок, цеден чај, не знам каков, за да стекнат имунитет и тестотерон и да добијат на физичка сила.

Дали ова ќе биде чекор напред во вистинска насока.......

Вечер мора победа.....и да биде ќе биде килава и на мускули али каква таква, да се издржи до Јануари кога може ќе купат некој играч.

Алегри мртвиот ако може со мртва игра и со мртви играчи да има резултати може и нашиов Гвардиола му ебам ќељавицата.

Вечер мора победа.....и да биде ќе биде килава и на мускули али каква таква, да се издржи до Јануари кога може ќе купат некој играч.

Алегри мртвиот ако може со мртва игра и со мртви играчи да има резултати може и нашиов Гвардиола му ебам ќељавицата.
Ima da gi osakatite vecer, losi se Dortmund i mnogu loso igraat pod pritisok, primaat mnogu golovi ova e zicer za Pioli, i da go krene moralot na ekipata a i on kolku tolku da si ja stabilizira poizicijata na trener vo timot.
Poraz ili nepobeduvanje na vakov Dortmund iskreno veke e palenje na alarm za smena na trener iako ne znam toa kolku ke mu se isplati na Milan vo ovoj del od sezonata, poloso ne moze da bide, valjda, ama i toa nekad znae da e mec so dve ostrici so ogled na opciite osven ako i igracite krenale race od nego, sea za sea nemam najdeno nekoe takvo info.

Ima da gi osakatite vecer, losi se Dortmund i mnogu loso igraat pod pritisok, primaat mnogu golovi ova e zicer za Pioli, i da go krene moralot na ekipata a i on kolku tolku da si ja stabilizira poizicijata na trener vo timot.
Poraz ili nepobeduvanje na vakov Dortmund iskreno veke e palenje na alarm za smena na trener iako ne znam toa kolku ke mu se isplati na Milan vo ovoj del od sezonata, poloso ne moze da bide, valjda, ama i toa nekad znae da e mec so dve ostrici so ogled na opciite osven ako i igracite krenale race od nego, sea za sea nemam najdeno nekoe takvo info.
Igracite krenea race od nego , vidi gi Theo i Leao kako igrat pa se ke ti bide jasno

ауууууууу Адли прв тим, Саше на респираторимаааааааааааааааа

Сакаат да му билдаат голови на потрошениов Жиру демек утре 50 милки ке му земат, волови. Нека шутира таму Хернандез или што ти знам ...

Какви први 10 мин... одма стрес левел на макс.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Капитенот капитенски ја усра ебаму телето, уште се чудам како можи тој да ни е капитен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom