Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Галијани има проблем со Малдини години уназад и не верувам дека двајцата заедно ќе работат во Милан.

Но со задоволство би го испратил Галијани за да дојде Капитано.

Малдини без Галијани, само доколку има (многу) пари, во спротивно не сум сигурен дека тоа ќе е добро решение.

Галијани има проблем со Малдини години уназад и не верувам дека двајцата заедно ќе работат во Милан.

Ова го кажувате понесени од ситуацијава. Ехеее колку легенди не добиле никаква функција, а у Малдини не сум па ич сигурен. Веќе ако се мења Галијани достојно би го заменил само Руи Коста во моментов. Во Бенфика заврши многу добра работа кога стана директор.

Oва ќе се правам дека не го прочитав :D ... Галијани е најдобар спортски директор што постои во фудбалов во моментов, а можда и на сите времиња. Милан со сите трофеи минативе 26/7 години се лично негово дело.
Со ( а последиве 10 години и без) парите на Берлускони успеа од клуб во пропаѓање да направи гигант, а ти овде сакаш да го смениш со некој што нема појма каков е тој занает. Прв ден кога би го отпуштиле од Милан ќе видиш борба за него поголема од кога Роналдо и Меси би биле на пазар.

и јас сум за влегување на сите легенди со раководни улоги во Милан за да се запази традицијата и вредностите на клубот ама овде не смее да се пипа.
Исто така сакам таа Барбара да се макне од Милан ако е можно пошто хистерични лапрдања од женчиња ич не сакам, ако сака да се докажува дека е успешна во традиционално машка работа нека иде ауто-лимар нека работи.

Nishto ne trae večno i nekogash se potrebni promeni spored mene.

Jas nikade ne ho negirav postignatoto na Galijani nit imam namera istoto da go pravam no Galijani so niza potezi pocnuva da go gubi klubot.

Dodeka berlusconi frlashe pari toj raboteshe odlično ama so kratok budzet ne se snaogja bas najdobro.
Primer za toa kako so kratok budzet se sreduvaat klubovi se Fiorentina/Juventus.

Sekoe leto da probuvash da cistis tim od 30+ igraci i da ne ti uspeva e losho.

Troshime pari i go punime timot so proseci znaci a kapak na se se pregolemite plati.

Bev optimist no mi se gubi zelbata da gi gledam kako se machat na teren.

Pochit za potezite na G izminative godini no mislam deka sveža krv e potrebna za da se vrati milan tamu kade sto beshe.

Dimche ima poenta so Rui Costa i ne bi imal nisto protiv.

Za kraj, jasno mi e deka G znae da vodi klub koga ima finansii ama uste pojasno e deka koga istite gi nema toj ne znae da izvadi maksimum, a Milan ne bi stanal finansiski jak klub povtorno. Berlusconi povekje ne vlozuva.

Секоја му чест на Малдини за легендарната фудбалска улога во Милан, бил и ќе остане фудбалска икона, ама јас би бил против тоа тој да ја превземе улогата на CEO. Ние најверојатно не ни можеме да замислиме што значи да се биде извршен директор во Милан, а не гледам ни зошто па Малдини би можел да замисли. Извонредно тешка и захтевна функција и секогаш би преферирал да му се дае на поискусен менаџер, некој кој досега ја работел таа работа и знае да ја работи, отколку на Малдини кој големо е прашање дали уопште го бива за тоа. Нормално, не мора да значи дека ако е фудбалска икона и легенда на Милан, мора да го бива за се и да му се дава безусловна поддршка и доверба дури и за најбитната функција во клубот.

Поготово на Милан не му требаат излети и ризик на таа позиција во еден ваков, очигледно, транзициски период, кога мора што побрзо и посигурно да се врати на победнички патеки.
Слободно нека му даат некоја функција на Малдини во тимот, нека се проба, па ако го бива за тие работи, нека напредува слободно, не би имал ништо против.
Помали екипи смеат да си дозволат излети и обиди со давање на CEO улога на помлад и неискусен менаџер. Реномето, моменталната тешка ситуација, а и угледот кој Галијани го стекна досега, не дозволуваат Милан да ризикува да погреши во изборот на негов наследник.

Патем, не знам од каде му е толкавата самодоверба на Малдини, која се чита меѓу редови во сите негови изјави досега поврзани со негова евентуална функција во раководството на Милан, кога никогаш такво нешто нема работено.

Промени секако дека ќе дојдат, Галијани го газат и годините, ама јас сепак се надевам дека нема наскоро да размислуваме за негова замена.
Скоро некаде читав дека најсериозни кандидати за да го наследат се Перинети ( поранешен CEO на Палермо ) и Валтер Сабатини ( моментален CEO на Рома ). Перинети дури бил и фаворит на Галијани, овој сам го гурал за свој наследник.

Ќе биде клучно за иднината на клубот да не се избрза и погреши кога ќе дојде време да се менува Галијани, ама како што реков, се надевам дека тоа нема да биде баш наскоро, а дотогаш има други попаметни работи од кои треба да се тргне.

Ushte eden mediumski spin koj ni go izveduva berlusconi.
A inace sekoj menadzer bez finansii e senilen. Taka i galliani poslednive nekolku godini, isto bi bilo so maldini(samo mislam deka podrug pristap bi imal ovoj, koj mozebi kje donese nesto dobro). Galliani go izgubi celiot kredibilitet poradi tie cenkanja za 500k,i site zdelki so kosopstvenost i tn, i sega edinstveno so cagliari,genoa i uste 4-5 ekipi ima pregovarachka mokj, drugive ne go ni fermaat, go naucija vekje shto cicija e.
On moze samo loan+buyout dogovori da prai za kolku-tolku pokvalitetni igrachi, niso poveke. Posto tolku ni se finansiite. A retko koj klub dava moznost za pozajmica+moznost za otkupuvanje.

Абе доста со ова стар бил години го газеле, не е он фудбалер па да го газат години.
Ни е сенилен човекот ни склероза има. Нека му дадат 60 милиони буџет летово, глава ставам дека за две години полуфинале ЛШ ќе игра Милан.

Кој сака нека го замени само од пазарот да се тргнат играчите Џенова, Парма, Киево.....
По што секоја сезона земаат по еден непотребен играч од овие екипи.
На Галијани му е полесно да преговара со нив и да им даде 4-5 мил, отколку со некој клуб надвор од Италија или Европа.
Секоја чест за некои што ги зема за мала сума, но кога ќе се посере со некој трансфер не го пере ни Дунав. :D

Galliani: "I spoke with president Berlusconi, but I won't say what we talked about."

Абе доста со ова стар бил години го газеле, не е он фудбалер па да го газат години.
Ни е сенилен човекот ни склероза има. Нека му дадат 60 милиони буџет летово, глава ставам дека за две години полуфинале ЛШ ќе игра Милан.
Милан буџетот го има ама лошо му е распределен.

Кој го прави тоа знаеш?

Адријано Галијани.

Башка Милан секое лето фрла по 25-30 милки и што фајде?

Платите на Робињо,Мексес,Матри,Бонера и остали штетници знаеш колку се? Кој ги дава тие плати знаеш?

12 милиона + накачена плата за 500к на Матри кој го среди тоа јасно е?

У ситуација каде што имаш 12 милиона на располагање а одбраната и средниот ред ти штрчат и ти решаваш тие пари да ги искористиш на Матри?

Ако требаше back up напаѓач Палоски ќе дојдеше ПЕШКИ до Миланело.

После 2007ма Галијани се луксузираше наоколу и поради тоа е дојден Милан на ова дереџе.

32ца играчи иаме скоро и еден од тимовите што има најголеми трошоци за плата во Италија и сме на 12то место?

Извини ама јас не гледам друг кривец.

Што се она цирузите со Џенова секое лето?
Барем ако дојде Малдини/Руи Коста/било која легенда друга ќе знам дека нема ни да му креваат на телефон на Прециози кога ќе звони.

Галијани полека го губи клубот и тоа е јасно и затоа на Милан му требаат промени и тоа што побрзо за да не дојдеме на дереџе на Ливерпул и 100 години Европа да не видиме.

За крај да се разбереме, го сакам и почитувам Галијани,знам кој е и што има сторено но осеќам дека доаѓа при крајот и негова смена би била за доброто на клубот.

Ете нека земе некоја друга функција што нема толку одговорност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom