Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
CHELSEA OFFER CASH PLUS TORRES FOR AC MILAN STRIKER EL SHAARAWY

Chelsea owner Roman Abramovich is ready to set up a swap deal for AC Milan striker Stephan El Shaarawy.

Sportmediaset says Abramovich is keen to bring the Italy international to London this summer and is plotting a stunning swap offer to make the deal happen.

It's suggested Chelsea will offer €35 million cash plus the 12 month loan of Fernando Torres in exchange for El Shaarawy.

Според медиумите во Италија, Хонда се договорил со Милан.

Kolku sto uspeav da procitam denes po italijanskive sajtovi, agentot na Ljajic e vo Madrid kade go dogovara transferot na igracot vo Atletiko.

Ima edna informacia deka Ramadani e vo Madrid za Jovetic.Real M nudel 25M€.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

Робињо оди во Сантос за 8 милиони, а за тие пари Галијани го носи Хонда во Милан?
Ајде Галијани донеси го Хонда, исполни ми ја желбата..

Официјално денес почнува трансфер летото, па јас да ги кажам конкретно моите ставови во врска со шпекулацииве и комбинацииве кои се појавија досега. :)

Како што реков и порано, нема да оправдам никакво продавање на Шарави. Најмногу од причина што со тоа Галијани и Берлускони би се измочале на се она кое во текот на минатото лето и изминатава сезона го викаа нов, млад и италијански Милан. Шарави има потенцијал, ама сепак има и уште многу да работи. Падна психолошки поради безвезниот притисок кој сам си го наби над себе, ама несомнено има во него се што е потребно да биде голем играч. Според мене некој од стручниот тим во Милан мора да поработи со него и технички и психолошки. Мора да внесе разновидност во играта и да научи дека ништо страшно ако не одлучи две утакмици.

Моментално, во врска со трансфериве, нема нешто што сакам појше од тоа да видам дека Фламини си оди, а доаѓа Поли. Ме нервира што судбините на овие двајца во Милан се испреплетени, едната зависи од другата, ама ако веќе е така го одбирам Поли пред Фламини. Помлад е, италијанец е и многу појше знае фудбал од Фламини. Гомново Фламини и лани вака ја влечеше работата со продолжувањето на договорот, еве го пак и годинава. Ај нека го гонат у пм, него ќе го чекаме, ебем ти идиотот, тој услови ќе поставувал.

Боатенг сакам да остане само под услов да игра на негова природна позиција, меацала во средина и да си бидат конкуренција со Поли еден на друг.

Робињо очекувам и сакам да си оди, затоа што ниту тој има више што да му понуди на Милан, ниту Милан има што да му дае на Робињо. Очекувам дека за некои 7-8 милиони ќе ја договорат таа работа во текот на наредниве 10ина дена.
Хонда на негово место е интересно решение. Не сум ни многу за, ни многу против, ама ипак појше сум за. :) Експлозивен е, има добар шут и мислам дека само Монтоливо има подобар пас од него од играчиве кои се моментално во Милан. Загреан е да игра за голем клуб, мотивација нема да му фали и поради јапонскиот менталитет ќе биде дисциплиниран и пожртвуван. Моментално подобро реално решение од него не гледам да се врти као шпекулација. Би биле конкуренција со Сапонара за треквартиста позицијата.

Одбраната ни е заебана. :) Имаме 6 централни и тек таму нема да се донесе ниту еден ако останат овие шестмина. Очекувам Саламон да биде внесен во евентуален трансфер на Поли, се надевам дека на позајмица или ко-сопственост. Очекувам Закардо незадоволен да се врати во Парма и ми се допадна идејата за вметнување на Сансоне во таа операција.
Во таа ситуација, со 4 штопери би сакал да се донесе некој кој би бил земен со замисла да биде прв и најдобар штопер во овој Милан, а не некоја закрпка као Цивели затоа што во тој случај боље да остане Закардо или Саламон.

Антонини надвор, на пример Сампириси на негово место. Минатото лето бевме ние, а божем и Челзи и Манчестер го пратеа. Го спомнувам поради тоа и поради тоа што е млад италијанец, со потенцијал. Нека биде некој друг со овие карактеристики, не ми текнува сеа. :) Не се фаќајте за имево.

Емануелсон ако не го вметнат во добар трансфер или добијат добра понуда нека остане јебига... Искрено, би го мењал за некого, ама досега таква алтернатива не се појави. Емануелсон + пари за Љаич, од мене има глас за.

Мунтари на клоци би го избркал, ама најверојатно тоа задоволство нема да ми го приредат летово.

Кучка не го сакам.

Да сумирам... Ги сакам Виља, Траоре, Фламини, Робињо, Бојан, Јепес, Закардо, Таиво под итно надвор од Милан. Нормално дел од овие заменети со подобри од нив, а не со ташак.

Милан кој наредна година би излгедал нешто вака: Абијати, Габриел, Мексес, Запата, Бонера, Вергара, Астори (да речеме), Де Шиљо, Абате, Констант, Сампириси, Кристанте, Монтоливо, Де Јонг, Мунтари ( :cautious: ), Поли, Боатенг, Ночерино, Сапонара, Хонда, Емануелсон (Љаич), Шарави, Балотели, Пацини, Нијанг.

После Форте дел Марми рекоа 25/6 играчи + 3 голмани. Погоре имам 23 играчи без голманите. Тие тројца со кои Милан би стигнал до 26 нека бидат изненадување од Галијани еве. :) Еден од нив би сакал да биде некој кој може да игра на појше позиции во среден ред. Бертолачи да речеме.

Прва напомена: Ова е најмалку што барам и очекувам. Ако се случи ќе го оценам летото као солидно. Ако тие 3 изненадувања бидат одлични - ќе го оценам као одлично. :) Се помалку од ова и трансфер летото ќе го сметам за неуспешно.

Втора напомена: Овие имиња и составот погоре го составив од она кое засега се врти како шпекулација. Ако се појават нови реални имиња, најверојатно ќе има и промени во моиве размислувања.

П.С. Извинете што неам Галакси или Ајфон, знам дека навикнавте да читате мислења пишани од такви телефони. :D

peer kako mozes da bides zadovolen so taa kombinacija na igraci sekoja cest

Izgleda deka El Sharawy ke bide prodaden.sto mislat da napravat,kako sakaat da gradat tim,samo onie si znaat.ovie ili prepoznale nesto sto ne odi kaj nego,ili nekoja hronicna povreda(kako Kaka),psihicka sostojba ili zaradi ponasanjeto poslednite kola.zamena ne gledam,a i ne se spomenuva nekoe ime,mozda radi formacia sakaat da se oslobodat.
Boban kaza deka El Sharawy ne nisto poveke od eden dobar fudbaler,a nie se pomalku imame vo tim.
P.s. za toa so El Sharawy,2-ra polusezona,od koga dojde Balloteli ne postignuvase golovi,ali igrase sosema dobro,na nekolku natprevari bese i najdobar,znaci pak 80% od natprevarite gi odigra dobro.toa sto se bara od krilen igrac,asistira,prodira,sirenje na igra,i dobivme odlicen CF,koj ni falese prva polusezona.po igrata,poziciata,driblanjeto,probivnosta i asistenciite El Sharawy mi nalikuvase na Ribery.nesebicen i rabotliv igrac.toa sto go bara moderniot fudbal.ali kako naumile,taka neka napravat.koga ne sme u Milano,da kreneme bunt,da gi bojkotirame,pa posle neka igraat k....... so navivacite.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

Ако го продаат Ел Шарави моментално која замена ќе ја најдат?
Абе Тотенхем троши повеќе пари за трансфери од нас.
Па и Динамо Киев дојде ред да зема играчи за 10 мил. :icon_lol:

Не паметам кога сме потрошиле 50 мил во еден трансфер период без рати и играчи вклучени во трансфер.
Се испосраа со изјави дека во 2010 потрошиле 50 мил.
Какви милиони кога Ибрахимович и Боатенг им беа на рати.
3 мил + Саламон за Поли.
Од една страна добиваат играч од средина, а одбраната каде е за никаде па и ќе мора да бараат уште еден дефанзивец за на клупа. Што им е ако дадат 7 мил, многу им е?

Според најновите шпекулации Огбона во Јувентус за 8 мил + Имобиле. Наинголан во Рома за 10 мил + двајца млади играчи.
Ако ги земат за овие смешни суми нека се обесат ГиБ

peer kako mozes da bides zadovolen so taa kombinacija na igraci sekoja cest

Џејми не знам зошто не се разбираме бе друже...
Веруај и јас би сакал да појде сеа Галијани во Германија и да се врати со Хумелс, Гундоган, Геце.. да го земевме Нејмар, и т.н. да не лупам имиња.
Не реков дека сум задоволен со тоа што Милан не може да троши. Се сеќавам и јас на времињата кога беа донесени Руи Коста, Неста и Инзаги за вкупно 120 милиони. Само не можам да сфатам како не можете да го вметнете во глава фактот дека тоа време помина и сеа Галијани мора да мења политика и стил на работење. Притиснат од условите во кои се наоѓа.
Тоа дали Берлускони треба да го продае тимот ако више не сака/не може да инвестира е друг муабет. Ситуацијата е ваква каква што е и јас ја прифаќам. Не летам во облаци да очекувам превише од трансфери и баш поради тој факт сакам да верувам дека и тие малку инвестиции кои ги имаме ќе ни се исплатат најмногу што може.

И јас најверојатно би преферирал други имиња пред Хонда, Боатенг, Констант и слично, ама ја прифаќам реалноста и сметам дека од РЕАЛНИТЕ можности, тоа би бил најоптимален избор. Тоа не значи дека сум презадоволен и не би ги мењал за ништо.
Политиката на клубот моментално е таква. За други можности ќе зборуваме во други услови. Се надевам...

Да, дојде момент кога Тотенхем за едно лето троши 90 милиони, а Милан 20-25. Или прифатете го фактот или пикнете го во гз. Тоа, барем засега не го направи Тотенхем поголем клуб од Милан. Ако дојдат други времиња и оваа ситуација оди на полошо, тогаш ќе зборуваме за таа нова ситуација. Јас нема отсега да предвидувам што ќе се деси со Тотенхем, а што со Милан на долги стази. Ниту пак ми паѓа на памет да оценувам успешност на трансфер пазар кој уште не е ни почнат.

Клубот како што знам изјавија дека веќе не е зависен од Берлускони.
250 мил профит секоја сезона и да не можат да оделат 30 мил за трансфери за 2-3 играчи од по 10-15мил.
Каде идат тие пари? Ги намалија платите за околу 60 мил и пак ништо.
Во топ 10 сме по заработка и да изјавуваат дека немаат пари за трансфери. Ако не сме играле ЛШ ќе сме имале помалку 30 мил. Па што и да играме тие 30 мил секако нема да ги видиме. :D
Тотенхем беше само пример дека без проблем купуваат играчи од над 10 мил а имаат помалку профит, а и минатата сезона не играа ЛШ а и следна нема.
Добри играчи имаат купено за околу 15 мил Лорис, Вертоген, Паулињо, со сите овие бевме поврзувани. Земаа 65 мил и сите ги дадоа за играчи.
Сега и 20 мил за овие од Динамо Загреб. А се пред трансфер на Давид Виља. Стар е али ќе му плаќаат 10 мил годишно. :D

Џејми не знам зошто не се разбираме бе друже...
Веруај и јас би сакал да појде сеа Галијани во Германија и да се врати со Хумелс, Гундоган, Геце.. да го земевме Нејмар, и т.н. да не лупам имиња.
Не реков дека сум задоволен со тоа што Милан не може да троши. Се сеќавам и јас на времињата кога беа донесени Руи Коста, Неста и Инзаги за вкупно 120 милиони. Само не можам да сфатам како не можете да го вметнете во глава фактот дека тоа време помина и сеа Галијани мора да мења политика и стил на работење. Притиснат од условите во кои се наоѓа.
Тоа дали Берлускони треба да го продае тимот ако више не сака/не може да инвестира е друг муабет. Ситуацијата е ваква каква што е и јас ја прифаќам. Не летам во облаци да очекувам превише од трансфери и баш поради тој факт сакам да верувам дека и тие малку инвестиции кои ги имаме ќе ни се исплатат најмногу што може.

И јас најверојатно би преферирал други имиња пред Хонда, Боатенг, Констант и слично, ама ја прифаќам реалноста и сметам дека од РЕАЛНИТЕ можности, тоа би бил најоптимален избор. Тоа не значи дека сум презадоволен и не би ги мењал за ништо.
Политиката на клубот моментално е таква. За други можности ќе зборуваме во други услови. Се надевам...

Да, дојде момент кога Тотенхем за едно лето троши 90 милиони, а Милан 20-25. Или прифатете го фактот или пикнете го во гз. Тоа, барем засега не го направи Тотенхем поголем клуб од Милан. Ако дојдат други времиња и оваа ситуација оди на полошо, тогаш ќе зборуваме за таа нова ситуација. Јас нема отсега да предвидувам што ќе се деси со Тотенхем, а што со Милан на долги стази. Ниту пак ми паѓа на памет да оценувам успешност на трансфер пазар кој уште не е ни почнат.

Абе се разбираме ја и ти, зашто така збориш

Ја знам дека Милан неможе да троши многу пари за играчи како на пр. Тотенхем,Монако,Челзи,Шити,Реал,Барса...
Плус ја нигде не го ни спомнав трошењето на тотенхем, нити па напраив споредба со милан.
И знам дека е немогуче да се трошат многу пари у оваква ситуација, а и нигде не спомнав дека треба да се врати тоа време кога се даваа големи суми за Коста,Шева,Неста и тн. Такво време нема да се врати 100% сум свесен за тоа,барем не у блиска иднина(3-4 години), не треба секад да ми биде истакнато тоа како демек не го знам, бидејќи ги анализирам работите, и сум долго време фан на милан, не сум од вчера ;) .

Е сега, на што имплицирам ја - значи смешно е бе педер да Сити поштено си бара 10 милиони за Тевез, што е прилично солидна(ефтина) понуда за него, а нашиве да се ценкаат ко пичиња за некои си 2.5 милиони или да чекаат да се шитка робињо за да се купи тевез. Тоа ми дава знак на мене дека сме несериозен клуб и дека има нешто што не е во ред.
Платата на Тевез не е била проблем, бидејќи да немавме премногу просеци кои цицаат пари веќе прилично време ќе имавме пари за било каква плата.Башка и не се Сити ко оној Зампарини или Де Лаурентис да бараат 4 пати повеќе од вредноста на играчот.
Заради кого ни е препунена екипата со такви average играчи кои никако не сакаат да си идат, и никој не ги ни сака? Галијани, се разбира. У милан има потпросеци како што има правници и економисти заедно у македонија.
А и ако мислиш дека Астори ќе биде тој нов добар дефанзивец апсолутно ГРЕШИШ.

Пак ќе кажам не очекувам да Милан стане клуб кој ќе биде big spender, далеку од тоа. Ама да неможело да се пушти 10 милиони за играч кој(реално) вреди повеќе од тоа, и да се ценкаме за Поли, па да се праат некои си тактики за давање на косопственост, 50%, позајмици и слични глупости ми дава знак дека милан не е озбилен клуб.
Последниве години милан се насочува кон ефтини, краткотрајни решенија кои не ни носат никаков квалитет, или ако носат тој е краткотраен(највеќе до 1 година). И нема да ме чуди Милан ова лето да купува играчи од Сампдорија,Џенова,Каљари и тн, бидејќи само со нив сме у поволна позиција да се ценкаме, да разменуваме играчи. Со странски клубови, посебно од Англија,Германија,Шпанија,Англија не сме у никаква можност така да преговараме. А не е дека Галијани планирал да го "италијанизира" Милан, зарем не гледате?
Тој само у Италија е моќен да преговара, и гоа со никаквите клубови, и со Интер бидејќи и они се посерени ко нас. Само со таквите екипи може да се ценка, да праи некои безвезални размени и да зима на рати.А не е дека сака да го италијанизира Милан(мада добро би било да имаме италијани у екипа не викам не, ама да се квалитет) . Веќе нити Сити,Барса ни никој не пасат трева како што беше со Ибра и Робињо за да ни даваат така играчи(Де Јонг и Кркич се исклучоци бидејќи беа аплаааа непотребни у нивните клубови).
За да стане клубов просперитетен, не требаат многу пари, за жал, нема ни тие 25-30 милиони да ги вложиме, кога стаиш се на хартија помалце ќе се. Треба да одврзат малце ќесето, не премногу и не неконтролирано. Но неможе милан да гради име и просперитет со играчи од Самп,Џенова,Киево,Каљари или Катанија. Да не ме сфатите погрешно.Мора и да се вложи некој денар, кога ќе има солидна можност и пред се да е поштена/реална да не се бега ко пичка и да се ценка за смешни пари колку да се рече дека нешто се работи. така ми мене изгледа Галијани што го праи тоа.
Сакаме со 3 милиони да напраиме тим кој ќе гази низ европа. Епа извини другар, ама ни тоа не иде. Треба да има баланс, да се има некоја вага. Да работат школите - да се вади играч од таму, да се праат солидни, ефтини трансфери но и да има некој (1-2ца) кои ќе вредат 10ина милиони. А вака со ценкање и 3 милионски трансфери докажуваат дека сме за потсмев и сме мизерија.
А чисто ќе кажам, ретко кога милан кога платил некоја висока цифра за играч се заебал, не дека ги имало премногу таквите трансфери кои се земени за 18+ милиони, ама сепак. just sayin.

п.с Ако се продаде Ел Шарави, веќе за мене нема да постојат овие двајца гниди кои го водат клубот.

Тој само у Италија е моќен да преговара, и гоа со никаквите клубови, и со Интер бидејќи и они се посерени ко нас. Само со таквите екипи може да се ценка, да праи некои безвезални размени и да зима на рати.

Со втората реченица си објаснил зошто така стојат работите. Без пари тешко се прават трансфери...

jamey jasta-Специјално за тебе друже
Невен Суботич во дортмунд за 5м/сега вреди 17,5 милиона
Матц Хумелс во дортмунд за 5м/ сега вреди 25,5 милиона
Марсел Шмелцер дете на дортмунд од 2 милиона/сега вреди 15 милиона
Илкај Гундоган во дортмунд за 5м/сега вреди 25 милиона.
И така натаму,според мене треба да се има добри тренери него ли да се дават,90 милиона за Роналдо,40 милиона за Хулк,30 милиона за Паулињо,ке стасаме до 8мина финале ке налетаме на дортмунд ке не испртутат и ке си отидат,како шо му направиа и на КРАЛСКИОТ КЛУБ,еден играч кој дортмунд го купија од полска,детиште врска нема еден просечен играч за 5 милиона го купија,шибна и 4 комада и капата на страна.А кики Роналдо шо фрлија 90 милиона незнаеше дека се наога исто и неговото другарче Ангелче Ди Мариа.Преку глава ми е од звезди не ми се потребни у милан имаме ги доста цела утакмица ке ми месте опрема и фризура.Како шо сме кренале така и да пордужеме али само алегри ако остане ке успееме у тоа имаме играчи кој се у најдобрите години,Абате,Запата,Констант,Балотели,Монтоливо,Де Јонг,Мунтари.На некој од овие играчи и требаше време да се адаптират на голем клуб,и покажаа дека можат да играт.Само треба трпение и се ке си дое на свое место

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom