Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
SRDACAN POZDRAV ROSONEROS !:)
Edvaj najdov vreme pa aj na kratko da napisham neshto vo vrska za utreshnoto derbi i pred se da se pofalam. U Italija sam i imam rezervirano karta za Derby della Madonnina...(Neznam dali dosega nekoj od vas imal vakva prilika da gleda Milan vo zivo,ama mene mi se ukazha taa prilika za prv pat u zivoto):vozbud:
I toa ne na bilo kakov natprevar tuku na najgolemoto derbi vo Evropa i poshiroko. Znam oti e u nezgodno vreme ama to je to...

Za kraj bez razlika kakov ke bide krajniot epilog utre odime na pobeda ! FORZA MILAN !

Јас имам отидено во Милано на последното дерби кога Интер не победи со 4:2. Неверојатно е чувството.
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 10:06 ---
Пато ќе биде спремен за натпреварот со Лацио!

Бонера-Јепес :tapp: Премногу офанзивна формација без Амброзини/Ночерино во среден ред ќе примиме 2 гола.
ewqi.png

Алегри изјавил дека ќе тргнеме со 3ца во одбрана:icon_lol:, а за напред се мислел дали Бојан или Пацо (најверојатно Пацо ќе стартува).Баш ќе видиме што ќе биде вечер :)

76224_367149940035383_1794173087_n.jpg

Денеска роденден слави некогашниот голман на Милан, Нелсон Дида. Денес полни 39 години. Дида во Милан играше 10 години од 2000 до 2010 година. СРЕЌЕН РОДЕНДЕН и најубав подарок за Дида би била победа вечерва. FORZA MILAN

No bad i so trojca vo odbrana
Bonera/Acerbi-Mexes-Zapata
Abate-De Jong-Montolivo-Emanuelson/Nocerino/Boateng​
Bojan/Robinho-El Shaarawy​
Pazini​

Бонера-Јепес :tapp: Премногу офанзивна формација без Амброзини/Ночерино во среден ред ќе примиме 2 гола.
Прегледај го приврзокот 50262
Бонера и Јепес се играчи со најголемо искуство у одбраната затоа и они ќе играат (ја би и Антонини да игра), а и не гледам некоја опасност... види ги играчите на Интер нема некој брз играч па да може да ги шета... а за тоа дека формацијата е офанзивна многу и не е баш, таман е... видиги играчите на интер, 7 играчи со дефанзивни улоги, таке да мора да се нападне :)

Милан нема играчи за да игра формација со 3 позади и не знам што им стана на нашиве па се решија да прават експерименти пред дербито со Интер.​
Абијати​
Абате Запата Мексес Де Шиљо​
Монтоливо Де Јонг​
Боатенг Робињо Шарави​
Пацини​
(со можност за замена Монтоливо-Амброзини.)

Милан нема играчи за да игра формација со 3 позади и не знам што им стана на нашиве па се решија да прават експерименти пред дербито со Интер.​
Абијати​
Абате Запата Мексес Де Шиљо​
Монтоливо Де Јонг​
Боатенг Робињо Шарави​
Пацини​
(со можност за замена Монтоливо-Амброзини.)

Не е лошо. Но Боатенг лево, никако :facepalm:

Не е лошо. Но Боатенг лево, никако :facepalm:

На терен десно е ова... :)
Боатенг е многу покорисен кога игра по страна отколку кога се пика во средина каде што се гуши....на страна тоа што од таа позиција не може да ја искористи брзината и што е слаб креативец.

Што е работата со Робињо? Подобро он со Боатенг отколку Емануелсон па и десно крило. :eek:
Без Ночерино не правиме ништо ќе видите како ќе поминуваат по левата страна.

Според тоа како игра Абате, а и како се однесува на терен, ова и не изгледа толку лошо. Не знам ова сезона Абате да изиграл офанзивно како што треба, а веќе ако станува збор за дефанзива, Бонера би требало подобар да е.

Не гледам некоја предност од Абате... всушност исто ми е кој ќе игра...
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 14:55 ---
Што е работата со Робињо? Подобро он со Боатенг отколку Емануелсон па и десно крило. :eek:
Без Ночерино не правиме ништо ќе видите како ќе поминуваат по левата страна.

Робињо на местото на Емануелсон, а Ночерино каде (остануваат Монтоливо и Де Јонг)?

И со сомневам дека некој ќе излезе со: Шарави, Боатенг, Робињо; Бојан; на дерби натпревар. Не ти изгледа ова премногу офанзивно?

Робињо на местото на Емануелсон, а Ночерино каде (остануваат Монтоливо и Де Јонг)?

И со сомневам дека некој ќе излезе со: Шарави, Боатенг, Робињо; Бојан; на дерби натпревар. Не ти изгледа ова премногу офанзивно?
Повеќе сум за да се извади Де Шиљо кога веќе планира да игра со 3-ца дефанзивци, затоа што Бонера нема да мрдне од центарот нема ниеден пробив да направи само знае да враќа до другите дефанзивци вака нека дреми пред голот, и да се затвори средината со Ночерино или Амброзини истата формација што ја имаат и они.
668348024.png
4-ката напред тешко да се враќаат назад за да изиграваат дефанзивци се виде како беше претходниот натпревар. Нагасаки е брз по страните Eмануелсон напред кој ќе го спречи лесно ќе доаѓа до голот.

Бонера-Мексес-Запата​
Боатенг-Монтоливо-Де Јонг-Ночерино/Амброзини​
Робињо-Ел Шарави​
Бојан​
Или нека го чува Боатенг сеедно е секако нема никаква корист кога игра на таа позиција или нека го става назад само немој плејмејќер затоа што само паѓа како дух да има пред него.

Робињо е подобар кога игра од 1 мин. Заедно со Бојан и Ел Шарави.
Мора да се пробијат премногу дефанзивна формација имаат.

Кога сте го виделе последен пат Ночерино да одземе топка?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom