Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ако е договорен тој Ботман за на лето тогаш ќе им се прогледа низ прсти, ама ако пак чекаат цело лето за да им излезат други опции не чека бурно лето.

Деле Али и да сакаме не може го земеме пошто Non Еu место искористивме со Лазетич.

AC Milan in talks to sign Lo Celso, 25-year-old Argentinian midfielder of Tottenham, who also has an Italian citizenship, according to Daniele Longo.

Ова не би било лошо.

Што фајде од Ло Селсо покрај Тонали и Бенасер. Само купување колку да се купи е полошо од некупување ништо.
Знаат што и фали на екипава, сигурно не е тоа Ло Селсо

Или еден од тие што ги имаме ќе оди на местото на Диаз. Не беше лош во Бетис, а во Тотенхем пропадна.
Нека се проба и кај нас ако е за без пари.

Тотенхем сите скапо платени играчи ќе ги даде на позјамица. [emoji1787]

Samu Castillejo has rejected a transfer to Valencia despite an agreement between Milan and Valencia. The Spanish club is getting closer to contract Bryan Gil.

[Nicolo Schira]
Автоматски споено мислење:

Samu Castillejo has rejected a transfer to Valencia despite an agreement between Milan and Valencia. The Spanish club is getting closer to contract Bryan Gil.

[Nicolo Schira]

Знам дека не се способни да донесат засилувања но барем нека пробаат да се ослободат од непотребните играчи што не планираат да ги играат ама изгледа и за тоа не ги бива god damnit.

Кастиљехо го договориле со Валенсија, но тој одбил. Нешто околу платата.

Поради вакви работи беа претпазливи со Хакан и не почнаa порано преговори, а потоа не сакаа да му дадат голема плата иако знаеа дека не се во добра позиција.

Исто и е и сега со Ромањоли. Ако продолжи вака да игра, со солидна плата, ќе биде тешко да се ослободат од него.

Како работат, по ќе земат некој како тој од Шалке, отколку да задржат по секоја цена некого како Ромањоли.
Автоматски споено мислење:

######
######

Јуве летово го донесе само Локатели, а остана без Роналдо (плата поголема од највисокиот трансфер на Милан). Интер ги продаде двајцата најатрактивни фудбалери и уште ни приближно нема купено за таа сума. Претходно два трансфер рока мируваа.

Милан летово купува тројца првотимци и нешто ситно (60 до 70 милиони потрошени). Тонали, Мањан, Томори, Тео, Калулу се лоши трансфери, направени од луѓе кои не се разбираат во ништо и се неспособни? Па и Кјаер и Ибра имаа своја улога, иако со вториот може се да се обрне наопаку. Со Леао, кој може да постигне и најголема вредност, тоа е костурот на овој тим, плус Кеси, кој веќе беше тука.

Клуб кој доаѓа од катастрофален резултатски и финансиски период. Елиот неколку пати впумпуваат пари за да го стабилизираат. А и во нивен период Леонардо беше катастрофален, многу полош од сегашниве.

Кога читам имам чувство како клубот да оди надолу, како со Елиот и Малдини да почнале сите проблеми, а не конечно да гледаме некаква надеж, а и резултатско подобрување.

Едно е да се бара повеќе, да се критикуваат некои грешки, стравот да не останат пак без ЛШ, но не го разбирам тоа целосно црнило што завладеа помеѓу навивачите.

Да ги вратат оние кловнови ако не, ете тие потрошија 200 милиони, тоа што го дозакопаа клубот и што немаа резултати не е битно. Клучно е да може навивач на Милан да се израдува на трансфер и да не се чувствуваат инфериорно во однос на другарите затоа што нив не им купил некој најнов Ајфон.

Последно уредено:
Леле кога ќе ве прочитам како ги браните Елиот, демек толку жртвувале за Милан, толку инвестирале а ние неблагодарни...ко на татко ви да е фирмата....башка заборавате дека фирмата е лихварска фирма, така и го превзема клубот ги заболе нив за Милан..

Исти сте како сендвичите и шарените на твитер што до последно си ги бранат своите....

Ме заболе мене како фан Елиот колку пари дале и што направиле, минато свршено време....

Битно е што прават и што ќе направат.....

Спред овој преоден рок нема ништо ни да прават ни да направат.

На крпење дупки што сами си ги отвараат само испран мозок може да дава аплауз....

Последно уредено:
Леле кога ќе ве прочитам како ги браните Елиот, демек толку жртвувале за Милан, толку инвестирале а ние неблагодарни...ко на татко ви да е фирмата....башка заборавате дека фирмата е лихварска фирма, така и го превзема клубот ги заболе нив за Милан..

Исти сте како сендвичите и шарените на твитер што до последно си ги бранат своите....

Ме заболе мене како фан Елиот колку пари дале и што направиле, минато свршено време....

На крпење дупки што сами си ги отвараат само испран мозок може да дава аплауз....
Направија тимот од просечен тим што едвај 7ми завршува да игра Лш после толку време и сезонава да се одржува на врвот. Кои крпење дупки кои сами си ги отвараат? По кој пат да ви се нацрта Елиот да не беше тимот ќе ти банкнотираше и моментално ќе го гледаше во пониска лига. Не крпат нивни дупки него дупките на Берлискони и Кинезите. Никој не заборава што фирма е Елиот. Го купи клубот сака да крене вредност и да го прораде за профит. Тоа што вие иматњ очекувања дека секој преоден рок ќе лупаат по 100 милиони е ваш проблем.

Што да ти одговори сега човек, кога не си обрнал доволно внимание на ништо до сега што сум напишал, ама ете јас го бранам Елиот, а ти клубот од нас. :D

Сто пати напишав, (еве и сега уште еден долг пост, па читајте за казна :D) дека не е се црно-бело, но вие намерно ја туркате во тој правец, затоа што само така ќе може некако да држи тоа што го пишувате.

Околу договорите сто пати сум ги искритикувал, но имаат и некои олеснителни околности. Нема да тупам пак за тоа.

Прво не ги жалам, ниту им се одушевувам на Елиот. Ги прифаќам како реалност, да беше добро воден клубот деценија претходно, немаше ни да бидат Елиот тука.

Кажаа каква ќе им е политиката и некаде и се движат во тие граници. Демек вие сакате да доаѓаат големи имиња, а ние другите сакаме да го браниме Елиот. Глупости!

Мене не ми е јасно како одбивате да ја прифатите реалноста.

Клубот беше во полоша состојба пред да дојде Елиот, отколку сега со нив. Се сложуваш?

Подобар е организациски, финансиски, има подобри фудбалери, кои допрва треба да се развиваат и да вредат повеќе, за разлика од претходните преплатени, кои во најголем случај губеа на вредност во Милан. Клубот има подобри резултати, што веројатно е и најбитно.

За тоа ги "бранам", затоа што се прескокнуваат тие работи и се гледаат само негативните.

Ги напаѓам зато што некако клубот цело време е како на граница, не го доведоа уште до состојба ког можеш да бидеш смирен дека нема се за бргу време да тргне во обратен правец. И ова сто пати сум го напишал...

А и демек со тоа што сега не потрошиле пари се откриле. Дколку погледнеме во бројки минатиот јануари беа потрошени помалку пари. Само што тогаш го најдоа Томори, односно Челзи беше подготвен да го пушти со опција за откуп, а сега немаше таков.

За амбициите на Елиот... Нема да се однесуваат како Абрамович, Арапите, но не гледам дека и дрги клубови во Италија ќе се однесуваат така, дури ни Јувентус. Поагресивно од Милан, веројатно да, но далеку од тоа што го очекувате. Или Интер кои мораа да продаваат, па Конте виде колку е саат и гитла.

Но, еве да не гледаме за други, туку само за Милан. Еве и да заборавиме во каква катастрофална финансиска состојба (пропратена со лош играчки квалитет) беше Милан, а и сеуште нема излезено од неа.

Дали Елиот заработува од Милан? Не, дури и инвестира, нормално со намера да му се вратат преку продажба. Кога ќе чита човек мисли дека сме Манчестер Јунајтед и заработува клубот милиони, па се делат дивиденди.

Дали некој сака да го купи Милан? Никој не сака, па дури и да се однесува како Елиот, а камоли како Абрамович. Тоа доволно кажува. Или изјавата на жената од Њукасл, која објасни зошто арапите не земале клуб од Италија.

Прифатете ја реалноста и коментирајте во тие рамки.

И да нема недоразбирања, на Елиот му е најбитно да си ја истуркаат нивната финансиска приказна. Јас би сакал некој амбициозен, што сака да си среди имиџ со правење на клуб кој ќе доминира во Италија и Европа, но го нема.;)

Што да ти одговори сега човек, кога не си обрнал доволно внимание на ништо до сега што сум напишал, ама ете јас го бранам Елиот, а ти клубот од нас. :D

Сто пати напишав, (еве и сега уште еден долг пост, па читајте за казна :D) дека не е се црно-бело, но вие намерно ја туркате во тој правец, затоа што само така ќе може некако да држи тоа што го пишувате.

Околу договорите сто пати сум ги искритикувал, но имаат и некои олеснителни околности. Нема да тупам пак за тоа.

Прво не ги жалам, ниту им се одушевувам на Елиот. Ги прифаќам како реалност, да беше добро воден клубот деценија претходно, немаше ни да бидат Елиот тука.

Кажаа каква ќе им е политиката и некаде и се движат во тие граници. Демек вие сакате да доаѓаат големи имиња, а ние другите сакаме да го браниме Елиот. Глупости!

Мене не ми е јасно како одбивате да ја прифатите реалноста.

Клубот беше во полоша состојба пред да дојде Елиот, отколку сега со нив. Се сложуваш?

Подобар е организациски, финансиски, има подобри фудбалери, кои допрва треба да се развиваат и да вредат повеќе, за разлика од претходните преплатени, кои во најголем случај губеа на вредност во Милан. Клубот има подобри резултати, што веројатно е и најбитно.

За тоа ги "бранам", затоа што се прескокнуваат тие работи и се гледаат само негативните.

Ги напаѓам зато што некако клубот цело време е како на граница, не го доведоа уште до состојба ког можеш да бидеш смирен дека нема се за бргу време да тргне во обратен правец. И ова сто пати сум го напишал...

А и демек со тоа што сега не потрошиле пари се откриле. Дколку погледнеме во бројки минатиот јануари беа потрошени помалку пари. Само што тогаш го најдоа Томори, односно Челзи беше подготвен да го пушти со опција за откуп, а сега немаше таков.

За амбициите на Елиот... Нема да се однесуваат како Абрамович, Арапите, но не гледам дека и дрги клубови во Италија ќе се однесуваат така, дури ни Јувентус. Поагресивно од Милан, веројатно да, но далеку од тоа што го очекувате. Или Интер кои мораа да продаваат, па Конте виде колку е саат и гитла.

Но, еве да не гледаме за други, туку само за Милан. Еве и да заборавиме во каква катастрофална финансиска состојба (пропратена со лош играчки квалитет) беше Милан, а и сеуште нема излезено од неа.

Дали Елиот заработува од Милан? Не, дури и инвестира, нормално со намера да му се вратат преку продажба. Кога ќе чита човек мисли дека сме Манчестер Јунајтед и заработува клубот милиони, па се делат дивиденди.

Дали некој сака да го купи Милан? Никој не сака, па дури и да се однесува како Елиот, а камоли како Абрамович. Тоа доволно кажува. Или изјавата на жената од Њукасл, која објасни зошто арапите не земале клуб од Италија.

Прифатете ја реалноста и коментирајте во тие рамки.

И да нема недоразбирања, на Елиот му е најбитно да си ја истуркаат нивната финансиска приказна. Јас би сакал некој амбициозен, што сака да си среди имиџ со правење на клуб кој ќе доминира во Италија и Европа, но го нема.;)
Најголем критичар за тоа како се управува Милан во последниве 20 години беше токму Малдини и затоа кармата секогаш е кучка.
Сега сето тоа добро менаџирање и управување на новите луѓе во Милан може да падне во вода и сериозно е загрозено тоа фамозно 4 место поради фактот што Јуве,Интер,Аталанта па и факинг Рома направи буст во ростерот а Милан не направи ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom