Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Шо знам, мене кур ме боли искрено. Јес да беше Милан растур систем овие неколку сезони и баш тогаш се погоди он да биде тука.
Ама па неможем да речем дека не се потрудиле околу него, играше на двете позиции, го направија репрезентативец, капитен беше.
Иако беше дупе пак играше, што кур више. И сеа батето немало да продужува договор глуми мангуп. Да отидне и да стане бомба играч нема да ми биде гајле пошто знаем дека Милан му ги даде сите шанси на светов да стане играч.

Криво ми е многу за случаи ко Патрик Виера, Аубемајанг, кои клубот не ги евалуирал доволно и не им дал ни малку шанса, а на друго место станале играчишта.

За вакви плачковци ко овој копиљов, ко тој французинот новиот зидан го забраев више и како се викаше кои добиле све на тацна од клубов, и подршка, и шанси и све, колку сака нека стане јак играч после тоа ни малце не ми е криво.
Во право си и ти. Од секое дрвце, шупељка не бидуе. Но од сега не можеш да си сигурен дали и овој нема во иднина да биде Виера или Обамејанг тип на играч, нели? Може за десетина години истото да го пишиш и тоа ми е поентата.
Многу го немам гледано Милан и ја, а не ми бил лош кога сум гледал. Сепак е млад играч кој игра во одбрана и нормално е да има падови поради што може да изгледа вака лошо. Многу е битен менаџментот на младите играчи а посебно треба и трпение со нив. Да не ти седат на клупа долго време ама и да не прегорат од играње.

Понекогаш однесувањето на играчот зависи и од клубот што ќе му дозволи да прави. Јунајтед за мене е најдобар пример за лош менаџмент на играчи. Аздисани од тинејџерски години со богати договори, луксузни коли, платени одмори (понекогаш и на сред сезона - Дубаи, Америките) и така аздисуваат. Мислат господ за јајца го фатиле па за сезона две ќе играат во треторазредни екипи и второлигаши. Е сеа, некој ќе се погоди ко Погба, кој што ќе се отрезни и ќе стани ѕверка. И како да не ти е криво кога за играч што си го имал, треба да искешираш 100че... Иритира.

In the last hours, Milan have offered Franck Kessie €2m+bonuses/year which is almost twice what Roma is offering him [Alfredo Pedullà].[DOUBLEPOST=1493464241][/DOUBLEPOST]
18157845_1430238913685544_6834784561760849747_n.jpg

Последно уредено од модератор:
Ми изгледа на уште еден тежок натпревар. Мора да победиме за да останеме во борба за ЛЕ. Кротоне исто со победа ќе имаат шанси за опстанок и ќе се доста мотивирани после 3 победи во последните 4 натпревари.

Следна со Рома, па Аталанта....

Капитенот Запатахахахаха

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Делуфеу сободно назад во барселона па нека го препродаваат во Марсеј.
Сега голманот на Кротоне исто како на Емполи ќе се разбрани.

Богами и ја мењавам мислење за Делофеу, јес да има талент и потези ама не гледа да се бори зел глуми цело време, типична барса школа! Нианг паѓаше се лигаеше на терен сеа овој...

Полош капитен од Запата е Де Шиљо. :D Мораше лентата да оди кај Донарума

Со пораз и од овие Монтела ќе си ја уништи целата сезона. Досега комотно 3-0 можеше да биде или ќе ги казниме или тие нас. Мразам вака кога против вакви екипи не се дава максимум туку против Јувентус, Интер и на крај пак без бодови.

Да им ебем матер!
611d0dfab0b2cb6b9bbfb070479c8f7c.jpg

Ај ако не цело коло на едно ливче. :D ГГ беше подарок за денес, а кога веќе имаш убави коефициенти ти се лакомиш за 1.95 и ја додаваш последна.

7 бода загубени со екипи кои се борат за опстанок. Сега целта е да завршиме пред комшиките. :ROFLMAO:

Keита Балде другари, Кеита Балде !!
И тоа циганот на Рома пред нос ако им го земемо, топ !!

Чисто да разгледа [emoji16]
5ff4dcba5087bb21bef74021fee938a9.jpg

A meeting between Milan and Atalanta will take place today for Franck Kessie

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

CEO Marco Fassone spoke to Milan TV about a few topics surrounding the club.

On TRANSFER FUNDS: "There seems to be a bit of confusion with the media on the recent increase of transfer capital. Since the end of the 1st board meeting in April 14 we've submitted to the new owners and shareholders the plan for next year, underlining how, with the important investments we intend to do to reinforce the squad and be competitive as soon as possible, we will need to make the capital increase which we had already planned and scheduled. The president has welcomed the request and pledged to to provide the club with major capital contribution. We have financed around €120m through which we will get the funds to support the summer transfer campaign."

On BALANCE SHEETS: "Then there is the management of Milan which next year will still make some losses. These losses will be compensated by the shareholders. This makes us sleep quietly and give anyone the signal of a present ownership that wants to invest and wants to form a strong Milan in short term."

On the SQUAD and TRANSFER PLANS: "If we want to go the Champions League next season, going to Europa League would be a crucial step. Montella has the total estimate of the leadership and owners, we are in touch with him on a daily basis. This current squad has a good base of young talent with great potential. We will look to complement it with players that will not just bring experience, but also raise the technical level of the team. We will look to replicate successful clubs in the past that have formed teams around a base of players from the youth sector."

Не сум сигурен oкoлу oвoј Кессие oд Атaлaнтa,20 гoдини и еднa дoбрa сезoнa,ценa 30 Милиoни.Вooпштo гo немaм гледaнo и незнaм кaкoв игрaч е.
Ме интересирa мислење зa негo aкo некoј гo имa следенo?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom