Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Со години веќе прибираме просечни немодернизирани тренери од италијанска школа или некои краткорочни решенија.
Михајлович, после солидна сезона во торино, Монтела после некои си да речам надпросечни (релативно) сезони, Гатузо како скроз неискусна опција но со огромна пасија и емоција и покрај незнаењето.

Бобан и Малдини па и Леонардо од претходно се некоординирани со тренерот, така беше и со Гатузо, така е и сега.
Се донесоа играчи кои и немаат допирна точка со било каков концепт на тренерот, колку год да е дебатлив истиот.
А овој толку ли е нуб стварно не ми е јасно. Ниеден цврст играч во средина, сите мекушари. Зборам Кеси/Бакајоко тип на цврстина и стамина. Мора еден таков, пошто овие мекушариве оставија премногу простор.
Сусо и Лизуркото втор шпиц додатен промашај, не доволно цврсти и агресивни за пресинг. Физичка градба - инфериорна. Не знам дали добивме 2/3 воздушни дуели у противничка половина. Инфериорни во игра со глава. Некомплетни играчи со драстично различни улоги. Незалагање, подпросечна физичка подготвеност за екипа која што претендира да биде меѓу топ 4. Се осеќа тоа уште од прва текма, не е дека почеток, адаптација и тн.

Немоќ, незалагање, конфузност од секаков аспект денеска. И да ги игра еве рецимо Џек, Кеси, Бенасер, Пакета у стартна постава заедно со Леао, нема да биде огромна разликата во квалитет. Нешто подобри од денеска at max.

Дa ги ебaм Џaмпaoлo,Бoбaн и Мaлдини,тoлку ли се слепци,јaс oд пред телевизoрoв гледaм декa Сусo не е зa AM и декa ни требa aсaлен deep lying playmaker и ништo пoвеќе.
Дa ми прднaт нa курoв.
Дa ги ебaм нa сувo сите пo ред.
Дa ги ебaм без лубрикaнти и двaјцaтa и ке ги нaтерaм дa викaaт Фoрцa Берлускини и Фoрцa Гaлијaни и нa крaј ке им се пoсерaм вo устa.
Просечен Македонец а у глобала најголем противник на геј популацијата :pos:

Време е да го тргнете Марли од анкета, пошто покрај ужасниот и тажен обид од хумор на клипче кој го префатил од марио или цобе, бев у право кога паничев, ама господата форца и клипче се правеа паметни :kuracc:

А ја му дадов време на Ал Пачино до полусезона :pos:

Dobro sea ne moze site da se master trolovi, mora i nie obicnite low budget Adam Sendler likovi nekako da forsirame.

Aj sea spodeli shto imal sevselenskiot ekspert od Balkanot da kaze, opcuj go Maldini i prebaci se u fan klub Inter.

Просечен Македонец а у глобала најголем противник на геј популацијата :pos:
Oбичен Мaкедoнец и негoвaтa прoфесиoнaлнa експертизa нa сите мoжни пoлињa a вo глoбaлa уште еднa нaпaтенa душa.

Na primer De Pol vo Fiorentina za 25 milioni.
Nie ke se moljakame za Korea treti mesec vekje

Мислам дека е 25+5, ама и еден од Симеоне или Бенаси во Удинезе.

Мислам дека е 25+5, ама и еден од Симеоне или Бенаси во Удинезе.

Не, 25+5 е, ако биде уклучен едн од овие двајца сумат ќе биде помала.

Коска играч, ама јебига тоа е.

Малдини и Бобан ќе измислат нешто до 2ри септември.

Ништо од брдото негативни ствари и показатели кои испливаа вчера на површина не ме загрижува и демотивира појше од фактот што станува се погласен, а тоа е дека Милан (и управата и Ал Пачино) после само една утакмица, а и после цело ебано лето припреми размислуваат да ја вратат 4-3-3. И зошто? Највише заради Сусо, најдобар бил као десно крило. Боже господе сачувај. Мислиш Сусо е драматично поквалитетен као десно крило, па сеа коа ќе сменат формација, ела запри го, ќе ломи. Оф беее ...

Значи батето Сусо нема проблем со позицијата само. Има проблем со квалитетот, знаењето и со главата. Најмногу мрзам играчи кои не влагаат во воздушен дуел за да освојат топка, не се ни трудат да освојат топка, туку при секоја долга топка упатена накај нив, се подместуваат, цупкаат, праат некоја финта као промена на правец и чекаат топката да го прескокне дефаницивезот или овој да ја промаши некако случајно можда па да стигнат до неа. А тоа се дешава еднаш во 100 пати. Сусо е просечен играч за футсал со драстична разлика во левата и десната нога. Со десна не знае ни да додае кратко. Ебеш ти таков играч, поготово на позициите на коишто игра, без разлика дали полушпиц или крило.

Да мењаш формација заради Сусо и со тоа да им се инаебеш на 3 месеци припреми и земени играчи за 4-3-1-2 тогаш треба да си скроз без идеја и план. Еве океј, се враќаме на фамозната 4-3-3 да речеме од следна утакмица. Мислиш па којнае колку добро ни одеше со таа формација па сеа ќе сме се врателе на сигурно. Тогаш Кореа што ќе ни е? Тогаш дај лупни 50 милиони за асолно крило. Тогаш Леао каде ќе игра? Лево крило ќе го импровизираме? Ќе го уништиме на уште непочната кариера? Хакан што? Пак лево ќе се мачи за да може магот, роден као десно крило да ломи со таа едната финта по аут линија? Саличе што ќе игра во таа формација? Брзо и пробивно крило?! Додуша Саличе во ниедна формација не може ништо да игра ама ај.

Ќе видиме од следниве неколку дена, ама да го земеш Кореа и да мењаш формација заради Сусо е аматерски скроз. Абе седни го тоа копиле на клупа не е Меси, купи некој апла треквартиста или закачи го Хакан полушпиц и онака османлијата не може да биде региста, вчера умре, лазеше во 68ма минута, закачи среден ред со Бенасер, Пакета и Кеси, донеси му некој движечки и технички добар партнер на Пјонтек и форсирај 4-3-1-2 неколку утакмици, па после ќе размишљаме за мењање ако има потреба. Или Евентуално оди пробај со 4-3-2-1, ако сакаш Пјонтек да е сам напред и готово. Ќе враќале формација со крила, а ние анти крила имаме во ростер. Нула. Ниту едно. Чак ни блиску до крило играч немаме.

И уште една работа. Сум рекол и наназад милион пати. Калабрија. Боже каков имбецил од човек. Она е глуп човек, не само слаб играч. Мене ми личи на оние типчиња што идат на фудбал со фул опрема и љут поглед, се загреваат јако, имаат као фокусирана фаца со поглед некаде во далечина, а уствари празен, туп и глуп, пред да почне утакмица више имаат едно 40ина шута на гол, уз загревање, испотени више се пред да почне терминот, се истегаат со шпаги и склекови, спремни да се фул, почнува терминот и пристапот им е као: јас сум најбољи фудбалер тука, ама немам со кого да играм, нема кој да ме прати.
По ништо не се двои, по ништо не е препознатлив. Ни добро, ни лошо. Нешто као Дебар на македонската карта. Да го нема никој нема да примети дека го нема. Абате бар се двоеше по брзината, ќе речеш слаб е, ама бар знае да избаци некој трк безвеза. Овој ништо. Труп. Јас не знам како не се излажа некоја екипа да понуди пари за него и онака е дете од школата, платен е 0 евра, секоја продажба негова ни е профит чист. Каков и да е, спремен или не, во очајна форма или не, Конти мора да игра пред Калабрија утот.

Не дека е страшно, не дека е потоп после првава утакмица, ама се надевам дека ќе ги извлечат правилните, а не погрешните заклучоци. Тоа ќе се види одма во следниве денови преку меркатото и на следната утакмица преку формацијата. Све да им ебам полудено.

И пак нема да е под 35 мил колку што бараат, а овие на Фиорентина им се проценети на 15-20 мил, а ние за да го купиме овој ќе треба да се ослободиме од Хакан за иста сума.

И не знам зошто Де Пол се поврзува со Кореа кога се различни играчи и на тимот му се потребни и двајцата за LM/AM и SS

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Абе момци да не им досаѓам на овие во Фан Клуб Удинезе.
Дајте тие што гледале вчера збор два за Несторовски.
Ме интересира како изиграл.
Видов на хајлајтс една шанса креираше за Лазања...

Ништо од брдото негативни ствари и показатели кои испливаа вчера на површина не ме загрижува и демотивира појше од фактот што станува се погласен, а тоа е дека Милан (и управата и Ал Пачино) после само една утакмица, а и после цело ебано лето припреми размислуваат да ја вратат 4-3-3. И зошто? Највише заради Сусо, најдобар бил као десно крило. Боже господе сачувај. Мислиш Сусо е драматично поквалитетен као десно крило, па сеа коа ќе сменат формација, ела запри го, ќе ломи. Оф беее ...

Значи батето Сусо нема проблем со позицијата само. Има проблем со квалитетот, знаењето и со главата. Најмногу мрзам играчи кои не влагаат во воздушен дуел за да освојат топка, не се ни трудат да освојат топка, туку при секоја долга топка упатена накај нив, се подместуваат, цупкаат, праат некоја финта као промена на правец и чекаат топката да го прескокне дефаницивезот или овој да ја промаши некако случајно можда па да стигнат до неа. А тоа се дешава еднаш во 100 пати. Сусо е просечен играч за футсал со драстична разлика во левата и десната нога. Со десна не знае ни да додае кратко. Ебеш ти таков играч, поготово на позициите на коишто игра, без разлика дали полушпиц или крило.

Да мењаш формација заради Сусо и со тоа да им се инаебеш на 3 месеци припреми и земени играчи за 4-3-1-2 тогаш треба да си скроз без идеја и план. Еве океј, се враќаме на фамозната 4-3-3 да речеме од следна утакмица. Мислиш па којнае колку добро ни одеше со таа формација па сеа ќе сме се врателе на сигурно. Тогаш Кореа што ќе ни е? Тогаш дај лупни 50 милиони за асолно крило. Тогаш Леао каде ќе игра? Лево крило ќе го импровизираме? Ќе го уништиме на уште непочната кариера? Хакан што? Пак лево ќе се мачи за да може магот, роден као десно крило да ломи со таа едната финта по аут линија? Саличе што ќе игра во таа формација? Брзо и пробивно крило?! Додуша Саличе во ниедна формација не може ништо да игра ама ај.

Ќе видиме од следниве неколку дена, ама да го земеш Кореа и да мењаш формација заради Сусо е аматерски скроз. Абе седни го тоа копиле на клупа не е Меси, купи некој апла треквартиста или закачи го Хакан полушпиц и онака османлијата не може да биде региста, вчера умре, лазеше во 68ма минута, закачи среден ред со Бенасер, Пакета и Кеси, донеси му некој движечки и технички добар партнер на Пјонтек и форсирај 4-3-1-2 неколку утакмици, па после ќе размишљаме за мењање ако има потреба. Или Евентуално оди пробај со 4-3-2-1, ако сакаш Пјонтек да е сам напред и готово. Ќе враќале формација со крила, а ние анти крила имаме во ростер. Нула. Ниту едно. Чак ни блиску до крило играч немаме.

И уште една работа. Сум рекол и наназад милион пати. Калабрија. Боже каков имбецил од човек. Она е глуп човек, не само слаб играч. Мене ми личи на оние типчиња што идат на фудбал со фул опрема и љут поглед, се загреваат јако, имаат као фокусирана фаца со поглед некаде во далечина, а уствари празен, туп и глуп, пред да почне утакмица више имаат едно 40ина шута на гол, уз загревање, испотени више се пред да почне терминот, се истегаат со шпаги и склекови, спремни да се фул, почнува терминот и пристапот им е као: јас сум најбољи фудбалер тука, ама немам со кого да играм, нема кој да ме прати.
По ништо не се двои, по ништо не е препознатлив. Ни добро, ни лошо. Нешто као Дебар на македонската карта. Да го нема никој нема да примети дека го нема. Абате бар се двоеше по брзината, ќе речеш слаб е, ама бар знае да избаци некој трк безвеза. Овој ништо. Труп. Јас не знам како не се излажа некоја екипа да понуди пари за него и онака е дете од школата, платен е 0 евра, секоја продажба негова ни е профит чист. Каков и да е, спремен или не, во очајна форма или не, Конти мора да игра пред Калабрија утот.

Не дека е страшно, не дека е потоп после првава утакмица, ама се надевам дека ќе ги извлечат правилните, а не погрешните заклучоци. Тоа ќе се види одма во следниве денови преку меркатото и на следната утакмица преку формацијата. Све да им ебам полудено.
E тоа е најголем проблем на Милан. 4 сезони по ред играме формации и фудбал само ради копилево кој игра 2 месеци добро во годината да му угодиме. Каков канцер во тимот е тоа е страшно. Само преку него напади се форсираат. Имав некаква надеж дека тренеров може да напраи нешто ама ваков несериозен пристап никој нема. Не може 3 месеци фураш подготовки со една формација и само после еден наптревар во кој си го стаил дебилот Хакан на региста, Борини во средина, Сусо зад напаѓачи и Саму во напад како втор шпиц ти да мењаш формација. Тоа е пола тим кој не игра на природна позиција. Еве и да смени сеа формација па со исти 11 ќе игра наредно коло и ништо нема се смени пошто и да земе лево крило сеа ќе искочи со објаснување ама само 1 тренинг сум имал со нив не можам ги играм. Епа нека се носи во курац и он и Малдини и Бобан. Место им дојде памет да ги шитнат Саму, Сусо и Хакан до крај земи им некоја сума таму вкупно за сите тројца докај 70-60 и додај пари земи двајца квалитетни играчи и играј ко човек он формации ќе мења за да му удоволи на играчиштето Сусо.

Ја како го разбрав Ал мислел да мењава формација највише ради Пјатек не ради Сусо

Искрено и отворено највеќе ми е страв да не страда Пјонтек од целата просечност и општа некадарност во составов, и да не се испостави дека и он е "3 јаки месеци во годината" играч ала сусо, кој како и милион други кои поминале низ милан со огромна иницијална мотивираност, за да после некое време се покака тотално.
Не тврдам дека дечково нема квалитет или не е компетентен за да шиба 15-20 голови лагано, ама дефинитивно постои ризик човеков да стане како целокупниот наш убер просечен тим. Плус, многу зависи од колегите што ги има во нападот, бидејќи и не е играч кој лагано може сам да креира шанса.
Колку само играчи покажале екстра квалитет 3 месеци и после станале тешка просечност. Стравувам дека нашиот главен адут во нападот може да се покаже како таков.
Сакам да сум во грешка, сепак ќе видиме, ама евидентно е дека постои опасност, и сме некако сеуште под импресии од неговите лански изданија кои можат лесно да искочат од линија на константност, пред се и најмногу ради нашата офанзивна импотентност, која што беше воочлива лани, исто и вчера.

Па и во Џенова играше во формација со двајца напаѓачи.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom