Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Џабе губење време ќе им биде и оваа сезона без десно крило.
Исто и лоша одбраната од десна страна.

Салемакерс е дечко за ЛШ (и Салернитана :D)!

Не сум дома, па онака гледам колку можам. Де Кетеларе цело време добро чуван, освен овој супер потег во акцијата за гол, друго не знам нешто да направи. Но тој пас вредеше за цело полувреме.

За овие мислам дека Ориги повеќе ќе одговара.

Калулу има малку трема од ЛШ.:oops:

Од пресингот на Салзбург нема што да сме изненадени, како оси се. Иако од лево излегуваме добро.

Nezgodni im se malce ne se naviknati da igraat so ekipa so vakov intenzitet, mislam vtoro ke gi otepame, Calabria zolt mora da ispaga odma tie decata tamu na Salzburg kako zmiicki se, ke naprai vtor ovoj. Ajde Dest da go vidime

Sent from my iPhone using Tapatalk

Мора да се признае дека сепак Кеси фали во играта на Милан односно фали играч со такви карактеристики.Бенасер лошо беше поставен односно лошо блокираше при примениот гол а Тонали премногу е анемичен и е најлош играч до сега во првото полувреме.
Кеси беше тенк,одличен во воздушни дуели,блокира,пресекува,при движење во транзиција никој не може да му ја одземе топката и никогаш не ја губи а сега не е така.

Ниеден играч бе да не може да сврзе две добри утакмици по ред...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

На Месијас две овци да му дадеш да чува, три ќе изгуби.
Како идиотски изреагира на стативата тука на крај… чувај боже.
Абе ја да сум има цел да се укопам у статива да ја фатам топката, овој така пичкарски ја тргна таа циганска нога.

Незгодни се Салцбург, дома особено. Лани со Баерн извадија нерешено во 1/8. После тоа им се деси дебакл, ама нема везе.
Океј е бодов, само мораше да се искористи киксот на Челзи.
Особено после измачувачко дерби. Овие клошариве викендов со половина снага против некои си кувари и шанкери од Тирол. Бем ти ЛШ.
Јеби га, и дамнешниот Милан знаеше да се мачи со вакви екипички во ЛШ на гостувања.

Идеме даље.

Најголем проблем е што тешко креираме шанси кога сме со посед на противничка половина. Ептен се безопасни. Уште од минатата сезона се влече тој проблем, овој Де Кетеларе, од почетокот на сезоната, не може да го реши тој проблем, но не треба уште сега да му пресудиме, десно и не треба да се надеваме премногу. А и Пиоли си има своја вина. Мора повеќе движење и полнење на шеснаесетникот.

Со пресинг или во транзиција, сме доста добри, но кога ќе имаме топка долго во нозе на противничка половина, многу сме некреативни и безопасни.

И лошо е што не собравме бодови после киксот на Челзи, но во групава ќе има уште многу чудни резултати.

Жими мајка Белоти у ваква никаква форма ќе им завршеше работа појќе од она ќумбено неспособно.

А најплатен играч е сезонава и има уште 4 године договор, али добро е што играл у Англија колку толку па можда ќе може да се ували у Палас или Нотингем догодина. Од сеа глеам дека не бива чуек од овега

Наводно Малдини и Масара вчера одма го пикирале Maurits Kjaergaard :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom