Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
И еден бод е доволно, подобар меѓусебен ќе имаат.
На крај нека и ја дадат на Верона исто се фаќа. :D
На Верона нека му ја пуштат, да испаднат гнасите специја да не не мачат и наредна сезона се да му ебам.

Ајде сега да ги тепаме, и така немаат за што да играат и последно коло да се шитне утакмицата, да се извади бар еден играч летово :icon_lol:

Ако ги тепаме Јувентус, толку луѓе ќе играат на Верона што на крај намештаљката ќе искочи ние да тепаме :icon_lol:

Не сум за угодување на тренер, најлошо е кога ќе се тргне во тој правец, но ако ова е заедничка одлука, тогаш уште полошо. Пиоли дава изјава во која вели дека "проектот" може да отиде на позајмица, треба да го откупат неговиот миленик, можеби е и на Малдини, значи веќе ќе имаме потрошено 55-60 милиони за таа позиција или барем за офанзивен дел, но нели и проектот е АМ според Пиоли. Всушност го заборавив и Адли, па ќе имаме околу 70 милиони потрошени за Чарлс, Диаз и Адли,а немаме ниту еден првотимец, па уште демек главна желба на Пиоли бил и Сергеј. За таков тип на фудбалер и не е проблем, но не ми е јасно како со другите, а особено како со ова што го игра веќе две сезони.

Најголемиот проблем е што ние вака не функционираме, а според ова изгледа дека сакаат да продолжат во сличен правец. Очајно ни фалеше цврстина.

И да се вратам на почетокот, не сум да се угодува на тренер, особено што не гледам дека ќе остане на долг рок и дека неговиот анархичен фудбал треба да се продолжи и после него.

Поголем проблем од што ќе останат сите, е тоа што изгледа дека не сакаат да признаат дека погрешиле и целата сезона е промашување, а ги спасија преварантите од Јувентус. Ај што не сакаат да признаат, изгледа дека не се многу ни свесни каде е проблемот, како да се занесени уште од титулата.

Единствено нешто добро сезонава е Малик. Покажа доволно за да очекуваме нешто од него. Но, тука повторно доаѓаме до Монкада и тоа што цело време не е доволно искористен.

Камо среќа да грешам и уште летово да изненадат подобро или ова што не му функционираше на Пиоли, да почне да функционира од следната сезона.

I da izgubat od Juve , trrba samo pobeda protiv Verona , mnogu lesno , no za Milan e toa najtesko nesto ?!!

Се интересирале за двајца од Ривер, нели разговараа Малдини и Масара со нивниот претседател. Тоа е добро, но најчесто се завршува така што Милан се интересира, нуди мала сума, се ценка за некој милион, овие завршуваат во друг клуб и по некое време кукаме што не сме ги земале кога биле евтини.

Не ми се веруе дека ќе плата 25мил за Брахим :pos:

Мене многу ми се веруе. Кога не ги читаш знаците од универзумот и ги мешаш со сопствена способност и заслуга, ништо не е чудно и невозможно.
После две и пол/ три цели години вадење резултати над предвиденото, таканаречено overachieving, годинава конечно фактурата дојде, и тоа да се игнорира и да се продолжи по старо значи дека некој или е будала или знае дека догодина некој конкурент пак ќе јаде казна со минус бодови. :D
Конкретно случајот на Брахим е јасен, неговиот плафон во овој тим и првенство е достигнат, подобар не може да биде, може само да е полош, истото важи и за Ребиќ и за Салемакерс и за Маесиас и за уште бар четворица други фудбалери. Со барем тројца вакви елиминирани од ростерот за наредна сезона би бил задоволен, со петорица би бил среќен.

Наводно буџетот пак само 50 миљона, другите пари од продажби....

50 мињони мајки да им ебам на Кардиналот и лоповите, оваа сезона над 100 миљона земавме од ЛШ, кај ќе одат тие пари????

Мамицата лоповска.

Не верувам дека некој знае колку е буџетот.
Ако се фатат за 2-3 играчи цело лето пак ништо не прават.
Ја мислам дека веќе научија од минатото лето.

Не верувам дека некој знае колку е буџетот.
Ако се фатат за 2-3 играчи цело лето пак ништо не прават.
Ја мислам дека веќе научија од минатото лето.
Истиот муабет го пишав и лани у темава, и истиот одговор го добив...и на крај го добивме Де Кателаре, Ориги и Тиав :D

Истиот муабет го пишав и лани у темава, и истиот одговор го добив...и на крај го добивме Де Кателаре, Ориги и Тиав :D
Па минатото лето никој ни не предвиде дека ќе се потрошат малку пари при освоено скудето. Трансфер период беше за трошење пари, ама они цело лето со двајца играчи се замараа.

За нас и 100 мил е премија како тоа поминаа минатото лето. Уште сега се поврзуваат со играчи на кои им истекува договор или им е до 2024 година и со милион напаѓачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom