Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Со оглед на тоа што хари изгледа си иде од тотенхем,имаме шанси и од таму некој јак да купиме.....да се прашувам јас доусон,бејл и ленон....па нека дојде кој сака после :))

Бонера 6 години го чуваат он е најдобар од сите он е иднината. Јас па планираше да си купам дрес од Силва ама ништо ќе мора од Бонера да земам он ќе ја заврши кариерата кај нас вистинска икона на клубот. :ROFLMAO:
Ќе сонуваме за Вертоген и Бејл дали и Деде ќе го земат како што викаат дека само 20% од парите ќе бидат потрошени за трансфери а тоа е околу 10-15 мил o_O

Бонера 6 години го чуваат он е најдобар од сите он е иднината. Јас па планираше да си купам дрес од Силва ама ништо ќе мора од Бонера да земам он ќе ја заврши кариерата кај нас вистинска икона на клубот. :ROFLMAO:
Ќе сонуваме за Вертоген и Бејл дали и Деде ќе го земат како што викаат дека само 20% од парите ќе бидат потрошени за трансфери а тоа е околу 10-15 мил o_O
Најјаки информации имаш мајке ми! Прочита барем кој е овој Cristiano Ruiu ?

ПСЖ не се екипи како Милан и Арсенал за да ги продаваат најдобирте поединци во тимот како Сако, Пасторе итн....
Некој горе имаше Ибрахимович со ПСЖ немало да освојт ЛШ.. Побрзо со ПСЖ ке освојт него со Милан..
Нек си ебет матер и Силва и Галијани и Берлускони, и Пато и Барбара. И носот нек си ебат матер.
Све да му ебам.

AC Milan DiavoloNews ‏@MilanDiavolo

Sky went to the Milan Megastore (It was completely empty) and then went to ask the Milan fans about Thiago Silva >>

Many said that They don't want Thiago to be sold, just a few said that they would sell him for 50m. Thiago Silva

GALLIANI: "Nothing is done yet, absolutely not. I'm here just for talking"

FIFA- Regulations on the Status and Transfer of Players
Article 18:Special provisions relating to contracts between professionals and clubs

Така е! На Силва сам му текнало и отишол во Париз. Ако падне на тоа ниво мислите дека тој клуб ќе му нуди 12 милиони по сезона?
А и го бараат Барса Реал Сити... у Париз отишол... и Силва е будала!

Ги боли курот шеиците на кое ниво паднал он па да не го земат, го земаат најдобриот дефанзивец на свет, им чуе стапот на кое ниво паднал ...

A демек никоаш Агентите немале "неофицијални средби" со преставниците на другите клубои, никад не се десило директорот и и агентот на фудбалерот да си отиднат на вечера пошто се стари пријатели нели ???

Абе ајде, Милан официјално одби 40 милиони, од ПСЖ пред некој, и сеа им дошло за 2 милиони плус а , за 2 милиони била разликава ???

Или може му се јавил агентот на циганот и му рекол дупла плата мајкин, и овој рекол дека сака да биде продаден, дури ја напушта болницата у Бразил за да иде у Париз, у момент у кој нема ама баш никој од нашиве у Париз ??

Абе ајде, ама како сакате окривујте ги вие ГиБ ако ви е полесно, но никад нема да знаемо што се деси, ја како што гледам на работеве овој сам си заминал по парите, ебати амбициите, ако бил амбициозен у Барса ќе си заминел, или демек нејќел пошто го сакал Милан па Барса му била конкурент на Милан....

Хумелс 16 милиони
Коларов/Сисоко 11 милиони
Ериксен 15 милиони
Витсел - Таиво плус 7 милиони !!
= 50 мил

Нека иде нека игра у Псж нек си јебе мајката нема ни да ни текне на него !!

Али не веруем дека пареве вака ќе се инвестираат и ќе ни текнува на него многу другата година кој ќе ни играат МекЦес и Ачерби у одбрана !!

Тешко оваа математика .. Берло мора нешто во џеб да стави :)

Еве ти цитатче бе пријателе нино.
Патем кажано п**ката ќе се најде и ќе се јави сама.......кога веќе си играме со такви зборчиња и ѕвездички.

Еве се гледа колку луѓе ја поддржуваат политиката на тимот и кај не носи таа политика.
Секој си има избор да глуми/биде ретардиран и да пишува идиотски постови,никој не може да ти го ускрати тоа право ама тоа покажува колку си зрел и колку ја сфаќаш ситуацијата.

Рано е уште да им се суди на двајцата,ама ваквата политика во минатото се сеќаваме кај не однесе.
:pos: Коа не знаеш како, удри јако! Остави ме да си бидам незрел и ретардиран бе другарче, што се замараш? Те чепнав јас тебе? Пробувам јас да одгатнам колку си ти зрел и неретардиран?

Проблемот твој како и на еден претходно, не му го памтам никот, ви е што не дебатирате нормално, туку сакате да го понижите што е можно појше соговорникот. Тоа можеш слободно до утре да го правиш, мене ама ич не ме занима ти какво мислење ќе имаш за мене.

Јас никаде не реков дека опрвадвувам се што прават ГиБ. Ама па не реков ни дека сакам Милан да пропадне.

Доволен ми е фактот што Берлускони беше 20 години на врвот на Италија... што ја бричеше цела Италија како сака. ЈБГ има 10 медиумски куќи и сакал нејќел влијае на мислењето на другите. Стварно му завидувам за моќта. Да рече утре Обама е белец ќе му поверуваат сите ... како и ситуацијава со Тиаго што си ја врти во своја корист.

Јбг не верувам во жалењава за финансиските загуби на клубот! Реал цела своја историја работи со такви загуби па ниту еднаш не застана во поглед на надградбата на тимот.

Не му се инвестира ... тоа е ! А очигледо и сака непопуларно да умре.

А и кога си го враќам филмот... со моќта што ја има преку медиумите не подготвуваше на такво нешто. Прво беа финансиските извештаи, па дупка од 50 милиони (ова ценава на Тиаго равоно ја покрива дупкава :D), после имаме проект, Тиаго не си оди ...прц Тиаго сакал сам да си оди

Смешно е да се верува дека Силва сакал сам да си иде. Јасно како ден е ваква понуда едноставно не се одбива, може да ја вртите топката и да го кривите Тиаго но фактите се сосема други. Доколку тимот нема намера да го продаде играчот ќе најде секаков начин тој играч да биде задржан во тимот. Али јебеш га нит прв нит па последен ќе биде Т Силва.

Смешен ми беше еден лик што ме убедуваше дека Галијани и Берлу имале " проект " и тој верувал во нивниот проект а и своедно не ни верувал дека Силва ќе биде продаден.

Очигледно им одговара Милан повторно да лута во Серија А и да биде само учесник во ЛШ, кој е следен да си иде од тимов останува да видиме. Нека му е со среќа на Алегри како ќе искочи на крај со еден ваков Милан не/конкурентен за титули.

Ne mi e jasno, tie sto rakovodat so finansiite na klubot(B i G) so 2ro odelenie li se ili glumat? Koga vidite deka u poslednite 6-7 godini idioti i starci (koi cela sezona po edvaj 10 utakmici igraa)kako Antonini,Bonera,Favalli,MVB,Flamini,Ambrosini,Borriello,Zambrotta (i uste mnoogu drugi) zimaa ogromni plati za nivniot status i kje ti stane jasno od kaj klubot nema pari...
Anti moderen fudbal sum, anti arapi, rusi,princovi sheici i nivnite pari u fudbalot, ama ocigledno,na site ni e jasno deka za da bide uspesen nekoj klub kje mora da se vlozuvaat pari koi milan ocigledno gi nema, taka da najdobro kje si bide Berlusconi da prodade 30-40-49% od akciite na nekoi zainteresirani za da se sredi klubot... Ova vaka ne odi... U poslednite 5-6 godini 3 IKONI se prodadoa, i dali milan so toa stana podobar? NE... Shto kje bide ako vekje milan ne producira igrachi kako Silva,Sheva,Kaka? kje ojdeme vo bankrot ?

Надевајте се за Хумелс иако би сакал многу да го земат ако го дадат веќе Силва но сега потпиша летово до 2017 со Дортмунд така да ќе игра Јепес одбрана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom