Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Со сигурност ќе донесат во најмала рака уште еден среден дефанзивен и резервен лев бек со што за еден месец успеаа да ги покрија сите позиции што беа игнорирани во последниве четири години.
Со тоа ќе заслужат чиста 10-ка за сработеното во овој трансфер период.

Јас Сале би го оставил ако прифати да седи на клупа солидна резерва ќе му биде на Чукот.

А у напад Коломбо треба да остане да се бори со Окафор за тоа второ место.

Па ако не бидува тогаш пак зимоска да иде на заем

Пошо само со 2ца шпица од кои едниот 40ка брка а другиот после сериозна повреда....тешко ќе биде.

Јас мислам дека ќе пристигне уште некој во напад.

Ај да видиме кој се ќе биде продаден и колку ќе се заработи, но би оставил некоја шанса дека Окафор е замена за Ребиќ.

Не верувам дека ќе биде некое скапо засилување, но уште едно поевтино засилување во напад би можело да пристигне.

Сега следните засилувања напред ќе зависат од потенцијалната продажба на Ребич,Ориги,Месиас,Салемакерс па и на Адли и ЧДК ако се појави солидна понуда за нивна продажба.

Јас мислам дека ќе пристигне уште некој во напад.

Ај да видиме кој се ќе биде продаден и колку ќе се заработи, но би оставил некоја шанса дека Окафор е замена за Ребиќ.

Не верувам дека ќе биде некое скапо засилување, но уште едно поевтино засилување во напад би можело да пристигне.
После Чуквуезе јас искрено не би чепкал ништо освен продажба на Месијас, Ориги и Ребиќ, ќе имаме по двајца на секоја позиција и не гледам зошто би докупувале уште нешто.
Жиру и Коломбо, Леао и Окафор, Пулишиќ и ЦДК, Чуквуезе и Сале - според мене ОСЕТНО подобрени на квалитет од претходната сезона и спремни за квалитетен фудбал цела сезона.

ДМ, замена десен бек, замена лев бек и секако доколку си оди Габија, ќе мора уште еден централен да се донесе ама тука би сакал да е некој што може да придонесе, не некој премногу млад ама не и некој фосил од 39 години.

п.с Лонго известува дека Виљареал и Милан преговараат за некој играч од кај нас да премине кај нив, Де Кателар или Салемакерс?

Ако би направил некоја листа на досегашните трансфери (без тие што дојдоа за 0), врз основа на квалитет, цена, што му недостига на тимот, што ќе игра Пиоли, кој ќе биде исплатлив, кој нема да изгуби вредност и ќе може да се продаде дури и да не се погоди премногу, но најмногу темелно вез некое лично чувство, без преголема објективност, вака би изгледала:

1. Пулишиќ
2. Рејндерс
3. Чуквуезе
4. РЛЧ
5. Окафор

А сигурен сум дека на сите анкети што ќе бидат правени, ќе победи Чуквуезе.

п.с Лонго известува дека Виљареал и Милан преговараат за некој играч од кај нас да премине кај нив, Де Кателар или Салемакерс?

Габиа изгледа е играчот, гратис ќе им го дадат само да не замараат веќе со Чуквуезе :D

Дриблинг, динамичност, експлозивност, директност, дуел игра, повеќе ослонување на што би се рекло модерно "progressiv carries" при градење на напад, справување со пресинг, отколку некој "Де Зерби стил", каде прогресија се постигнува пред се преку пас игра.

Таков фудбал преферира Пиоли, не за џабе и сите што дојдоа се добри дриблери.

Во одбрана се ќе зависи од брзината и дуел играта на Малик и Томори. А во тоа и се најдобри, но овој стил на игра, може да ги доведе често во нумеричка инфериорност и тогаш ќе биде весело.

Окафор против нас беше супер, други утакмици го немам видено. Потенцијал е секако, ќе треба да исчистат сега Анте одма ќе го шутнат сигурно. Играше на крило кај Леао, али може и шпиц да е. Ќумуров од Виљареал неам појма :)

Дечки бев на утакмицата Салзбург-Милан во ЛШ и го гледав во живо Окафор...Дечкото на Калабрија и Калулу им зема здравје, прејак дриблер е и многу незгоден за чување. Очекувам доста од него но јас мислам дека годинава ќе игра како замена за Леао а не како замена за Жиру

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom