Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
А ке идат овај летово во Милан, или тек за наредно лето требит да дојт? Знам за некој од овие од Сериа Б така беше ама за кој не знам.
Жоргињо е тој што треба наредно лето да дојде пошо Верона обезбедија промоција во серија А.

Е ако остане Алегри ќе му ја промаши позицијата и ќе го игра крило тоа се знае веќе. :pos:
Добар е за 4-3-1-2 формација или 4-2-3-1.
Задача му е да дава топки во напад а не да изиграва дефанзивец за назад нека си мислат Де Јонг и Монтоливо. Се шпекулираше дека Ливерпул имаат некој преддоговор со него и беше мета на ПСЖ, Фиорентина, Арсенал, Тотенхем и Евертон. Спор е ама и парите за кои може да се купи за малку. Мислиш ли дека некој друг подобар може да купат? Алкантара ќе го сонуваме а и ако го стават на продажба тука се Сити, Монако ќе фрлат кеш од 25 мил а не нас да не чекаат да ни го дадат на 5 рати.

Наполи со 8 мил за Иличич
Саутемптон испратиле понуда од 18 мил за Наинголан

подобро нека не го купуваат Хонда сега, пошо иста позиција игра со Сапонара. Е сеа ако не го бидува сапонара во првата полусезона после взимо ако го договорат че си дојди Хонда бесплатно. А сеа ако се купи Хонда на Сапонара и на Нијанг нема да им се даде ич шанса.
За Алкантара убеден сум дека ако доставиме 18 милоони колку што е откупната клауза ќе го земиме.
Со отплаќање на откупната клауза значи дека Барса прифаќа Милан да преговара со Алкантара, како и другите клубови без разлика дали тие дале 18 + 50 милиони. Барса бара само 18милиони, после е на играчот оставено. Исто ко со Неимар некни. И Барса и Реал ја платија клаузата и остана на Неимар да одлучи.
Е сеа Алкантара сака да игра прва постава, нешто што во Барса нема да го има уште 2 - 3 години. Алкантара не е некој ко Насри, да трча по пари. За пари ќе си остани во Барса каде зема 3 милиони. Сака да игра прва постава.
Во англиска екипа нема шанси на појди.
  • Како прво сите англиски екипи прво ќе го стават резерва.
Во Сити нема шанси да го смени одма Силва или Туре.
Во Челзи нема место да начека од Азар Оскар Мата, а башка во Челзи ќе оди Мурињо така да и тие отпаѓаат.
Во Mанчестер може некако, ама пак тие ги имаат Кагава, Андерсон , Нани , Валенсиа ......
  • Второ премногу е ситен за да биди ЦМ во Англија, со заби ќе го искинат. Мислиш може да има парира на ЦМ како Туре или пак на некој ко Руни? Видовме како помина Кагава, прв месец одма повреда
  • Во ПСЖ е преголема конкуренцијата за ЦМ, а Монако нема да му го даде тој квалитет уште првата сезона.
Најдобра опција и за него и за нас би била тој да потпиши со Милан.
Баш овде во Милан ќе игра прва постава уште прва минута. Сегашниот тренер ни е познат по тоа што не смее да ги вади ѕвездите од игра (Ибра и Бало).
Ќе ни ја надополни креативноста при поврзување на средината со нападот. Може да игра и како АТМ во 4-2-3-1 и како ЦМ во 4-3-3.
Во италија можат да успеат играчи со негова градба. Санчез е колку него, Шарави , Ламела, Верати , Пјанич е помал од него.
Во италија не успеваат ситните напаѓачи како Пато, Имобиле.
Башка што во милан ќе биди главна ѕвезда покрај Балотели. Зато мислам дека ако доставиме понуда од 18 милиони - наш е. Патем е роден во Италија.
А за Раџа, истиот тип на играч како Де Јонг, не ни треба уште еден копач.
--- надополнето: 27 мај 2013 во 00:41 ---
4 мил за 50% од Емполи, а др 50% на Парма треба да се платат.

платени се и на парма тие 4 милиони. Скроз е наш

^18 милјони нека дојт Пасторе или Хернанес, па Барса в газ нека си го пикнат Алкантара. Не дека имам против дечково, но за толку пари не.

^18 милјони нека дојт Пасторе или Хернанес, па Барса в газ нека си го пикнат Алкантара. Не дека имам против дечково, но за толку пари не.

Да Пасторе, кој го купија за 42 милиони, кој сега вторава полусезона игра маестрално и си ја поврати формата, цената уште толку му рипна. Ни за 60 милиони него не го земаме сега.
Хернанез е 29 години скоро и е склон на повреди. Ќе го купиме за 18 милиони ама дали ќе ни вреди само за 1 - 2 сезони.

Да Пасторе, кој го купија за 42 милиони, кој сега вторава полусезона игра маестрално и си ја поврати формата, цената уште толку му рипна. Ни за 60 милиони него не го земаме сега.
Хернанез е 29 години скоро и е склон на повреди. Ќе го купиме за 18 милиони ама дали ќе ни вреди само за 1 - 2 сезони.
Нека изразит желба само тој да дојт кај нас и нашиве нека се загреат за него како за Балотели, па ќе видиш како мојт да дојт за 18-20

Out on loan

Note: Flags indicate national team as has been defined under FIFA eligibility rules. Players may hold more than one non-FIFA nationality.
No. PositionPlayer
GK
Edoardo Pazzagli (at Monza until 30 June 2013)[42]
GK
Filippo Perucchini (at Como until 30 June 2013)[43]
GK
Riccardo Piscitelli (at Carrarese until 30 June 2013)[44]
GK
Valerio Vimercati (at Pro Vercelli until 30 June 2013)[45]
DF
Michelangelo Albertazzi (at Hellas Verona until 30 June 2013)[46]
DF
Federico Dal Compare (at Treviso until 30 June 2013)[47]
DF
Mattia Desole (at Foligno until 30 June 2013)[48]
DF
Marcus Diniz (at Lecce until 30 June 2013)[49]
DF
Rodrigo Ely (at Reggina until 30 June 2013)[50]
DF
Ricardo Ferreira (at Empoli until 30 June 2013)[51]
DF
Taye Taiwo (at Dynamo Kyiv until 30 June 2013)[52]
MF
Luca Bertoni (at Südtirol until 30 June 2013)[53]
MF
Adrià Carmona (at Real Zaragoza until 30 June 2013)[54]
MF
Urby Emanuelson (at Fulham until 30 June 2013])[55]
MF
Attila Filkor (at Pro Vercelli until 30 June 2013)[45]
MF
Marco Ezio Fossati (at Ascoli until 30 June 2013)[56]

No. PositionPlayer
MF
Edmund Hottor (at Virtus Lanciano until 30 June 2013)[57]
MF
Alessio Innocenti (at Estudiantes until 30 June 2013)[58]
MF
Mitja Novinič (at Teramo until 30 June 2013)[59]
MF
Pelé (at Arsenal Kyiv until 30 June 2013)[60]
MF
Luca Santonocito (at Renate until 30 June 2013)[61]
MF
Riccardo Saponara (at Empoli until 30 June 2013)[62]
MF
Rodney Strasser (at Parma until 30 June 2013)[63]
MF
Mattia Valoti (at Albinoleffe until 30 June 2013)[64]
FW
Matteo Chinellato (at Tritium until 30 June 2013)[65]
FW
Pietro Cogliati (at Tritium until 30 June 2013)[66]
FW
Gianmario Comi (at Reggina until 30 June 2013)[67]
FW
Marco Gaeta (at Renate until 30 June 2013)[68]
FW
Nnamdi Oduamadi (at Varese until 30 June 2013)[69]
FW
Uroš Palibrk (at Lierse until 30 June 2013)[70]
FW
Alex Pontons Paz (at Pro Vercelli until 30 June 2013)[45]
FW
Gianmarco Zigoni (at Avellino until 30 June 2013)[71]

погледнете само колку играчи имаме на позајмица тука мора да има барем по 1 шо може да ги смене фламини и бонера

Во италија не успеваат ситните напаѓачи како Пато, Имобиле.

Не е главен прблем висината, се работи за сила да се издржи дуел, снаодливост и сл. Ди Натале е понизок и од Пато и од Имобиле, па не му пречи висината да биде меѓу најдобрите напаѓачи во Италија, а последниве години скоро да дава по 30 гола во сезона. Пацини, Миколи, Ди Натале, Бориело, сите тие играат најистурено во напад и се пониски од Имобиле. Дестро е тука некаде со висина, а не знам некој тоа да му го земал каконајголем проблем. Борини исто немаше проблем затоа што е понизок од Имобиле, имаше многу добра сезона во Сериа А пред да отиде во Ливерпул. А и Имобиле ке има солидна кариера во Сериа А, впрочем како што би имал било каде. Не е некој екстра играч, а не е ни катастрофа. Поголеми му се шансите да отскокне барем малку од просекот, отколку да пропадне.

Всушност, зошто муабет околу висина и Имобиле? Па тој е 1.85 м, Инзаги е понизок од него!!!

А и на Пато не му беше проблем висината, ама за него не ми се збори... а и сите знаат. :)

П.С. И Роналдо е понизок од Имобиле... :)

andrea petagna od primavera ima odlicni preformansi za eden napagac

Не е главен прблем висината, се работи за сила да се издржи дуел, снаодливост и сл. Ди Натале е понизок и од Пато и од Имобиле, па не му пречи висината да биде меѓу најдобрите напаѓачи во Италија, а последниве години скоро да дава по 30 гола во сезона. Пацини, Миколи, Ди Натале, Бориело, сите тие играат најистурено во напад и се пониски од Имобиле. Дестро е тука некаде со висина, а не знам некој тоа да му го земал каконајголем проблем. Борини исто немаше проблем затоа што е понизок од Имобиле, имаше многу добра сезона во Сериа А пред да отиде во Ливерпул. А и Имобиле ке има солидна кариера во Сериа А, впрочем како што би имал било каде. Не е некој екстра играч, а не е ни катастрофа. Поголеми му се шансите да отскокне барем малку од просекот, отколку да пропадне.

Всушност, зошто муабет околу висина и Имобиле? Па тој е 1.85 м, Инзаги е понизок од него!!!

А и на Пато не му беше проблем висината, ама за него не ми се збори... а и сите знаат. :)

П.С. И Роналдо е понизок од Имобиле... :)

да де на снага мислев, она цврстина. Како Балотели, како Дрогба
ги измешав патем, мислев на Инсиње (1,63) место на Имобиле

Андреа Петагна е 1.85 ист како Боатенг, Кавани и Балотели
Овој на 20 год ќе биде 2 метри :pos:

ac73ce402871ce52ec6b8ffd82979482-30987-1367442023.jpeg

Рајкард и Биелса биле најсериозни кандидати за тренерското место во Милан, трета опција бил Ди Матео.

Да знаете кај сте чуле првпат :)

Рајкард и Биелса биле најсериозни кандидати за тренерското место во Милан, трета опција бил Ди Матео.

Да знаете кај сте чуле првпат :)

Тоа, тоа нека се деси и ќе побарам перманентен бан да ти даат, да ти блокираат IP адреса, во домашен притвор да те чуваат или да те депортираат некаде каде што нема да те дофати мојот бес! :) Пис уста ничфорска...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom