Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Главонаторот повторно напаѓа!! :pos:
Е доколку Алегри гледа да го "уништи" и овој талент, тогаш жими се се откажувам од се... :D

То шо дал 2 гола со гла не го прајт талент, не играт напат, играт одбрана, далеку од тоа дека Алегри би го уништил. Ако има нешто тој прв ќе заприметит а не ние.

а кој талент го има уништено Алегри ?

ме мрзи да ги бројам човек.. не се малце :pos:
да почнеме со дидак; гркот; скоро сите тие од ерата на последното скудето; после идат овие најновиве кои наместо да играат; ние купуваме а они после или се продаваат или одат на позајмици од кои сите знаеме дека никој не се вратил..
+ адија го заборавив бе :)
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 14:37 ---
То шо дал 2 гола со гла не го прајт талент, не играт напат, играт одбрана, далеку од тоа дека Алегри би го уништил. Ако има нешто тој прв ќе заприметит а не ние.

не се само головите.. гледај како им запира акции, еден клизачки старт и толку е :D поентата ми е дека може оваков играч да се искористи и тоа максимално, а не да седи на клупа и да гледа како бонера игра на негово место..

да почнеме со дидак; гркот; скоро сите тие од ерата на последното скудето; после идат овие најновиве кои наместо да играат; ние купуваме а они после или се продаваат или одат на позајмици од кои сите знаеме дека никој не се вратил..

:pos:не, ти не си озбилна, жими се! АДИЈА:pos: Од Партизан го избркаа бе:pos:

не се само головите.. гледај како им запира акции, еден клизачки старт и толку е :D поентата ми е дека може оваков играч да се искористи и тоа максимално, а не да седи на клупа и да гледа како бонера игра на негово место..

Уништен талент = Играч кој бил во Милан, бил уништен, отишол во друга екипа и во таа екипа ГАЗИ. Адија, Дидак и Гркот не ми изгледаат на мене како такви.
Тие што се стварно талентирани си ја добиваат шансата, Стефан, Матија, Мбаје...

затоа и го мавнав последен.. :pos: иста приказна е со вергара.. и двајцата ги најдоа на u20 турнир.. едниов постигна 8 гола на 7 утакмици и одма летај по него.. на крај ене го сега во арсенал.. ама тој од киев :pos:

Да, но веќе беше уништен од Алегри! :) Како може да го биде некаде, ако е уништен? Кога ќе те уништи Алегри ни Капело и Фергусон не можат да те оправат, а не па таму некои тренери на Партизан...

има потпишано веќе... само ќе му се придружи на тимот од 1 јули :)

Фала Мартинче за одговорот, си реков само мене нема да ми одговориш :)

Galliani: "Kakà will not return to Milan."
Milan CEO and vice-president, Adriano Galliani, spoke to the press at the Centro Sportivo Vismara earlier this evening.
Galliani was there to attend the first edition of the Torneo Ciao Claudio in memory of the Milan Channel journalist, Claudio Lippi, who passed away a few months ago.
"Milan are making plans to return to playing with two strikers, but it wasn't an order from president Berlusconi.
We decided to play with two strikers when we signed Riccardo Saponara seeing as he is a trequartista. When we signed him it was obvious that we would play with the 4-3-1-2 formation and not the 4-3-3."
"Kakà? He will not return to Milan because he is 31 years old, and he earns 10 million euros per year", declared Adriano Galliani.--- надополнето: 6 јуни 2013 во 16:20 ---
AC Milan News@Milanello

30m
Galliani: "There won't be a "Mr. X" or a Mr. Y" this year - only the 25 good players that we have in our squad."

AC Milan News@Milanello

1h
Galliani: "We will only sign a player if someone leaves first."
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 16:20 ---
AC Milan News@Milanello

30m
Galliani: "There won't be a "Mr. X" or a Mr. Y" this year - only the 25 good players that we have in our squad."

AC Milan News@Milanello

1h
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 16:20 ---
AC Milan News@Milanello
30m

AC Milan News@Milanello
1h

одлични трансфери до сеа се напраени Вергара.Поли,Сапонара. Forza Milan

unistuvanje e nesto sosema treto, ko na primer da igras(da mu davas sansa] nekoj konstantno na pozicija sto ne e negova prirodna (recimo od DM da go stais AM) i pritoa toj totalno da se izgubi... nesto sto se desi sp emanuelson, tuka veke so sigurnist mozam da tvrdam deka alegri go unisti(a bese prilicno talentiran), a i mu preti takva sudbina na boateng ako produzue da se fura kako desno krilo( t.e ako ostaneme na 4-3-3). Toa za mene e unistuvanje(primerot so emanuelson) a grkot i adiyah ednostavno ne dobivaa shansa( isto i salomon,merkel,strasser i dr. ne mi teknuvaat sega), za sto moze da se obvini alegri.No, od sekoe drvo duduk ne biduva, taka da ne izbrzuvajte mnogu so saponara,:vergara i tn, mozebi tokmu oni kje bidat slednite talenti koi ne dobile moznost da zaigraat i da se dokazat u milan. Daj boze da se desi sprotivnoto, kje bidam presreken da se izbavi nekoj od novite mladi(ili onie od primaverata), no prvo mora da dobijat shansa i da se dokazat.

Дидак? типот што е повеќе повреден него ли здрав...беше вратен во еспањол на позајмица ништо посебно не покажа...Гркот доби шанса во милан..изигра некоја утакмица не покажа ништо по што ќе остане запаметен...и остај сеа што има трансфер во дортмунд...не е исто да играш во милан и да играш во Вердер...не е исто да те гледаат милион навивачи низ светот и 10 000 000 навивачи ...за адија не е ни потребно да се збори ... не значи дека ако има некое клипче на јутуб од играчот дека го бива...тие што ги бива добиваат шанса...Шарави, Шиљо, Нианг...и сите балгодарејќи на Алегри..ако стварно ги бива и се трудат на тренинг ќе добиат шанса...па ќе ти кажам батали на јутуб што има...и нејмар има милион клипчиња али па затоа кога игра бразил поважни натпревари или со појаки противнци нигде го нема... чист пример последната пријателска на бразил....

нема некој да рече добро е ајде ке се опраеме сите берлускони не дава пари,алегри не разбира ништо.Луге дајте малку подршка за клубот и за све шо се работи у него,зар берлускони е глуп бре,човекот кој го направи клубот тоа што е денеска,да веке не фрла пари али ја смени тотално политиката ем се врати он од голем минус ем клубот оди у позитивна насока полека полека правиме тим шо ке биде конкуренција и за серија а и за лига на шампиони.Подржувам го секој играч шо ке биде донесен,секако можда нема да се покаже ако не се покаже знае се шо го следува
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 20:05 ---
зенит пак ке преговара за абате,добро би било да извлечеме 12 милиона додека држе цена и де шилјо да си игра прва постава

На почеток вика:We have two players who play as a support for the strickers(trequartista).Boa and Saponara,so we are good for number 10 position.За даиграат 4-3-1-2.
И после вика:Оbviously we will use 4-3-2-1.

Нешто нема логика во изјавава.Преводов ДА НЕ ГО УТНАЛЕ?

Сега што ке играат 4-3-3 или 4-3-1-2,ако не која е сега оваа тактика 4-3-2-1?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom