Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Спортинг се во криза може да ог искористиме тоа да го земеме Мутињо :vozbud:

Кака изјавил дека чуствува болка и негово враќање на терените нема да има во брзо време најверојатно. И што е најлошо не се знае што е точно повредата.

А по одличната игра на Инзаги што ја покажа оваа сезона во Милан, Липи го враќа Пипо во националниот состав.

Уште ова требаше:jaj:

Голманот на Милан Кристијан Абијати го повреди коленото во првите минути во
вчерашниот натпревар со Сиена и за него оваа сезона е завршена.

Абијати се повреди во судир со соиграчот Џузепе Фавали.

Првиот голман на Милан ќе мора да оди на операција на десното колено, но поради комплексноста на повредата на тоа ќе мора да чека неколку недели, односно да ја изврши потребната рехабилитација, објавено е на интернет страницата на клубот.

Бразилецот Дида, кој од оваа година е втор голман, повторно доби прилика да игра.

Спортинг се во криза може да ог искористиме тоа да го земеме Мутињо :vozbud:
Тоа не е се, поради поразот од Баерн(12-1), навивачите на Спортинг му испраќале смртоносни закани на Мигел Велосо(вчерашна вест):vozbud::vozbud::drk::drk::vozbud::vozbud:

Мутињо, Велосо... оф оф лежат тука добри играчи за безпари. Кој било од овие двајца ке биде добро.

Плус дел од изјава на Инзаги.

Искусниот мајстор постигна два погодоци за висока победа на својата екипа (5:1) против Сиена, во натпреварот од 28-то коло на Серија А. Тоа беа неговиот 229-ти и 300-ти гол во професионалната кариера.

"Бев среќен како мало дете на Божиќ, прославив постигнување кое ме исполни со гордост. Би им се заблагодарил на сите играчи од сите тимови во кои сум настапувал. Трофеите кои ги освојувате се многу важни, но и индивидуалните постигнувања ве прават горди", изјави Инзаги.

"Неверојатна е играта на судбината. Не ми текнуваше се додека не прочитав во весниците, но да, и мојот прв гол во кариерата беше токму против Сиена", потврди стрелецот кој за Милан има постигнато 110 голови.

Статија од нашиот ни портал....

Сега ги гледав головите на Еуроспорт,Мурињо со лева полулеј ауу мора да искористиме Мутињо и Велосо да ги донесеме :vozbud:

Епа ќе видиме нашата управа како ќе реагира и дали ќе доведе некој од наведениве играчи во Милан ! Би бил пресреќен ако дојде еден од нив и ако дојде Џон Оби Микел,за Максвел ќе кажам дека е супер играч али Интер да ни го даде многу тешко:toe:

Че се убијам!!! xD
Сега не поврзуваат и со Круз! А и со Трезеге како што претпоставувавме! :)

Еве

Кака изјавил дека чуствува болка и негово враќање на терените нема да има во брзо време најверојатно. И што е најлошо не се знае што е точно повредата.

А по одличната игра на Инзаги што ја покажа оваа сезона во Милан, Липи го враќа Пипо во националниот состав.

за кака е многу лоша вест и нема што да дискутирам на тоа,а за пипо е сосема заслужено еден ди натале да игра а инзаги да не игра мислам дека нема врска тоа што го прави липи или за пр. да го земаме лука тони тој е боза во италиа

Е од овоа највеќе се нервирам ќе почне да се наближува тренсвер пазарот и одма сите играчи се поврзувани со нас. Малце претеруваат ова сајтовиве секој играч доколку има некаква изјава дека ќе го менува клубот одма Милан е пишан како меѓу главните конкуренти за неговиот потпис. Нејќам више бивши играчи на Интер не е се како порано а најмалце Круз или пак Максвел. Сметам дека треба да се задржиме на онаа политика на трансвери што ја имам и до сега да нема многу расфрлање пари дури годинава треба повеќе да се продава одколку да се купува . Средината ми се допаѓа единствено може да се случи враќање на Гуркуф после одбрана мора да се земе еден централен дефанзивец за него вреди да се потрошат пари зашто тоа е една од најслабите точки на милан во изминативе 2-3 години да се надеваме дека и Неста ќе се врати па ќе има конкуренција ама мислам дека мора да се земе еден младич (моја лична желба Дино Најдовски :) ) .Напаѓач не е неопходно ама со повредиве немаме среќа мора да се земе некој крупен од калибарот на Бензема Дрогба итн итн . Го спомнавте Оби Микел незнам мене некако ми е дрво тој да небеше Есиен повредем имам мислење дека он немаше ни да заигра и мислам дка беше он кривецот за некои лоши резултати годинава на Челзи! А и ако се земе во предвид ,,добрата'' соработка со Челзи и тоа што ни го ослободија Иванович сигурен сум дека ќе дојде кај нас! А што не заебаа со Шева не заебаа, ама ние повеќе им го напикавме :).За голам баш сакам да дојде тој дечкото од Каљари а и небил толку млад 26 имал ама тоа за голман се супер години!
И така сега со Наполи имаме долг за наплаќање, се надевам дека нема да се повтори грешката од лани која не чинеше настап во Лига на Шампиони. Дида месечарот ќе брани нека не чува господ од полошо (полошото е да брани Дида и Фавали да го повреди и да влезе Калач :) ).

Че се убијам!!! xD
Сега не поврзуваат и со Круз! А и со Трезеге како што претпоставувавме! :)

Еве
Абе каков Круз, шо му е на тие. :pos2:
А и Трезеге не ми се свиѓа веќе, долго време беше поврден, којзнае од кога нема дадено гол, старичок е...
Абијати: Ќе се вратам уште посилен...Aбиати:Ќе се вратам уште посилен

Добро изјавил Абијати
Исто така и многу фанови испратиле смс и меили, со подршка за Абиати, следната сезона да се врати уште подобар!

брат чекај малку!тешко да дојдете до мутињо!и ние сме заинтерсирани!:toe:
Значи немаме шанси, бед...:(:(

Вчера му било роденден на Стефано Боргоново, се надевам дека се сеќавате на него, поранешен играч на Милан, исто така и на Удинезе и Фиорентина, нели игравме пријателска со Фиорентина, во негова чест. Боледува од парализа, а млад е, има само 44 години.:(
Порано

Сега

:(:(
Се надевам дека ќе оздрави
Среќeн роденден, Стефано.

Абе каков Круз, шо му е на тие. :pos2:
А и Трезеге не ми се свиѓа веќе, долго време беше поврден, којзнае од кога нема дадено гол, старичок е...

Исто така и многу фанови испратиле смс и меили, со подршка за Абиати, следната сезона да се врати уште подобар!

Значи немаме шанси, бед...:(:(

Вчера му било роденден на Стефано Боргоново, се надевам дека се сеќавате на него, поранешен играч на Милан, исто така и на Удинезе и Фиорентина, нели игравме пријателска со Фиорентина, во негова чест. Боледува од парализа, а млад е, има само 44 години.:(
Порано

Сега

:(:(
Се надевам дека ќе оздрави
Среќeн роденден, Стефано.
не се оздравува од таа болест:pop:

Аргентинецот моментално ја одработува последната година од договорот со Интер но и покрај најавите за продолжување на соработката управата на Нероаѕурите сеуште немаат доставено нов договор до Круз. Напаѓачот не добива голема шанса од Жозе Мурињо па можно е да по крајот на сезоната да се пресели во друг клуб.
Неговиот агент Хорке Ситерспилер вели дека сеуште чекаат повик од Интер за обновување на договорот, но не сакаше да отфрли преселба во градскиот ривал, Милан.
“Хулио има договор со Интер кој истекува летоска, но во моментов немаме новости за продолжување на истиот.” – рече Хорке кој е дел од тимот на Круз и веќе неколку дена е во Италија.
“Ние го доставивме нашето барање и сега чекаме. Немам закажано состанок со управата на Интер за следните неколку дена.”
Се шпекулира дека Росоњерите се во потрага на напаѓач бидејќи Анчелоти не е задоволен од формата на Шева, а Инзаги е веќе во поодминати години, па Круз се спомнува како една од потенцијалните цели.
“Милан? Зошто да не. Круз е инзвореден напаѓач и тој веќе го има докажано тоа.”
“Какви се неговите можности да го облече дресто на Росоњерите следната година? Јас би кажал многу.”

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom