Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Респект за будалиот,се надевам дека ќе игра вистински кај вас...
Арно нема да игр у ЛШ :D

The A-list:
Goalkeepers: Abbiati, Amelia, Gabriel.

Defenders: Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mexes, Yepes, Zapata.

Midfielders: Ambrosini, Boateng, Constant, De Jong, Flamini, Montolivo, Muntari, Nocerino, Traoré.

Strikers: Robinho, El Shaarawy, Bojan, Niang, Pazzini.

The B-list:
Narduzzo, Cristante, Ganz and Petagna.

Пријавени за вториот дел од ЛШ. Стварно не ја гледам логиката зошто е пријавен Де Јонг ко е завршена сезоната за него.
Закардо и Саламон не се пријавени. Не дај боже да се повреди некој од Мексес/Запата

Абате-добар,правеше продори,сепак со нетрпение чекам да се врати Шиљо
Констант-одличен
Запата-многу добар,од утакмица во утакмица е се посигурен,му фалеше другарчето Мексес денес ептен.
бонера-крв да сереш копиле глупо,фудбал да не заиграш наказо гадна дабарска !
Монтоливо-сигурен и добар како секогаш
Фламини-во напад тутуле бале,во одбрана одличен многу топки украде
Ночерино-мизерија
Нианг-Слободно,самоуверено и квалитетно изигра,се враќаше помагаше назад,искрши стативата,ќе го биде дефинитивно.
Шарави-исто,иако е напаѓач нема утакмица да не спаси чист гол,изнуди пенал,ќе кинат со другарчето негово Марио.
Балотели-шта речи.......
Кркиќ-да му се одземе дозвола за играње во Милан.
траоре-штако прегрда,не си ти за во Милан,изгуби се во Џенова.

Се уклучивме во борба за 3-то место,Лацио на крај на сезона ќе се борат со Рома за 6-то место,
Интер,се жива мизерија ако изиграат уште неколку вакви утакмици како денес сезонава(ги гледав ги имав на ливче,тоа беше мачење)нека се збогуваат воопшто со евро настапи следна сезона.

Ќе биде интересно,ама одбраната МОРА да се подобри,Мексес фалеше премногу денес,следно коло,Саламон место Фламини/Ночерино и газиме.
Кога реков пред 3 недели дека одиме на 3 место овдека ме направија будала .
Него една работа вчера не ми се допадна а тоа е тоа што Алегри им дал (или сами се во филм двајцата) на Фламини и Ночерино толку офанзивни задачи покрај ШАБАНИ триото во напад,поради тоа примивме и гол.Како и да е ке треба и Фламини и Ноче и Боатенг и да си играат копачи за да не се чудиме

The A-list:
Goalkeepers: Abbiati, Amelia, Gabriel.

Defenders: Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mexes, Yepes, Zapata.

Midfielders: Ambrosini, Boateng, Constant, De Jong, Flamini, Montolivo, Muntari, Nocerino, Traoré.

Strikers: Robinho, El Shaarawy, Bojan, Niang, Pazzini.

The B-list:
Narduzzo, Cristante, Ganz and Petagna.

Пријавени за вториот дел од ЛШ. Стварно не ја гледам логиката зошто е пријавен Де Јонг ко е завршена сезоната за него.
Закардо и Саламон не се пријавени. Не дај боже да се повреди некој од Мексес/Запата

На местото од Антонини требаше Закардо, а на местото од Де Јонг кој џабе е пријавен Саламон. Но тоа е, не му се прв пат овие киксови на Алегри, подобро да навикниме.

Добро луѓе, не е Алегри глуп да го пријави Де Јонг ако е завршена сезоната за него, можеби има шанса да се врати или нешто слично. А Антонини мора да се пријави како еден од 4-те HomeGrown at Club играчи(Абате, Абијати, Антонини, Амброзини) :) Де Шиљо е на Б-листа сигруно(како Пато што беше полани).

Добро луѓе, не е Алегри глуп да го пријави Де Јонг ако е завршена сезоната за него, можеби има шанса да се врати или нешто слично. А Антонини мора да се пријави како еден од 4-те HomeGrown at Club играчи(Абате, Абијати, Антонини, Амброзини) :) Де Шиљо е на Б-листа сигруно(како Пато што беше полани).
Nigel De Jong has been included even though he is not expected to be ready to play again before next season.
Ова го пишеше од кај шо ја превзедов листата.

tumblr_mho3l5Rfmw1rii8nro1_500.gif

14xfb0x.gif

Ах реакцијава негова ептен ме насмеа:pos::pos:

Дефинитивно ми станува се поомилен и поомилен и ако начекам дрес од него нема да се двоумам.
Дава 100% на секој меч и се труди да го крене тимот на повисоко ниво,иако ко free agent дојде сепак има огромно значење за екипава.

Еве малце подетално објаснување зошто е Де Јонг оставен на листата и зошто се вкупно 24, а смее 25. Не мислите ваљда дека се дотолку идиоти...

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=103029

Иначе признавам дека го тролам Фламини, признавам и дека стварно е добар последниве 2 утакмици, ама ме ваѓа од колосек кога игра некаде на 20 метри или понапред. Коа ќе стигне со топка некаде во опасна зона и изиграва финишер. Коа више е во форма ( слушај “во форма“ бил Фламини :pos: ) ок, игра далеку подобро отколку што сме навикнале да го гледаме, а и повредени ни се алтернативите за таа позиција, нека си фура и сеа Алегри нека го форсира, јебига, што да правиме... :)

За нападот вчера што играше нема да трошам многу зборови, знаете што мислам за сите тројца, одлично е што од одма делуваат блиски, се гледа дека се спријателени и као Марли и јас се надевам дека нема да се сфаќаат као конкуренти за место, туку као трио кое има огромен потенцијал за уништување одбрани. :)

Абате, не дека е којзнае што, ама игра подобро отколку што сме навикнати да го гледаме, а за тоа е заслужен само Де Шиљо. Му покажа заби, му покажа дека е во состојба да му го земе местото во тимот као на шала и овој мора да гризе сеа за да се покаже као добар конкурент.

Запата не знам зошто досега чмаеше на клупа, коа е најдобриот дефанзивец кој моментално го имаме во екипа.

Монтоливо се наметнува као опасен лидер во екипа и тоа многу ми се свиѓа, иден капитен без сомнение. Е сеа нема да смее да игра против Каљари заради жолти картони, ама суспензијата ќе ја одлежеше кад-тад, па сеа е подобар момент отколку за некоја утакмица со директен конкурент. Се надевам дека ако Амброзини не е спремен, ќе се проба Саламон како задњи везни против Каљари со Фламини и Боатенг до него.

И најдоброто според мене, го оставив за крај. Барем она кое најмногу ме изненадува и радува.
Људи мои, дали вие гледате што прави Кевин Констант?! :pos: Да ми речеше некој дека ова ќе го пишам кога го зедоа Констант или коа го пробаа као лев бек - луд ќе го напраев! Не знам стварно дали е кадарен да ја држи оваа форма, ама делува јебачки брутално добро последниве утакмици и им уринира над глава на сите. Па уште коа ќе земе да дрибла, да им крие топка ... :pos: А таа фацата терористичка, со младалачкиот брк - увек иста.
Се надевам стварно дека има материјал во него да ја држи, па зошто да не и да ја подобрува оваа форма, па да ни се посреќи и нас со лев бек, после подолго време.

Е сеа пеналот...На гифчето поназад се гледа дека Шарави прв стига до топката, дека прв ја турка напред. Колку што знам јас, во тој случај, пеналот е оправдан. Според мене ситуацијата е доста дискутабилна, така да не се во право тие кои се скроз сигурни дека немало пенал, ама ни тие кои се скроз сигурни дека имало. Далеку помалце сомнителна ситуација, од низа други кои се случувале, кои биле јасни као ден, а свирени погрешно..Така да, нема потреба од толку прашина.

Наредното коло е ултра битно. Во сабота навечер играат Наполи-Лацио и Јувентус - Фиорентина, буквално било кој исход ќе ни одговара, ако ги добиеме Каљари нормално. Јас искрено, појше би сакал Лацио да тепа, за евентуално Наполи да се раздрма малце. Ама тие математики идат покасно, сеа најважно е ние да продолжиме вака и да се подобруваме од утакмица во утакмица.

Балотели донесе ентузијазам и позитивна енергија која многу фалеше во првиот дел од сезоната и тоа се осеќа и на терен и надвор од него, гледано по сликиве, видеава и изјавите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom