Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За истиве дефанзивци сме и ние заинетересирани!Впрочем според нашиот спортски директор ова се дефанзивците кои во моментов се најисплатливи и најдобри на трансфер пазарот и релативно млади!Добро Фиорентина не е за Маркез и Стендардо но сепак не се лоши!Иначе Даинели е одличен бек и незнам што му треба да си оди!Многу е борбен и одлично игра со глава!Против Палермо играше со дупната глава и не му даде на Амаури да писен!Бе се вклопил во Милан супер!!!
Иначе другиве не се екстремно скапи и се проценуваат некаде околу 8-10 милиони евра!:smir:

може не му давате голема плата? :smir:

are you ready in sunday against juve?:smir:

со Милан никогаш не се знае... 100% подготвени сигурно нема да бидеме, без Бориело, Неста, Кака, Роналдињо, Пато... ама ќе гледаме да дадеме се од себе :smir:

еве ви нешто од пумата

Puma, how are you?
"I'd say I'm fine, I am participating to all the trainings with the team, although I'm not playing the matches yet. I hope that next week I will be able to. It will be an important week for me to try and do more heavy work and see how the leg is doing.

I must have faith, it's very important to do these trainings well because they help me a lot. Certainly the match rhythm is different, but only by doing the entire training I can understand how the leg is doing. I'm confident about the work I'm doing because I don't feel anything, compared to last year when I could not do two consecutive trainings."

We know how important it is to you to be useful to the team.
"I've always thought I would be able to give my contribution to the team, then unfortunately I had the operation and I had to stay out for two months and I could not help my team mates, but it's better to make mistakes now we are in the preparation period instead of at the start of the season. From the first match of the season we have to show we are a strong team that wants to reach objectives.

The important thing is that for the start of the season everyone is available. I am quite close to coming back, but I hope that the other injured players are available to the coach."

хехе...

еве ви нешто од пумата

Puma, how are you?
"I'd say I'm fine, I am participating to all the trainings with the team, although I'm not playing the matches yet. I hope that next week I will be able to. It will be an important week for me to try and do more heavy work and see how the leg is doing.

I must have faith, it's very important to do these trainings well because they help me a lot. Certainly the match rhythm is different, but only by doing the entire training I can understand how the leg is doing. I'm confident about the work I'm doing because I don't feel anything, compared to last year when I could not do two consecutive trainings."

We know how important it is to you to be useful to the team.
"I've always thought I would be able to give my contribution to the team, then unfortunately I had the operation and I had to stay out for two months and I could not help my team mates, but it's better to make mistakes now we are in the preparation period instead of at the start of the season. From the first match of the season we have to show we are a strong team that wants to reach objectives.

The important thing is that for the start of the season everyone is available. I am quite close to coming back, but I hope that the other injured players are available to the coach."

ко прво не го викај пума жити се... оти е поспор и од мене иако ногата ми е повредена...

ко второ, ќе има голема конкуренција во тимот заради Фламини и останатите кој беа од минатата сезона па тешко дека ќе се избори за некаква позиција освен ако стварно не си ја врати старата форма што е малку веројатно

ЕДИТ - http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=820316

се зборува за Палоски и Бари... од една страна не би сакал да отиде на позајмица таму оти во секој момент можно е да ни притреба во нападот... а од друга страна добро е бидејќи ќе има поголема минутажа, ќе препуштиме на Милан да реши

Подобро да не го пуштат нигде сега зошто може да ни притреба, знаеме какви баксузи сме со повредиве. Најдобро да се види каква ќе е ситуацијата со напаѓачите Јануари и тогаш да решат дали да го праќаат на позајмица или не.

Абе одма треба да се дае на позајмица,зошто после сигурно на клупа ќе седи.Го знаеме Анчелоти кога ќе се опорави Бориело ќе игра,исто и Инзаги,барем уште оваа сезона.Пато исто ќе игра,Роналдињо може и да биде напаѓач.Така да Палоши треба да оди на позајмица за да има минутажа,тој не е за на клупа,па било каде да игра.А во најлош случај сите да се повредат(не дај боже) има уште од младите што едвај чекаат да им дојде шанса како Палоши.

Бари ? не бе каков Бари што ќе прави во втора лига ако го даваат нека го дадат во некој тим од прва лига Болоља,Киево,Реџина или некој др. клуб каде ќе може да игра прв состав во појака лига, така требаше да направат и со Гуркуф и Дигао во некој тим од Сериа А да ги дадат ама ај бидна...

Да! Да го даат на позајмица во послабиве екипи од Серие А. Важно да има минутажа,да игра,да дава голови.Во Милан сигурно ќе седи на клупа.Го знаеме Анчелоти!

Milan - Juventus ?????
Trofeo Luigi Berlusconi

Milan-Juventus, stadio San Siro, Milano - 17 agosto 2008, ore 20.45

Ќе има добар фудбал иако не очекувам многу од Милан има многу повредени играчи така да Јуве би требале да победат ама никогаш не се знае...

Cekajte vo Nedela so eden prekrasen Gol na Alex Del Piero. Mislam deka ke ve pobedime.

Cekajte vo Nedela so eden prekrasen Gol na Alex Del Piero. Mislam deka ke ve pobedime.
Ок честито победа :helou:
Само еден гол на Алекс бе ? Дида 2 ќе ви даде и ?

пријателска е големи муда ако победите ...

Dida ne moze da brani topki, a makar da dade..... Alex sam ke ve pobedi...
Forza Juventus

А од кај знаеш он ти кажа ? (ме интересира)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom