Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Me zaborajvte [emoji23]
402eddaff851bbf1d34ec3911f2779b5.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Уште многу леб треба да јадат за да бидат како овие двајца на втората слика. :D

DzFRgY0VAAIfQnz.jpg

:tapp:

Јас не знам дали има тим кој би искеширал 30-40 милиони за Сусо, најверојатно има некој во онаа луда Премиер Лига, ама на понуда од 40 милиони јас одма го продавам! Одма, одма, одма!
Не е лош играч, поготово не коа и онака имавме и се уште имаме недостаток на сув квалитет во ростерот, ама како ме нервира онаа негова ноншалантност во пристапот, страшно нешто. Братот као да е на тренинг се понаша секоја утакмица, као да игра пријателска кајшто се кладел на гајба пиво, као мал фудбал во балон со другарите да игра, све да му изнаебам зачудено!

Има контакт, има дриблинг, има шут, знае да додаде и све тоа, ама ме живцира коа не влага во дуел, туку чека грешка на одбранбениот, па као да му ја земе топката, глуп да го напраи, па ќе падне, се ваља, дига раце се чуди као зошто нема фаул, па превише солира некад без потреба, некад и лежерно на наша половина си дава некои пасчиња ко на тренинг што ги сечат и одма контра настанува, ретко шири игра, сака таму на аут линија да се врти со гзето финти да им праи, од памет ме ваѓа некад! Луксуз е сеа да го седнеш Сусо на клупа, ипак е поквалитетен од алтернативите кои ги имаме, ама мора да се најде начин да се стегне малце. А на лето, со добра замена, јас одма би го шитнал за добра цифра. За некостантноста да не праам муабет. 3 сезони по ред во ист период се губи и го нема никаде.

Турчинот е покомплетен играч од Сусо (не крило, општо као играч зборам). Вчера немаше среќа да дае гол, не дека беше лош. Му памтам само една контра што ја заеба со лошо смирување на топката. Битно е тој да крене форма барем малку во овој дел од сезоната и можда добро праи Гатузо што го форсира. Од две причини. Алтернативите негови не ни гарантираат боља игра (ни Саличе, ни Лордот Борини, ни Индијанецот Лаксалт). Му покажува дека има доверба, дека го чека, дека верува дека ќе му тргне. Е сеа све е во главата на турчинов. Во вакви моменти или се дига играч над ситуација и враќа форма или потонува скроз во депресија и завршува во Фортуна Дизелдорф. Ако вчерашната утакмица е показател, Хакан можда колку толку ќе дигне форма во следниов период. И лани во втора полусезона се врати и беше можда еден од најдобрите во тимот. Му фали гол/асистенција. А и со Пакета изгледаат супер на тој дел, се разбираат, знаат фудбал. Ќе видиме уште на следната до каде е.

Пакета и Пјонтек. Рано е се уште, полека, ќе бидеме претпазливи, ама ова се више засилувања во права смисла на зборот. Не е крпење, не се земени за дупки да пополнат, не се земени играчи отфрлени од својот тим, резерви кои можда ќе ги биде, можда ќе си ја вратат кариерата или можда ќе се снајдат на таа позиција - како што бевме навикнати во последно време. Ова е баш апгрејд на тимот, баш се засилувања и импактот одма се глеа. Барем засега. И нека продолжат вака само. И полека со хајпот.

Од другите што би издвоил само - во какви играчи прераснуваат Ромањоли и Донарума. Мора да останат во тимот. Материјал за шампионска генерација. Свака част.

Идемо даље една по една. Нека не паѓаат во несвест заради утакмицата со Аталанта. Не смее да осеќаат дека е утакмица на сезоната и да паднат под притисок. Битна е, битно е да се извадат бодови од тоа увек тешко гостување, ама има уште многу време, а Милан е во поволна позиција. И во добар психолошки момент, добра форма, тоа треба да се искористи.

Во добра позиција сме за топ4 , ама ме плаши Гатузо , добар тим без добар тренер.
Сега со Аталанта ако изгубат , а знаеме како му иде на Гатузо кога е во притисок , тогаш и другите мечеви на ред знае да ги изгуби .
А ваква прилика не треба да се испушти .

Убав сончев ден во Миланело [emoji16]
f6dfda1659cb692c77ad379a73d146a5.jpg

Го видовте сторито на Бакајоко?
Вика по Пјонтек: Шевааа Шевааа [emoji23][emoji23]

Бакајоко покажува љубов кон клубот. И вака по сликите што ги ставаат на инстаграм повеќе е со Кесие, Хакан и сега со Пијатек и Пакета. :D

Пјиатек или Пјонтек?
Од каде ја најдоа таа О, пошо и коментаторине СК така го викаа.

Све можеме да кажеме за копиленцево , ама тешко дека некој од појакиве топ голмани што се моментално имал ваква компилација на 19 годишна возраст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom