Нишо, претходното раководство се понашаше како да не е битно, а па на ова раководство рацете им беа врзани ова лето па немаа никакви шанси да донесат нешо квалитетно у средина, нешо креативно шо ќе не крене малце нагоре и ќе напраи да можеме да ствараме шанси и да доминираме утакмици.
Нема шо да бараме без средина у овој модерен фудбал, поготово не против ваков Јувентус.
Бакајоко е супер откако почна да добива континуитет, личи малце поеќе на оној од Монако ама од него не моеш и не смееш да очекуваш дека ќе огранизира игра и ќе диктира темпо, не е таков играч едноставно а едиствен таков ни беше Биглиа, а он е повреден до крај на јануари сигурно.
Според сите најави уз Пакета оваа зима ќе има уше 3-4 засилувања, па се надевам имаат некаков квалитет план Леонардо и Малдини, играчи ко Лаксалт и Кастиљехо не ни требаат у моментов, бољи нишо да не купуваат.
Ремзи, Паредес од Зенит, сфе е тоа добредојдено и ќе крене осетно квалитет у средина.
Игуаин изгоре од желба да помогне и од херој на крај испадна трагичар, претера со ремпејџот на крај, се надевам дека нема да е некоја голема суспензија у прашање ама Лацио го пропушта сигурно, ќе треба таму со Кутроне ко единствен шпиц да идеме.
Му ја разбирам и фрустрацијата, цело дерби топка не пипна, средината и крилата ни беа затворени многу добро, Бенатија копилето му еба матер и на крај се деси тоа шо се деси.
Донарума веќе ми е мака да го критикувам, сигурен сум дека покрај Родригез и он мораше да реагира подобро за првиот гол, страшно лошо се поставува на нафрлени топки, не знам шо е работа, дали е он мега глуп или тренерот за голмани не си ја врши добро работата, мора да се смени нешто и таму.
Секогаш крајот го чувам за Абате ама полека ќе ми снема и пцофки за него, па не сум видел ја поглупо и поограничено створење, тоа шо добива минути и константно другите на таа позиција ни се повредени или не се чувствуваат добро нема шанси да е случајност, којзнае шо им става у кафе или у сок или у јадење.
Ќе ти ебам сфе Абате, еј не знае кај тера чоекот, овој гарант не гледа на едното око после тој инцидентот пред сезона-две ама од клубот не сакаат да кажат, нема шанси да е сфе у ред со него, па со Бетис зема од едно корнер знаменце ја пребаци на друго и им поклони корна, па уште коа дава такви топки се поставува ко Пирло да е, лежерно и елегантно ја поткопнува топката.
А Калабрија бе чоек, не се чувствувал добро пред натпреварот, шо ти е бе тебе? Слабокрвен да не си?
Да ти ебам играчите да ти ебам, овој 2 игра 5 паузира и се опоравува.