R
red.devil
Гостин
Во право си и ти. Од секое дрвце, шупељка не бидуе. Но од сега не можеш да си сигурен дали и овој нема во иднина да биде Виера или Обамејанг тип на играч, нели? Може за десетина години истото да го пишиш и тоа ми е поентата.Шо знам, мене кур ме боли искрено. Јес да беше Милан растур систем овие неколку сезони и баш тогаш се погоди он да биде тука.
Ама па неможем да речем дека не се потрудиле околу него, играше на двете позиции, го направија репрезентативец, капитен беше.
Иако беше дупе пак играше, што кур више. И сеа батето немало да продужува договор глуми мангуп. Да отидне и да стане бомба играч нема да ми биде гајле пошто знаем дека Милан му ги даде сите шанси на светов да стане играч.
Криво ми е многу за случаи ко Патрик Виера, Аубемајанг, кои клубот не ги евалуирал доволно и не им дал ни малку шанса, а на друго место станале играчишта.
За вакви плачковци ко овој копиљов, ко тој французинот новиот зидан го забраев више и како се викаше кои добиле све на тацна од клубов, и подршка, и шанси и све, колку сака нека стане јак играч после тоа ни малце не ми е криво.
Многу го немам гледано Милан и ја, а не ми бил лош кога сум гледал. Сепак е млад играч кој игра во одбрана и нормално е да има падови поради што може да изгледа вака лошо. Многу е битен менаџментот на младите играчи а посебно треба и трпение со нив. Да не ти седат на клупа долго време ама и да не прегорат од играње.
Понекогаш однесувањето на играчот зависи и од клубот што ќе му дозволи да прави. Јунајтед за мене е најдобар пример за лош менаџмент на играчи. Аздисани од тинејџерски години со богати договори, луксузни коли, платени одмори (понекогаш и на сред сезона - Дубаи, Америките) и така аздисуваат. Мислат господ за јајца го фатиле па за сезона две ќе играат во треторазредни екипи и второлигаши. Е сеа, некој ќе се погоди ко Погба, кој што ќе се отрезни и ќе стани ѕверка. И како да не ти е криво кога за играч што си го имал, треба да искешираш 100че... Иритира.