Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Глупости се ова за Квадратот.

Али интересот за Карваљо зема голем замав во ПортугаЉ, дали стварно го сакаме или само агентот шири шпекулации појма неам. 37 милиони евра клаузула.

WTF?!
Каков Карваљо за толку кеш...Ако стварно го земат за 37м не знам што да речам. Претерано е во секој случај. Поубо за Де Јонг до 15 би дал него вака...

WTF?!
Каков Карваљо за толку кеш...Ако стварно го земат за 37м не знам што да речам. Претерано е во секој случај. Поубо за Де Јонг до 15 би дал него вака...
Перат пари бе па ти, Мендес му е агент, од овие 37 добри 10 ќе се вратат во клубот :) затоа и нажалост мислам дека ќе се деси трансферот, ради Мендес.

Перат пари бе па ти, Мендес му е агент, од овие 37 добри 10 ќе се вратат во клубот :) затоа и нажалост мислам дека ќе се деси трансферот, ради Мендес.

Нека се деси трансферот. Добар играч е и може да понуди многу во ПЛ, ама за пристојна сума, не за олку забегани суми. Во минатото изгубивме играчишта, се ценкавме за Лукас Мура и Хазард за неколку милиони, сега ќе пукаме за секој по 30+. Не е добро тоа, на ваков начин губиме имиџ кој САФ го градел долго време...

Нормално,да се позезаме малце :)
Инаку,единствен сум од фан клубов што не го сака Видал во состав?
Не можам да го смислам,не знам зошто...
You Are Not Alone-Michael Jackson.mp3 :-)

Нека се деси трансферот. Добар играч е и може да понуди многу во ПЛ, ама за пристојна сума, не за олку забегани суми. Во минатото изгубивме играчишта, се ценкавме за Лукас Мура и Хазард за неколку милиони, сега ќе пукаме за секој по 30+. Не е добро тоа, на ваков начин губиме имиџ кој САФ го градел долго време...
Во периодот на САФ немавме маркетинг и обрт кој го имаме сега. Таман кога требаше да почне да си дава серот слобода, се повлече.

Сеа искрено ми е гајле, сите трошат, само ние да мислиме дали е 30 или 29, дали ќе се снашол или не. Па Шмајхел два три пати да се појави да држи говор во Индонезија ќе се соберат пари за трансфер. Нека го земат ако мислат дека им треба зошо или ќе вреди 60 за некоја година или ќе е флоп. А ако е флоп, увек постојат Спортинг, Бенфика кај шо ќе можеш да го вратиш. Парите посекако ги враќаат со спонзорите.

Во периодот на САФ немавме маркетинг и обрт кој го имаме сега. Таман кога требаше да почне да си дава серот слобода, се повлече.

Во периодот на САФ и во управата го имавте Питер Кенион како CEO , Манчестер Јунајтед стана финансиски стабилен тим со огромна маркетиншка експанзија во светот , со што се зацврсти на првото место на најбогати клубови . Не знам кои ви се сега во управа но тој примат сега полека го земаат Барселона и Реал Мадрид.

Во периодот на САФ и во управата го имавте Питер Кенион како CEO , Манчестер Јунајтед стана финансиски стабилен тим со огромна маркетиншка експанзија во светот , со што се зацврсти на првото место на најбогати клубови . Не знам кои ви се сега во управа но тој примат сега полека го земаат Барселона и Реал Мадрид.
Овие што се сега ги измислија финансиите за Кенион. Кенион и маркетинг, магаре и музика. Од што не знаеше што, го понуди клубов на Скај Спортс.

Овие што се сега ги измислија финансиите за Кенион. Кенион и маркетинг, магаре и музика. Од што не знаеше што, го понуди клубов на Скај Спортс.

Апсолутно неточно , види информации за Кенион и што конкретно направи од 1997-2002 , овие сега што ги имате само ја продолжија неговата работа , а тоа што сега сте 3-ти на листата на Форбс значи дека клубот оди надолу а не дека е побогат од периодот претходно.
United earns almost a billion dollars in merchandise per annum so it's likely you've seen the Red Devils logo adorned to somebody somewhere on the planet. You may know of Manchester United due to its actual sporting success over the past quarter century. Under the tutelage of Sir Alex Ferguson — the team manager between 1986 and 2013 — as well as key chief executives Peter Kenyon and David Gill, the club amassed 38 trophies including thirteen league titles and two European championships.

A new chief executive to replace David Gill was promoted (Ed Woodward) but there isn't much to report going well on the business side either. The club is publicly traded on the New York Stock Exchange under the symbol MANU. On May 2, 2013, the stock traded at $19.04 but by February 19, 2014, the stock had dipped to $14.47, a loss of 24 per cent. It has recently gained back a small fraction of those losses but you can be assured many observers (and investors) are looking at the on-field and off-field leadership actions and its implications to United's market capitalization and shareholder value growth.
http://www.linkedin.com/today/post/...-the-leadership-collapse-of-manchester-united
http://www.linkedin.com/today/post/...-the-leadership-collapse-of-manchester-united

Последно уредено од модератор:
Апсолутно неточно , види информации за Кенион и што конкретно направи од 1997-2002 , овие сега што ги имате само ја продолжија неговата работа , а тоа што сега сте 3-ти на листата на Форбс значи дека клубот оди надолу а не дека е побогат од периодот претходно.
Отиде сезонава подоле за прв пат поради лошиот перформанс сезонава. Глејзери се десет години во клубов, што не одеше надоле тогаш? За две години ако се оди според планираното ќе видиш дали ќе се оди нагоре или надоле. ;)

иам видено све за Кенион не се секирај, исто и за неговите безрезонски бизниси со Мердок од Скај Спортс и кога сакаа да го избркаат Фергусон, како и глупостите со Роналдињо. Не можеш да ме убедиш дека тој знае повеќе за финансии од некои топ 10 најбогати Евреи во светов кога рекордите во обрт дојдоа прошливе неколку години.

Чисто за информација, новиот финансискиот модел, значи претумбации од корен, започна од 2005 со доаѓање на Американците, затоа и се бунеа Англичаните, дури и Арсенал на прес конференција на АГМ рекоа дека го присвоија ама им треба време да се разработи зошто кај нсс почнало од 2005. Сигурно ако било добро работењето на Кенион ќе ги копирале неговите идеи.

Годишниот обрт на пари е десет пати побитна работа од листата на Форбс. А тој е историски највисок за Јунајтед.

Во ред ако немаш добро мислење за Питер Кенион , но не може да се негира дека тој ги постави темелите , Гил продолжи по неговите стапки а сега новиот почна да го поправа наглиот пад од 2012 но тешко му оди.

абе не ми цитирај таму долгови и колапси од Линкдин види го, долгот е илузорна ствар за клубов. Пак ќе нарасне летово. Читај го и Бастерд што ти збори, со години е во бизнисот :D
Во ред ако немаш добро мислење на Питер Кенион , но не може да се негира дека тој ги постави темелите , Гил продолжи по неговите стапки а сега новиот почна да го поправа наглиот пад од 2012 но тешко му оди.
леле човече за кои црни темели ми збориш, клубов за мизерни пола милијарда требаше да биде продаден на Руперт Мердок од Скај Спортс зошто не можеше пари од едни факинг Најк да извади ќелавото и како капак го заеба трансферот на Роналдињо. Џоел и Аврам го ставија Гил со амин од татко им зошто ги делеше нивните идеи, да сакаа некој да ги продолжи тие на Кенион немаше да се бунат Англичаните за Гил. Земи читни ја на Фергусон биографијата, опишани се некои работи тука.

Тоа е само еден сегмент од работењето , а показателите не се најсјајни .
Батали ја на Таки Фити економијата тука не ја мешај, објасни ми ондак ако веќе се фаќаш ко слеп за стап за Форбс, како со долг од 700 милиони бевме први на листата? :D Али ај за две години здравје ќе се цитираме ќе видиш кој е прв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom