Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Добро е тоа некои од играчите се веќе земени 3 месеци пред почеток на сезоната за на подготовките да се види дали се за во Милан ( по што летото имаме пријателски со Шалке, Реал и Челзи таму ќе се види на кое ниво сме со нив) или да ги шитнат додека трае преодниот рок.
Уште Стротман, Робињо->Гансо и Огбона/Астори( за малку пари + младинци ) и евентуално некое изненадување од Бразил пр: Оскар од Интернационал а има и ЕУ пасош.
A Ибра по што кај нас игра за двајца напаѓачи а понекогаш е и играч од средниот ред целата игра и сите асистенции се од него тогаш на Сити би го дал замена за
Тевез+Давид Силва+Коларов :icon_mrgr:

Не е ова така сјајно како што изгледа на прв поглед.

Гансо е премногу статичен, нема динамика, доста спор. Офанзивната тројка ќе биде премногу статична вака, тоа не е добро. На Милан му треба #10 како што беше Кака, некој од таков тип, брз играч, добар дриблер, знае да повлече, а е и реализатор. Ја од Гансо пробив немам видено. Ако веќе доѓа, добро би било да го пробаат да игра поназадат во средина, таму каде што сте го ставиле Монтоливо. Боатенг така ќе отиде на позиција каде што ќе биде најкоресен. Така ќе има добра комбинација на креативност, визија и динамика во тимот. Можеби може тоа да се постигне и со Гансо како АМ, но тогаш многу зависи од тројката позади него, па и од двајцата во напад. Тие треба да надокнадат...

Стротман е уште млад играч, не верувам дека од старт ќе добива многу време, а не па да му дадат таква одговорна позиција. Тој ќе игра десно во таа тројка. И тоа е најдобро за него, а и за Милан.

Според мене, Хернанес многу повеќе би му одговарал на Милан од Гансо. Играч со такви карактеристики е потребен.
Незнам, мене па Гансо ми е токму тој играч кој најмногу фали во тимот. Брзината и другите слабости кои ги истакна речиси и немаат некое си влијание за квалитетот на играчот, особено кога се работи за таков тип на играч - плејмејкер, каде што визијата и осетот за добар пас, од една страна, и добриот прецизен удар, од друга страна, според мене, се најбитните особини, кои една права, вистинска #10-ка треба да ги поседува. Таква #10 не сме имале уште од времето.. не на Кака - (кој впрочем повеќе играше како полушпиц во поголемиот дел, во тактиката на Анчелоти, кој практикуваше да игра со еден напаѓач и Кака како поддршка)
..туку од времето на Руи Коста.

Е сега друга работа, да се разбериме, знаејќи ја трансфер политиката на нашиот клуб, нема да ми пречи и ако еве место Гансо, за таа позиција го донесат Хернанес, или па Хамшик, кои се каде каде многу физички и тркачки поспремни. :cool: Мада не верувам дека Галијани би се согласил со барањата на Де Лорентис односно Лотито.. Така да, Гансо во моментов ми е најреална опција, а и најдобра според мене.
..​
Гансо​
Стротман Монтоливо Боатенг​
....​
сосема доволно за мене. :icon_lol:

абе Гансо сварно е добар, има добар пас ( и долги топки и кратки пасови, а и оние one touch пасови), ѕверски дриблинг и супер брзина, а во последниве утакмиици покажува и добар шут, сепак не му чини движењето без топка (не е многу подвижен), не се открива брзо , лесен е за чување, ...... но сепак сето тоа може да се среди бидејќи поседува брзина ...

Манчини го сакал Боатенг, нека го земе ако дадат некој од Јаја Туре или Силва.
Касано изгледа нема да биди во составот на Италија за Европско, Прандели изјавил дека не може да ризикува со некој кој не е 100 % фит. А баш сакав да го гледам на Европсково, ај може ќе се предомисли Прандели.

Ее Манчини цел Милан го сакал, страшни работи, пак планирет да торшет пари. А ние овде се тресиме дали ќе го земиме Стротман за 10 и Гансо најсила до кај 15 милјони или трампа со Робињо :facepalm:

јаσѕση€ја да ти се множет уште..

Ако ја пропуштил оваа сезона немора да значи дека и наредна сезона ќе го нема, ако е таке да не сметамо ниту на Боатенг? И од кј Касано пола човек? Ќе видимо на европсково кој ќе го води нападот на Италија ;) Еве да речемо и да се повредат напаѓачиве и да остане само Ибра, позади ако му се Боатенг, Гансо, Стротман и Монтоливо... не би рекол дека ќе ни фали нечие отсуство, Боа и онаке може да игра понапред...

Нејќем напаѓач да доаѓа ради тоа да му се даде повеќе простор на Шарави....
а шо позиција игра стротман?
му гледам статистика, и ич не му е импресивна, 2 гола без асистенции

и не се ударај со глава у ѕид, го пратиш пато сигурно од самото доаѓање во милан - за тоа првото

Абе ти не си точен!
јаσѕση€ја ти беше милион пати подобар ник, си се прекрстил во CurvasudMilano...Хах бе улав :confused:

Да се испоштува и главната трбина бе ! :D Шала на страна...доста му беше на тоа плус од телефон иди стај се со такви букви.:icon_lol:

пироман фала :)

а шо позиција игра стротман?
му гледам статистика, и ич не му е импресивна, 2 гола без асистенции

и не се ударај со глава у ѕид, го пратиш пато сигурно од самото доаѓање во милан - за тоа првото
ДМФ брз добар во напад и во одбрана. А ти изгледа грешка статистика гледаш на soccerway.com и википедиа не е точно тоа. Оваа сезона од 46 натпревари има 6 голови и 17 асистенции. Најдобар скор му е 4 асистенции во еден натпревар.

Добар е бе, нека го земаат пред европсково, многу се шпекулира, и според тоа ние сме најблику до него само да не испадни дека ни понуда немаме пуштено на крај.

Манчини дал понуда 50 мил за Тиаго Силва. :facepalm: :гомце:
50
50
50
50
Немој да се излажат да го продадат за очите и мозокот на нашите убава бројка е! :mad:

Ај некој ако му текни едно видео, мислам дека овде беше постирано тој период кога не ебаваја судите со Јуве, во видеото охрабрувачки зборуваше еден, исто како ова видеово со дресовиве што зборува овој. Ако го прочита ова тој што го постира видеото тогаш сигурно ќе му текнит за шо станвит збор.

За ова мислеше или ... ?

^Наводно 50 + Балотели, па и Коларов, ама не верувам во ова, доколку беше така јас мислам дека Силва веќе ќе беше пристигнат во Сити зошто 50м за газдава наш е таман пара.
Не би требало да се пушти Силва за ниедна цена, покрај него и Бонера да игра нема да е страшно, нема друг таков штопер шо мојт да пополнит толкава дупка.
Ама кој тандем би биле со Копмани, то чудо некое, топка нема да помини од кај нив.
--- надополнето: 21 мај 2012 во 20:53 ---

За ова мислеше или ... ?
Не не, не е ова, во позадината зборуваше еден нешто...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom