Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Од такви слободни 30 годишни играчи дојдовме до ова.

За сегашниве централни дефанзивци што ги имаме он е измислен, физички многу е јак така да мислам ќе се снајде во Италија и вреди да го земат чим е слободен играч. Со парите од Ромањоли нека ги земат Максимович и Глик, замени Мексес и Влар и средена е одбраната барем за сезонава. За крај уште Витсел и Ибрахимович и имаме конкурентен тим за сезонава..

Најпаметно е кадарниве младинци да се даваат по лигава на позајмици без право на откуп, во тим каде што би играле, Карпи, Сасуоло итн
Незнам кај го дале Мастали у Швајцарија, шо бара таму

За сегашниве централни дефанзивци што ги имаме он е измислен, физички многу е јак така да мислам ќе се снајде во Италија и вреди да го земат чим е слободен играч. Со парите од Ромањоли нека ги земат Максимович и Глик, замени Мексес и Влар и средена е одбраната барем за сезонава. За крај уште Витсел и Ибрахимович и имаме конкурентен тим за сезонава..
Истите муабети за секој слободен играч.
"За сегашниве е измислен.Подобар е од овој и оној."

За Максимович бараат 18 мил, а до вчера не знаевте кој е.
А Влаар ако вреди ќе го земеа јаки клубови од Англија. Цела одбрана ќе ни е над 30 години.

А Влаар ако вреди ќе го земеа јаки клубови од Англија. Цела одбрана ќе ни е над 30 години.
Aбе во ред е се тоа. И јас сум против такви слободни трансфери. Али пример ќе го зеам Пароло кој го зема лацио лани за без пари а беше еден од најдобрите во првенството. Да не испадне пак така.[DOUBLEPOST=1436966159][/DOUBLEPOST]#‎SKY‬ reports that Milan have signed former Inter Primavera player Giorgio Piacentini (18). He is a centre back.

Последно уредено од модератор:

Е кој е подобар од сегашниве дефанзивци од Влар ајде кажи ?
И јас сакам да имаме на секоја позиција млади играчи со потенцијал ама не оди тоа преку ноќ - скапи се вредат пари и нема шанси во еден трансфер период да го постигнеме тоа, а и пак ќе кажам со потпишување на Влар ништо нема да изгубиме. Инаку извини ние Максимович го знаеме од последниве сезони во Калчо, ти изгледа го пратиш уште од времето во Ужице кога играл..

30 милиони да дадеме за Ромањоли на директен конкурент за местата во ЛШ е лоша идеа

Аха ај нека дојде Влаар, па после ќе го бркате како Палета кој таа сезона беше еден од најдобрите дефанзивци.
Ни треба некој што ќе игра повеќе сезони, а не вакви краткорочни решенија кои блескаат само на неколку натпревари.

Пароло беше добар и во Парма.

Скапи биле. Нема инвестирање, нема резултати.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Абе беше добар во парма али немаше кој не беше против да дојде во Милан. И јас не сум за такви решенија али некад може да се погоди. Лично Влар го неам нешто многу гледано. Не е лош дефанзивец али не е ни ништо посебно. Али обавезно треба некој дефанзивец за големи пари да се земе.

Нас не ни требаат експерименти, посебно играч од 30 год кој сега е повреден. Лацио сакаат да ја испитаат повредата, па да го земат.
Не знам зошто минатата сезона не покажавме интерес за Де Вриј.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Абе што ви е на вас каков Влаар какви просеравања.

Не можеш одбраната ни да ја темелиш само на млади перспективи, ни пак само на искусни старци. Балансот е најбитен тука. Според мене, Жезус во Интер е сосема солиден бек, но во партнерство со Ранокија нема теорија да просперира. Оваа година ќе видиме со Муриљо и Миранда, младост и брзина + искуство. Отприлика тоа е тоа што треба Милан да го направи со својата одбрана, а не да игра Бонеровци и Ранокијовци, кај што изненадување ќе биде да изиграат утакмица кај што нема да напраат срање. Никој не гарантира успех, може да флопне некој, ама од некаде мора да се почне.

е сеа и Челси го сакаат Витсел па кур ќе го земеме. Ќе викаме повторно како и за Мартинез „и онака не беше ништо посебно„.

Влар е многу неконстантен дефанзивец, сите го гледаа на СП и мислат дека е Видиќ и Тери во едно ама имаше утакмици за Астон Вила каде даваше чисти поклони на за противникот. Не ви треба уште еден Алекс, Малекс...

Најсмешна шпекулација ми е "Абрамович оди во Русија да го договори Витсел." :icon_lol:

Новинар близок до клубот, на твитер пиша дека прва цел е Ромањоли, а не Витсел.

Запраа некако шпекулацииве дека Милан ќе троши здраво, како шо се најавуваше 150 милиони... Се плашам да не останеме на вој тим + некој дефанзивец како Влар. Со таква екипа нема шанси да се пласираме во првите 3. Моментално Јуве, Интер, Рома, Лацио па и Наполи се по кадарни и со по квалитетни состави од нашиот.

Мора да се испазарува класа играч и да се искешираат 50 милиони на еден везњак, наместо да се трошат пари за Ибра, најпаметно да се дадат 50 60 милиони за Верати, 30 за Максимовиќ и Глик. Со вакво сценарио сме веќе озбилен тим за Скудето, али знаеме дека е научна фантастика да се деси ова.

Лопез (Абиати)
Шиљо(Калабриа, Абот) Максимовиќ(Мексес) Глик(Запата) Антонели(Шиљо)
Монтоливо(Маури) Верати(Де Јонг) Бертолачи(Бонавентура)

Сусо(Хонда, Бонавентура)
Бака(Нианг) Адриано(Матри)

Ама лепо изгледа :cool: SCI FI

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom