Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Значи во 2 пол знаеја да испратат топка кога играа офанзивно, а претходно со Фламини и Јепес немаа никакви шанси. Ќе играат со еден копач и двајца офанзивни по страните нема потреба од повеќе затоа што играат со 3-ца дефанзивци. Денес се виде дека не бива така.
Не зезај Бојан има 2 асистенции денес за голот на Монтоливо и голот со Парма.

Амелија лебдачон не знајт да скокнит.. И да не знајт ваљда учет на тренинг скокање паради :tapp:. Како убаво ја пратеше топката дур влезе в гол на момент да си помислиш дека е судија и гледа дали е исправен или не голот.

Го имаме најслабиот голман ever.
Дури Жељко Калач беше подобар од Камелија. :facepalm::facepalm::facepalm:

Амелија на рингла да ти се фатат рацете,фудбал да не заиграш више сакат еден.

И кој му курац бизнис на Алегри секоја утакмица што почнува затворен ко затвореник бе ? Не ли гледа дека прво обавезно мора да примиме 2-3 гола да внесе играчи што знаат да играат фудбал па тек тогаш да почнеме да даваме голови ? Абе какви ночерино и фламини очи да не им видам веќе,ставај го Де Јонг и не го мрдај од прв тим !
Сам е крив Алегри,Бојан знае да игра фудбал повеќе од Пацини и Емануелсон заедно тој не го става. Па нека те полнат тогаш.

И не патетикувајте за констант една асална изиграл,другата ќе му колнете се по список.
Емануелсон да си играше таму кај што му е позицијјата боље ќе беше.

Aбијати;
Запата - Meксeс - Јeпес;
Aбате - Moнтоливo - Де Јонг - Емануелсон/Констант;
Кркич - Пато/Пацини - Ел9.
До назима ако нема промена ова е идеален состав спрема мене и нема потреба од 5000 ротации..

Абе според мене жива глупост е ова што го прави алегри со тактикиве,секоја утакмица различно,а па последниве 2 цепки. :facepalm:

Кај имаме ние крила во тим ? Само изведува Алегри,стави 4-ца во одбрана,абате-запата-мексес-шиљо тројца мц де јонг-монтоливо-боатенг полушпиц кркиќ/еманулесон и напад шарави и пато/пацини.Ете ти најбоље состав.

Никаков континуитет се нема,затоа не можеме две победи да сврземе......и тоа а и на секоја утакмица успева по некој цреп да блесне,де амелија,де бонера,вчера абате.....страшно мислам.

Од моменталнава листа на играчи најидеален тим би бил

Абијати
Абате-Мексес-Запата-ДеШиљо
Боатенг - ДеЈонг- Емануелсон
Монтоливо
Пато - Шарави

Све друго е глупост. Нема што да се тактизира више и да се става дефанзивен среден ред. Може и индивидуални задачи да им даде на Боатенг и Емануелсон. Заебите и муабетот дека Боатенг нечинел и многу непрецизен бил. У сваки случај би бил подобар од Ночерино и Фламини.

Од моменталнава листа на играчи најидеален тим би бил

Абијати
Абате-Мексес-Запата-ДеШиљо
Боатенг - ДеЈонг- Емануелсон
Монтоливо
Пато - Шарави

Све друго е глупост. Нема што да се тактизира више и да се става дефанзивен среден ред. Може и индивидуални задачи да им даде на Боатенг и Емануелсон. Заебите и муабетот дека Боатенг нечинел и многу непрецизен бил. У сваки случај би бил подобар од Ночерино и Фламини.
Монтоливо 18 пати има изјавено дека би играл сегде во средина ОСВЕН позади напаѓачите.Ни него му се игра таму,ни некогаш во кариерата играл таму(освен во италија ама таму друг муабет)ни алегри ќе го стави некогаш таму.
Таман си е за во средина,внесува потрба живост,без него ќе ги нареди алегри тројца копачи и ќе незнаат топката напред да ја изнесат.

Ја со овој тим би играл 4-3-3 со послабите 4-4-2 у потврдите дуели

Абијати
Абате - Мексес - Јепез - Констант
Боатенг - Монтоливо - Де Јонг
Ел 92 - Пато/Пацини - Бојан/Емануелсон

а втората би било
Боатенг- Де Јонг - Монтоливо - Емануелсон
Шарави - Пато, со тоа што Боа би идел малце подесно а Емануелсон би играл поназад, да му помага на Де Шиљо, као винг бек...

Moj voljeni Milan, svima strah i trepet,
Postao je sada za podsmehe predmet.

Porazi se nižu, pitam se je l' stvarnost,
Ne želim da verujem da je to realnost.

Nekad Kaka, Pirlo, Maldini i Ševa,
A na golu Dida od dosade zeva.

Sadašnji igrači su nedostojni dresa,
Poč'o sam da lomim predmete od besa!

Čekam dan da Milan opet bude snažan,
Da se kao nekad pred svima pravim važan.

Kопирано од Спорт Клуб:D

Зошто си ме мајко родила ќе си ја пеат ако не се стегнат после утакмицава со Киево ... :icon_lol:

Milan-Chievo
Milan-Málaga
Milan-Fiorentina
Napoli-Milan
Anderlecht-Milan
Milan-Juventus
Catania-Milan
Milan-Zenit

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom