Според некои весници Галијани е во Монако,на ручек со лидерите на Монако и главни теми им се Pierre Aubameyang и камерунецот Nkoulou кој игра во одбраната и неговата цена била 10 милиони,но Галијани планира да ги понуди Јанкуловки,Одо и Каладзе на Монако,според мене доста добро би било да ги исфрлиме овие тројца оддеднаш и да го добиеме камерунецов кој има 20 години,плус мислам дека на управата на Монако ова им се видело како интересна опција и би требало да прифатат.
Milan will have to Nkoulou Oddo and Jankulovski
Meeting market between Milan and Monaco
Милан веќе има спремено понуда од над 10 милиони за 3 сезони за Џо Кол,се вели дека Милан сака што побрзо да ги отфрли конкурентите од трката за Кол и да го прибере во своите редови.
AC Milan ready to offer Joe Cole
Исто така во битка сме со Фиорентина за потписот на бразилецот Рамирес кој настапува во Бенфика,се шушка дека Милан планира да го отстапи Хунтелар а за возврат да го добие токму Рамирес но тука има еден проблем,тоа што Хунтелар не сака да си замине од Италија и сака да се докаже тука.
Fiorentina-AC Milan head to head for Ramires?
Агентот на Фабијано изјавил дека или Фабијано ке се пресели во Милан оваа сезона,или после завршување на договорот како free-transfer,дал и ултиматум до Севиља поради преголемата желба на Фабијано да заигра за Милан.
Исто така Барселона го поканила Милан да учесвува на Gamper Trophy на Ноу Камп на 25 Август,но тука има и еден проблем затоа што за неполни 48 часа,Милан ја започнува новата битка во Сериа А и најверојатно ке се одбие и понудата.
Gamper Trophy, Barça Milan calls but there is a problem
Сега уште се чека одговорот на Барса за понудата што ја има испратено Милан за Касерес која е вредна 8 милиони евра,се надевам дека ке добиеме позитивен одговор бидејќи Касерес би ни дошол многу добро,ем може да игра и како централен.
Инаку и деновиве излегуваат полно изјави на Берлускони и Галијани,како не требале да се грижат фановите,тие ке направеле повторно добар тим итн итн....се надевам дека има барем малце искреност во ова што го зборат.