Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Од нашиве за репрезентациите вечерва играле само Касано кој според тоа што прочитав играл солидно за Италиј, како и Мексес кој даде гол :)

Само што нема уште сила за цел натпревар, затоа го извади во второ, веднаш по постигнуивањето на голот.

А, во прво изигра доста солидно. Играше нешто скоро како треквартиста... разбира се, не буквално... Секоја напад одеше преку него, тој беше задолжен да направи вишок и да проигра некого кој што ќе ја стави во гол. Солидна игра.

Многу ми се допадна Балзарети како одигра, ја дрмаше по левата страна. Често го поврзуваат со Милан, не е лошо решение.

И има место за Абате во ова генерација, не треба да го тргаат на страна, за следниот собир мора Прандели да го повика. Сега и добро ни дојде тоа што не го викна пред дербито...

Нема заебанции со Ибра бе браааааааааааааааааат! :tv:

Пак одлепуе носоња ... БОЛНА смисла за хумор има чоеков :)

Денеска играчите имале слободен ден а Пато Инзаги и Абате дошле на тренинг и вежбале и покрај тоа што требало да биде ден за одмарање

Читам на МиланЊус, можно е Аквилани да дојде, добар е дечкото ја држи целата средина на Јувентус и Италија... Според мене би бил добра замена за Пирло, но сепак пак треба да му се продолжи договорот на Пирло и ако дојде Аквилани да стекне повеќе искуство од Пирло...

Неколку интересни вести денеска !

Алу Диара од Бордо изјавил дека сонува да игра во Милан, малу ми е старичок 28 има ама е многу корисен играч, копач е !

Алегри побарал од Галијани и крилни играчи на лето, после шпекулациите за Робен сеа нешто се шушка и за Менез. Менез мене лично ми се свиѓа многу као играч, брз е , техничар одличан и врв на све 23 године има да им го земемо на Рома заедно на со Мексес :). Исто се очекува и да се укључиме во наддавањето за Герет Бејл. Овега го нејчем, овја ми е многу преценет и мислим дека ќе се посере овја у Италија кој би дошол !

Се бара наследник за Пирло кој најверојатно нема да го продолжи договорот, а најново име на листата е Аквилани. Ако не се повредува овој солиден е, не е Пирло но е добар пасер и шутер, плус е помлад 5-6 године !

Пато , Пипо и Абате денеска тренирале во Миланело ! Ајде Пипо мајсторе те чекамо свите !

Последно на Миланњус е дека скоро сигурно гансо е играч на интер http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=48727

Нека му е со среќа ако е вистина ова,убаво да му ги чисти копачите на Снајдер.......пошто тие двајца во ист тим нема да успеат.

Е сеа,ако ова е вистина значи потенцијалниот плеј го нема и остануваме без класичен плеј,некој во стил на стариот Кака налик плеј така да зошто да не се проба со крила,ако веќе бидне таква ситуацијата. Робен е одличен а и Менез е солиден,за Бејл е глупаво да се навлага во наддавања не дека не е ѕвер ама може да се искористат парите на друг начин. Кришито или Сисоко и на коњ сме.

Аквилани е добро решение АКО не му го продолжат договорот на Пирло,се разбира ја нема неговата техника,шутот и пасот ама прилично е универзален а и помлад,со еден добар копач(Фернандо бразилецот од Порто е солиден или па Мбиа)до него ќе бидат добри на средина.

Тој Диара е стар и го нејќам нек си ебе матер,од тоа што е гага Летово ќе се бира од Таиво,Мексес(до душа по се изгледа веќе одбран) и Босингва кој ако може да му се прошверцува некоја реална не ептен висока плата би го зел за да му биде замена на Абате,и би го испратил Одо во пензија.

Освен за Герет Бејл за сите играчи се согласувам дека би било супер да дојдат.

За парите што ке ги даде Галијани за Бејл(а очекувам многу скапо да се продаде играчов) може да земе други 2јца што ке бидат покорисни,рецимо Сисоко плус некој млад штопер.

@Sasuke

Јас искрено не го сакам Гансо според мене подобро е да удрат и да напнат да го земат ПАСТОРЕ,верувам дека со него ке кинеме :)

Гансо е добар играч само е многу ризичен, имаше тешка повреда на колено, може многу лесно да му се повтори и јабана и цела сезона па после чекај го да се врати у форма !

Иначе и ја би сакал да се проба некоја формација со крила, кад и Робињо би можел да покрие една страна !

На пример

Аквилани/ Пирло ----Гатузо/Амброзини/Фламини или некој нов
Робињо --------------------------- Менез/Робен
Пато - Ибрахимовиќ​

Со Гансо, Мансо не се прави екипа кој што ќе освојува ЛШ! Треба испитан матерјал од Европско копно!

Со Гансо, Мансо не се прави екипа кој што ќе освојува ЛШ! Треба испитан матерјал од Европско копно!

Тогаш не требаше да го купиме ни Кака така,ниту Пато рецимо?

Не се збори така,секад треба некој млад талент да се донесе и да се бутне у екипа и да пркне.

Искрено не знам како ке оди тоа со крилата ама би сакал да видам :)

Тогаш не требаше да го купиме ни Кака така,ниту Пато рецимо?

Не се збори така,секад треба некој млад талент да се донесе и да се бутне у екипа и да пркне.

Искрено не знам како ке оди тоа со крилата ама би сакал да видам :)

Таков како Кака се раѓа еднаш на 100 години.. А со Пато, глеам освоивме нешто?

Таков како Кака се раѓа еднаш на 100 години.. А со Пато, глеам освоивме нешто?

Спореди со какви ѕверови играше Кака и со какви игра сеа Пато,каде пола од екипата ке лета и ке се земаат нови играчи на нивно место и ке ти стане јасно.

Кака дојде во генерација каде титулите беа на дофат а Пато во генерација каде се прават огромни промени и титулите се за во иднина.

Италијанска екипа со крила никогаш нема да успее!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom