Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас сепак мислам дека ова е дело на Дунга како што кажа вчера коментаторот.Кај би го извадил Пато кога човекот неможеше да запре со пореметување на играчите.И кај би го ставил Роналдињо на полувреме кога секогаш влегуваше во 78 минута.Дунга влегува во соблекувална и два три збора до Рони и овој се здивује и ги прави парче во второ полувреме.Не за друго еве ви доказ.Од 45 минути 46 минути аплаузи за Пато.

Немам зборови за Пато , ако не ја добие наградата за најдобар фудбалер во Италаија тоа веке ке е наместено, ајде за лани ок,не ја доби затоа што играше половина сезона а добитникот за најдобар млад играч ХАмшик пак ја играше цела сезона , Хамшик никогаш не ке може со ПАТОООО?
PAto THE BEST

Гледате кога не игра Сидорф некако играте тече побрзо многу он ја замара топката вчера сите играа на ниво ме изненадува и Сендерос којзнае дали ќе го откупиме јас би сакал тоа да се случи :)
А да и Фламини игра супер на позиција десен бек се надевам дека и на наредната утакмица ќе го видам таму само да не игра Јанкуловски пошто мрсулот ни скрати неколку бодови оваа година може и ќе се вмешавме за 1 позиција:toe: Наредна со Палермо се надевам дека ќе биде повторно цедење на противничката екипа,а да и завршуваме пред ЈуБе 100 посто:smir:

Inzaghi.jpg

Ronaldinho vcera prvpat mi licese na onoj stariot od Barcelona...Valjda dobro deluvase pedagoski na nego ova koga ostanuvase na klupa...:)
Senderos treba da go zadrzime,ke imame i dobra klupa.
Za Pato sekoja cest,vise ne znam sto da recam za nego...
Sega sme vtori,naredno kolo i ke se odlepime od Juve...

FORZA MILAN!!!

Браво, честитки... со голем мерак го следев натпреварот и повторно покажавме кој го игра најатрактивниот фудбал во Италија иако во серие а титули се освојуваат со пимплање а не атракција, сепак тоа е...

позитивна оценка до сите играчи, а највисока до човекот на мечот - Инзаги

мерак ми падна и тоа што Кака даде гол, иако од пенал барем малерот да го разбие, уште на полувреме сакав да пишам да се падне пенал за Кака да може гол да даде :)

Абе Пипо треба да земе за најдобар играч на светов:D Најјак е!!!!!
позз:salut:

Браво за играта, момци!

Дида-одличен беше...полека влегува во форма.
Фламини-имаше одлична партија...му еба мамата на Торино, по десната страна.
Малдини-немам зборови. Жива легенда.
Сендерос-му наби комплекс на офанзивните играчи на Торино. Мислам дека заслужува да биде откупен.
Замброта-солидна утакмица за него.
Бекам-одлична партија за него. Две аситенции, и двете во главата на Пипо...ама во второто полувреме имаше доста непрецизни центрашутеви.
Амброзини-ѕверка! Башка и гол даде.
Пирло-ме изненади со неговата игра во одбрана.
Кака-очигледно е дека ја изгубил неговата експлозивност, но сепак мислам дека со голот и асинтенцијата си ја врати самодовербата. Се надевам дека у скоро време ќе го видам стариот Кака:vozbud:
Пато-имаше неколку добри продори, но ништо конкретно. Анчелоти добро направи што го извади на полувреме, ќе ни треба за следните дуели.
Инзаги-секоја чест за момчево, доживува втора младост :zver:

Замени:
Рони-одлична утамица за него. Хируршки прецизна аситенција за Пипооо:)
Дармиан-докажа дека е голем талент, малце ме изненади неговото влегување, очекував Матиони да добие шанса.
Шева----:)

Kјаер изјавил дека сака да остане во Палермо.

Сенди изјавил дека немал среќа со повредите.

Анчелоти нема да смета на Абате во следната сезона.

Според голдотком:), ова е тимот на колото.

Puggioni

Flamini - Kjaer - Samuel

Beckham - D'Agostino - Liverani - Lazzari

Totti

Inzaghi - Pellissier

Исто така може да се споменат и:

Mauro Zarate (Lazio)
Gianluigi Buffon (Juventus)
Federico Marchetti (Cagliari)
Albano Bizzarri (Catania)
Marco Biagianti (Catania)
Giuseppe Mascara (Catania)
Takyauki Morimoto (Catania)
Kwadwo Asamoah (Udinese)
Massimo Ambrosini (Milan)
Kaka (Milan)
Ronaldinho (Milan)

Mario Balotelli (Inter)

Абате беше еден од подобрите играчи на Торино. Ме изненади неговата игра во одбрана, ако се знае дека е десно крило.

Луѓе приметивте ли колку транспаренти имаше со името на Амброзини? И деинитивно заслужува нов договор, цела кариера е во Милам и мислам дека ќе ја заврши во Милан.:aplauz::aplauz:

Forza Milan!

Заборавив да напоменам и тоа како им се одмаздуваме слатко на тимовите кој при првите дуели сезонава ни ја украле победата... следни се Палермо, а доколку и нив ги докрајчиме тогаш верувам дека и на јуве не им бега казна :)

браво за нашиве

Сендерос ќе не кошта 8 милиони ако сакаме да го откупиме

Фала на информацијата :smir:

Не е многу бе 8 милиона дечкото игра добро а и млад е ја мислимс дека е негде 24-25 ако не се лажам :toe:

Абе Сендерос е добар, ама за да биде резерва. Заборавате дека го купивме Тиаго Силва, дечкото е еден он подобрите дефанзивци во светот, а со оглед на тоа дека за Неста сеуште ништо не се знае, а и дека Ливерпул сеуште не му го обновил договорот на Агер а и не сака да исполни 60% од неговите барања, плус имаме и други дефанзивци кои минатата година имаа лоша сезона а немора да значи дека ќе биде така и следната.
Затоа, 8 милиони за резерва, ја би рекол се многу пари, иако немам лоши зборови за него, он од утакмица во утакмица игра се подобро, али ....
Како и да е, најважно е следната година да донесеме нов тренер кој ќе игра офанзивно и после работите ќе си дојдат сами по себе. Само овој да го тргнеме.

Абе Сендерос е добар, ама за да биде резерва. Заборавате дека го купивме Тиаго Силва, дечкото е еден он подобрите дефанзивци во светот, а со оглед на тоа дека за Неста сеуште ништо не се знае, а и дека Ливерпул сеуште не му го обновил договорот на Агер а и не сака да исполни 60% од неговите барања, плус имаме и други дефанзивци кои минатата година имаа лоша сезона а немора да значи дека ќе биде така и следната.
Затоа, 8 милиони за резерва, ја би рекол се многу пари, иако немам лоши зборови за него, он од утакмица во утакмица игра се подобро, али ....
Како и да е, најважно е следната година да донесеме нов тренер кој ќе игра офанзивно и после работите ќе си дојдат сами по себе. Само овој да го тргнеме.
Почитувајте го зборот на член1став3 посебно ставот 3.

Честито победа и второ место:)Да ни се множат ваквите натпревари:)
Конечно да сум задоволна од играта на сите..видов и после долго време гол на Кака (тоа роденденски му беше:))а Пипо е ѕвер:pipi:

capt.f3cf231920f14ae48121403a09795095.italy_soccer_serie_a_xac117.jpg

ebae7aaa54e7820e526853ce2f9a4bac-getty-fbl-ita-ac_milan-torino.jpg

d46e54ba6cf7a8371cf6aa166f277613-getty-fbl-ita-ac_milan-torino.jpg

cdab282393a0d0426cf7770f163cb906-getty-fbl-ita-ac_milan-torino.jpg

Натпревари на Пипо со хеттрик во Сериа А

2008/2009
Милан - Торино (19.4.2009) 4-1
2008/2009 Милан - Аталанта (08.3.2009) 3-0
2007/2008
Ливорно - Милан (27.4.2008) 1-4
2005/2006
Реџина - Милан (12.2.2006) 1-4
2002/2003
Милан - Торино (06.10.2002) 6-0
2000/2001 Јувентус - Виченца (28.1.2001) 4-0
1999/2000
Венеција – Јувентус (20.2.2000) 0-4
1998/1999
Јувентус – Салернитана (20.12.1998) 3-0
1997/1998
Јувентус - Болоња (10.5.1998) 3-2
1996/1997
Аталанта – Сампдорија (09.3.1997) 4-0

На сите овие натпревари, дал по 3 гола... моментално е прв човек во Сериа А со постигнати 10 хеттрика, а го пројде и нашиот Ван Бастен кој имал постигнато 9...

:zver:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom