Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Бљабљабани не доаѓа пошо Сапонара нејќе во Парма...конечно нешо паметно... Е сеа Нани ќе сме го барале...

Бирса, Кака, Хонда, Сапонара, Тараба, Пацини, Робињо, Балотели, Ел Шарави, Петања еве и Нани сеа ако бидне (и ако заборав уште некој) конкурираат за 4 позиции во една полусезона.. 10 души бре алоо !!

време е да се прашамe

Ајде барем ќе се "тепаат" за место во тимот, ваљда ќе играат помотивирано заради поголемата "конкуренција"... а и Нани ако дојде супер ќе биде(класа е):icon_mrgr:

Ако може Кака и Робињо треба малце клупата да ја погреат. Не знам само Петања зошто не го дадоа пак некаде на позајмица ??? Најкриво ми е за Сапонара добар играч може да биде ама го јадат повреди, еве сега многу фудбалери на неговата позиција има тешко дека ке добива многу шанса. Ме радува Сидорф шо го стопирал неговиот трансфер, ваљда има некој планови со него.

Бирса, Кака, Хонда, Сапонара, Тараба, Пацини, Робињо, Балотели, Ел Шарави, Петања еве и Нани сеа ако бидне (и ако заборав уште некој) конкурираат за 4 позиции во една полусезона.. 10 души бре алоо !!

време е да се прашамe

многу се да...Али рачунај Бирса во ваков состав нема да добива шанса бар кога се здрави Сапонара и Шарави, Петања е 3 избор за шпиц ...

Најверојатно до лето мора да тераме вака Бирса ќе си оди сигурно а и Робињо... така да ќе се намалат и ќе има доволно играчи и за прв тим и за ротација и да можат да се покријат повреди...

А на лето приоритет да е одбраната...само колку ќе и дојде памет ќе видиме..

Милан моментално има 30 играчи во тим. Чисто за споредба, Јувентус има 23, со Освалдо 24.

На почетокот на јануари, Алегри и Галијани нагласуваа дека имаат за цел, Милан да стигне до 25-26 играчи. Очигледно многу тешко им оди тоа.

Ужасен проблем. Поготово од причина што за голем дел од нив е тешко да се најде купец, а кога ќе се најде уште потешко да ги натераш да си одат. Нема логика да се купува и да се носат уште играчи во ваква ситуација.
Само се надевам дека што побрзо ќе излеземе од овие гомна иако не гледам многу начини како би излегле.

Мене веќе и не ми е толку битно дали некој и кој поточно ќе дојде, туку дали ќе успеат да се ослободат од многуте непотребни ликови во тимов. Чистење на ѓубрето е од пресудно значење за да се почне нов циклус кој толку го чекаме и за кој се надеваме дека ќе почне со доаѓањево на Сидорф.

Seedorf: "Cristante has a lot of personality. He's young so we have to manage him in the right way in order to avoid wasting his talent."

The Biabiany negotiations broke down because Saponara refused to join Parma.

Seedorf: "We have analyzed Torino, and we're preparing to eliminate their threats as much as possible. But we're also focused on winning."

Seedorf: "De Sciglio as a central defender? That's a bad idea. He's a full-back through and through."

Seedorf: "Poli is a positive guy, but he's going through a bit of a difficult moment. He's working hard to get back into shape."

Seedorf: "Milan's transfer market campaign in January? I'm fairly satisfied."

Special guests keep coming at Milan,Serginho
BfTlrbCIUAAw8Wh.jpg

ја сакав да дојде биабијани, лани се молевме да дојде, годинава не го сакаме..

Не го сакаме оти е од Парма нема врска што е по квалитетен од бирса, робињо, овој тарабт и така натаму..

а што толку ја мразите парма? не сум во тек

Имаше мали клубови што се интересираа за Закардо, Робињо, Мунтари ама сиротите не ги прифаќаат понудите добро им е тука.
Каде ќе играат Кристанте и Поли кога во новата формација сигурно втора опција ќе се Мунтари-Есиен o_O
Штом зимава не потрошија ниту евро на лето не очекувајте некои големи транфери. :D
Баш ми е мило што пропадна трансфеот на овој Баиабиани, да не ме зафркаваат колегите од работа. :icon_lol:

а што толку ја мразите парма? не сум во тек

Мислим дека Аватар беше саркастичен :)

Ја немав против да дојде Бјабјани, Парма игра најдобра сезона после Пармалат и тој газдата го забраев што им пропадна...

А најдобри играчи им се Палета, Бјабјани и Касано...
Палета е подобар и од Бонера, и од Закардо, и од Силвестре, можда и од Мекцес моментално..
Бјабјани исто кој би дошол не гледам кого поквалитетен за крило имамо од него освен Ел Шарави...

Така да стварно, и ја би сакал да ги земемо Касиљас, Мангала и некое криле као Ди Марија или Хесус Навас, али нема јбг...

Од остатокот, овие двајца се сасвим солидни играчи, исто и за Черчи имам многу високо мислење, овде некој не сакаше да дојде... Черчи е на исто рамниште со Ел Шарави, значи кој би дошол би ни бил најбоље крило у тим...

Имаше мали клубови што се интересираа за Закардо, Робињо, Мунтари ама сиротите не ги прифаќаат понудите добро им е тука.
Каде ќе играат Кристанте и Поли кога во новата формација сигурно втора опција ќе се Мунтари-Есиен o_O

Мора да се врати на формација со 3ца во средина 4 3 2 1 .. ама сега кога имаме 100 крила не верувам да се врати ќе лупа Кларенс со 4 2 3 1 и Кристанте и Поли нема да заиграат до крај на сезона, а баш се покажа Кристанте дека може да игра во прв тим...

овоа со бијабиани стана сапнуска серија :pos: идам не идам, идам не идам..
дај бе или нека го зимаат или остај го :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom