Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Тоа е само еден сегмент од работењето , а показателите не се најсјајни .
Кој показател, од кој финансиски квартален извештај ти изгледа како не најсјаен? И како мислиш дека клуб со лоши финансиски показатели може да троши огромни пари на нови фудбалери?

леле човече за кои црни темели ми збориш, клубов за мизерни пола милијарда требаше да биде продаден на Руперт Мердок од Скај Спортс зошто не можеше пари од едни факинг Најк да извади ќелавото и како капак го заеба трансферот на Роналдињо. Џоел и Аврам го ставија Гил со амин од татко им зошто ги делеше нивните идеи, да сакаа некој да ги продолжи тие на Кенион немаше да се бунат Англичаните за Гил. Земи читни ја на Фергусон биографијата, опишани се некои работи тука.

Ако веруваш на биографијата на САФ , немам што да полемизирам , очигледен е антагонизмот меѓу двајцата , затоа треба да прочиташ малце независни извори . Вудвард мене ми личи на фалбаџија без конкретни резултати , но ваше си е што ќе верувате. ;)[DOUBLEPOST=1404338311][/DOUBLEPOST]
Батали ја на Таки Фити економијата тука не ја мешај, објасни ми ондак ако веќе се фаќаш ко слеп за стап за Форбс, како со долг од 700 милиони бевме први на листата? :D Али ај за две години здравје ќе се цитираме ќе видиш кој е прв.

Затоа што долгот е менаџиран а не се ефектуира на економската стабилност на тимот . Не ме зезај во времето на Бекам правевте астрономски профити за кои сите клубови можеа да позавидат . А новиот можеби ќе поправи нешто и ќе ве издигне на врвот , па тогаш пак ќе се навратиме на ова. :)

Ако веруваш на биграфијата на САФ , немам што да полемизирам , очигледен е антаганизмот меѓу двајцата , затоа треба да прочиташ малце независни извори . Вудвард мене ми личи на фалбаџија без конкретни резултати , но ваше си е што ќе верувате. ;)
Види, тебе ти кажувам да прочиташ во биографијата затоа што не си фан на клубов и таму најопштото е собрано да сфатиш што се дешавало тој период. Да имало нешто неточно ќе тужеа засегнатите досега, не можеш ти да тресеш глупости во книга поготово во Англија. Нема јас што да читам кога десет години ги пратам финансиите меѓу другото. Понезависен извор од кварталните извештаи и носење спонзори секои месец? Вудвард уста нема отворено бе човек, кој јаден фалбаџија, со фудбалер не е сликан човекот, ние тука се зезаме со него. Секои три месеца на веб сајтот искача детално што сработиле, не е ова Македонија па Вудвард и Глејзери ќе лажат. Просто е, Манчестер Јунајтед рекордните обрти ги имаше под Глејзери или кога беа PLC, аналогно на тоа и Кенион?

Ти мора да се заебаваш тука со нас, нема друго.

Во периодот на САФ немавме маркетинг и обрт кој го имаме сега. Таман кога требаше да почне да си дава серот слобода, се повлече.

Сеа искрено ми е гајле, сите трошат, само ние да мислиме дали е 30 или 29, дали ќе се снашол или не. Па Шмајхел два три пати да се појави да држи говор во Индонезија ќе се соберат пари за трансфер. Нека го земат ако мислат дека им треба зошо или ќе вреди 60 за некоја година или ќе е флоп. А ако е флоп, увек постојат Спортинг, Бенфика кај шо ќе можеш да го вратиш. Парите посекако ги враќаат со спонзорите.

Нема врска со САФ работава и маркетингот каков ни е, туку тоа што се шпекулира е сосема спротивно на Јунајтед, на традицијата на клубот. Значи сигурно за тие плус 5м за агентот на Хазард не го лапнавме, Погба покрај минутажата исто бараше подобар договор пред да ојде во Јуве и ред други случаеви...
Е сега иако не ги давам од џеб парите јас, сметам дека со секој трансфер, со секое потрошено пени се праќа порака при преговарање за нареден трансфер. Колку и да биде добар Карваљо, ако се дозволи еден Спортинг да не условува за дечко од 19 години кој одиграл неколку добри партии во лига како португалската и за него закачиме 37м, тогаш имаме од старт тешкотии при преговори за играчи како Видал и компанија, а тоа е доста лоша позиција при преговарање. Исто и за задоволство во соблекувална...За тие пари Рома сосе партали ќе ни го даде Стротман реално ако правиме муабет...
Искрено сметам дека и сумите за Ерера и Шо се превисоки, но сепак имаа некои оправдувања тие суми, а за оваа на Карваљо не гледам ништо слично.

Види, тебе ти кажувам да прочиташ во биографијата затоа што не си фан на клубов и таму најопштото е собрано да сфатиш што се дешавало тој период. Да имало нешто неточно ќе тужеа засегнатите досега, не можеш ти да тресеш глупости во книга поготово во Англија. Нема јас што да читам кога десет години ги пратам финансиите меѓу другото. Понезависен извор од кварталните извештаи и носење спонзори секои месец? Вудвард уста нема отворено бе човек, кој јаден фалбаџија, со фудбалер не е сликан човекот, ние тука се зезаме со него. Секои три месеца на веб сајтот искача детално што сработиле, не е ова Македонија па Вудвард и Глејзери ќе лажат. Просто е, Манчестер Јунајтед рекордните обрти ги имаше под Глејзери или кога беа PLC, аналогно на тоа и Кенион?

Ти мора да се заебаваш тука со нас, нема друго.
Ај и јас да се надодадам... Значи точно Манчестер падна на листата на Форбс позади Реал и Барса, али за тоа не се винови ни Глејзери, ни Вуди, ни па Ферги...Ова се моите причини
1.Реал и Барса имаат свои ТВ права, т.е земаат над 80 % од Тв правата во цела Шпанија, додека во Англија Тв правата се делат на сите пропорционално на сите екипи и разликите помеѓу Ман Утд и Кардиф кој заврши последен се минимални.
2.Реал и Барса, особено Реал секоја година троши над 100 милиони за нови играчи па одземи ги тие трансфер суми од приходот и ќе видиш дека разликата помеѓу профитот на Реал и Ман Утд и не е така голем ако воопшто и го има...
3.Долгот со го враќаат Глајзери со клубските пари веројатно допринесува за помал прилив на пари, т.е помал завршен биланс (добро за ова се криви Америте)
4. Најбаналната, но можеби најголемата причина е падот на фунтата во однос на еврото од 2008-отприлика, така да ако Ман Утд имал приход пред 2008 од 300 мил фунти, тоа би значело околу 450 мил евра...а денес 300 мил = на околу 370 милиони...
П.С за последново не сум експерт чисто лаички праам моубет, ако тресам глупости нека каже некој бришам одма, да не се срамам :P

Последно уредено:
Нема врска со САФ работава и маркетингот каков ни е, туку тоа што се шпекулира е сосема спротивно на Јунајтед, на традицијата на клубот. Значи сигурно за тие плус 5м за агентот на Хазард не го лапнавме, Погба покрај минутажата исто бараше подобар договор пред да ојде во Јуве и ред други случаеви...
Е сега иако не ги давам од џеб парите јас, сметам дека со секој трансфер, со секое потрошено пени се праќа порака при преговарање за нареден трансфер. Колку и да биде добар Карваљо, ако се дозволи еден Спортинг да не условува за дечко од 19 години кој одиграл неколку добри партии во лига како португалската и за него закачиме 37м, тогаш имаме од старт тешкотии при преговори за играчи како Видал и компанија, а тоа е доста лоша позиција при преговарање. Исто и за задоволство во соблекувална...За тие пари Рома сосе партали ќе ни го даде Стротман реално ако правиме муабет...
Искрено сметам дека и сумите за Ерера и Шо се превисоки, но сепак имаа некои оправдувања тие суми, а за оваа на Карваљо не гледам ништо слично.
Тоа што не играме ЛШ и што Англија не е атрактивна локација како Шпанија највеќе кочи според мене. Затоа и трескаат вакви суми без преговарање. Али мое мислење е ова зошто одлепија летово, немаат друг излез, мислам дека се спремни и во гепек да возат агенти не па да фрлаат од страна.

Тоа што не играме ЛШ и што Англија не е атрактивна локација како Шпанија највеќе кочи според мене. Затоа и трескаат вакви суми без преговарање. Али мое мислење е ова зошто одлепија летово, немаат друг излез, мислам дека се спремни и во гепек да возат агенти не па да фрлаат од страна.

Океј тоа, ама овие астрономски суми носат многу негативни страни како потрошени износ, лоша преговарачка позиција при друг трансфер, притисок врз играч. Еден Верон го плативме 28м фунти и не успеа да се сноси со тој притисок на времето, камо за дете 19 години кое уште нема почуствуван што е притисок од меч од ЛШ па натака.

Океј тоа, ама овие астрономски суми носат многу негативни страни како потрошени износ, лоша преговарачка позиција при друг трансфер, притисок врз играч. Еден Верон го плативме 28м фунти и не успеа да се сноси со тој притисок на времето, камо за дете 19 години кое уште нема почуствуван што е притисок од меч од ЛШ па натака.
Да во право си и се слагам ама мораш да одиш и на ризик малку, Сити наредната година со Клиши во фудбалски пад можеше да притисне, па и Челзи ако не успеат нешто со Фелипе Луис (не знам до кај се со него искрено ама хипотетички). Може вика Шо дека не му доаѓало на мисла да игра за друг клуб ама не знаеме како би било во таа ситуација, можел сам да притисне за Челзи. Не знаеме како ќе се одвиваат работите во главата на Шо ама верувам во Евра кој успеа да го порасне Бутнер за недела дена и во тренерскиот тим дека ќе успеат да го научат да се носи со притисокот. :)

Да во право си и се слагам ама мораш да одиш и на ризик малку, Сити наредната година со Клиши во фудбалски пад можеше да притисне, па и Челзи ако не успеат нешто со Фелипе Луис (не знам до кај се со него искрено ама хипотетички). Може вика Шо дека не му доаѓало на мисла да игра за друг клуб ама не знаеме како би било во таа ситуација, можел сам да притисне за Челзи. Не знаеме како ќе се одвиваат работите во главата на Шо ама верувам во Евра кој успеа да го порасне Бутнер за недела дена и во тренерскиот тим дека ќе успеат да го научат да се носи со притисокот. :)

За Шо е друг муабетот, си има оправдание тој трансфер и го знаеме тука во фан клубот. Плус е адаптиран во ПЛ и го има Евра како што напомена. Трансферот е нешто налик Џонс и го оправдувам тоа. Ама има и други подобри опции од Карваљо за кого таа сума би била прифатлива. Стротман и во ваква состојба (повреда) би го зел летово дури и за пониска сума.

А кога веќе испричавте за економската ситуација на клубот, да прашам случајно дан сте налетале на литература за економската структура, водењето, стратегии итн. на поголемиве клубови? :D Ако е за Јунајтед уште подобро.

Да читнам нешто во слободно време.

Дени Илиев (нашето голманче во Арсенал) ми рече дека сме го земале Вермален само се чекало да се официјализира (демек договорот ако му истекувал на 15.07 и го чекат до последен ден). Баш да видиме...

За сумите на трансферите најискрено немам проблем во случај кога купуваме 2ца играчи во текот на цел трансфер период. Но во ваков период кога ни требаат 5 играчи, сепак треба да се трошат парите поразумно. Но ако стварно планираат да потрошат 150м во тој случај иде во просек по 30м за играч, па и Херера и Шо се таман на просекот, а овој Карваљо ќе оди малку погоре. Сепак сигурно ќе има трансфер што ќе биде поефтин, така да ете можеме да собериме добри играчи за толку пари.

Овој Карваљо мислам дека е стварно хот проспект и верувам дека ќе се привикне на ПЛ и дека ќе царува во средината. Сепак за таа пара би одел на попроверен играч. Ако може некако овој на 20м да се симне, па и 20м + Андерсон нека се ако треба, а да се даде поголема пара за некој играч што веднаш ќе ни биде од огромна корист би било одлично. :)

А бе МОРА да почнеме да продаваме. Или да даваме играч + пари ...

Има 4-ца што мислам дека ке фаќаат пат, и треба да фаќаат пат. Јанг, Андерсон, Клеверли и Нани*.
Нани го ставам тука под услов тој да сака да си оди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom