Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Лингард и Џонс заминуваат, Лингард сакал да игра стандрардно, за Џонс пишува сакал во некој клуб од чемпионшип што се бори за промоција
За Џеси ќе разберам за Џонс секоја година оди некаде и батето пензија фати у Јунајтед.

Рубен Невес е тоа што ни треба.
изгледа на цела наша фан база Невес ни е омилен... не само тука на форумов, туку и на твитер, инстаграм, фејсбук... веројатно ќе се чека до последен момент за Камавинга (ич не го сакам) или Рајс, па ако не бидне ништо, ќе го соберат Невес на крај...

Имам чуство дека Камавинга ако направи трансфер у Јунајтед ќе биде Дони 2.0 боље нека си оди у ПСЖ и онака поприоритетен ни е ЦДМ како Невеш,Рајс или Ндиди.

Јас повеќе не се замарам со непотизмот на на некој начин на клубов, а сметам дека е доволно финансиски јак да купи барем уште двајца квалитетни играчи и докажани.

Го следам тимов од мали години и можам да кажам најмногу заспивав на утакмиците од ван Гал, а перде на очите фатив од Мурињо.

Би требало ова да му е последна шанса на Солскер да видиме за што е кадарен, дали може да го извлечи најдоброто од фудбалерите и освои нешто ... :)

Мене ми делува дека нема шанса да го земат Камавинга. Оле е влезен во моуд дека секој играч кој ке го потпише, треба да сака да игра за Јунајтед. А малиов е на 3 памети и чека понуди од ПСЖ и Шпанија, со што автоматски се има дисквалификувано од трансфер во Јунајтед.

Камавинга прво нема да ги реши проблемите во средината затоа што нас објективно ни треба квалитетен ДМ кој ќе го качи нивото во тој дел од теренот, а Камавинга е поофанзивно ориентиран и ќе се изгуби на таа позиција. Дополнително е што е млад и ќе му треба сериозно време за адаптација на нова лига.
Ако Невеш е достпен за 35м без дилеми го бирам пред Камавинга.
Не знам зошто не го разгледуваме и Саул како опција, гледам Челзи сериозно го следи и би бил достапен до крајов на преодниов рок.

Камавинга прво нема да ги реши проблемите во средината затоа што нас објективно ни треба квалитетен ДМ кој ќе го качи нивото во тој дел од теренот, а Камавинга е поофанзивно ориентиран и ќе се изгуби на таа позиција. Дополнително е што е млад и ќе му треба сериозно време за адаптација на нова лига.
Ако Невеш е достпен за 35м без дилеми го бирам пред Камавинга.
Не знам зошто не го разгледуваме и Саул како опција, гледам Челзи сериозно го следи и би бил достапен до крајов на преодниов рок.
Saúl Ñíguez is now very close to leaving Atlético de Madrid this week. Negotiations have progressed in recent hours with Manchester United and Chelsea but the Red Devils are ahead in the race for the midfielder.
(Source: AS)

Колку е веродостоен AS како медиум не знам...

Па реално Саул е супер за во средина, па и Невес, не знам зошто не впрегнат напор да го купат првиов, башка гледа дека конкурент продолжува да се појачува и си дреме. Не ми е јасно што мислат со овој тим дека ќе направат. Титула во никој случај.

Saúl Ñíguez is now very close to leaving Atlético de Madrid this week. Negotiations have progressed in recent hours with Manchester United and Chelsea but the Red Devils are ahead in the race for the midfielder.
(Source: AS)

Колку е веродостоен AS како медиум не знам...

Позајмница е, така да океј сум со оваа варијанта. Се работи за играч со големо искуство на фудбалската сцена, техничар, со супер офанзивни и дефанзивни карактериситки. Уште една потврда за каков тип на играч сака Оле за позицијата пивот - енергичен работник со одлични технички и тактички способности.

Според статистикиве што му ги гледам, личи дека е бааги исполиран играч во однос на способностите, со широк репертоар на располагање.

ПС: До тие што не можат да забележат, не за џабе Скот и Фред се главен избор за пивотот. Треба двајца такви енергични играчи кои знаат со топка, за да можат и да ја држат цела средина и да изнесуваат топка. Аналогно на тоа, предната 4ка би била окупирана само со напад и би била релативно ослободена од обврски.

ППС: Имам некое суптилно чуство дека не уфрлаат во равенката за да се забрза Челзи.

ПППС: Ако добро се сеќавам, Саул беше фан на Јунајтед или со благонаклонети чуства кон Јунајтед.

Последно уредено:
ППС: Имам некое суптилно чуство дека не уфрлаат во равенката за да се забрза Челзи.
Saul Niguez has been offered to Chelsea on loan, with a possible option to buy of around £34m-£40m. Atlético have a good relationship with Chelsea and are looking to free up some space on their wage bill. Via: @NizaarKinsella

Чудни ми се сите овие трансфер имиња за во средина. Камвинга пишав дека детето има друга средина на ум. Саул го нудат насекаде, и ми е сомнително дека Симеоне туку така ке се откаже од квалитетен играч. Не би имал против да дојде на позајмица, ама перманентен трансфер би било мачка во вреќа, и не мислам дека е тој профил на играч што ни треба во моментот.

Со Невес е интересна ситуацијата, и мислам дека ке има некој обид да се направи нешто со него при крај на трансфер рок. Волфс продадоа бајаги стартери во последните 12 месеци, сега гледам дека и за Траоре се преговара за трансфер во Тотенхем. Чудно би било и Невес да го пуштат да си оди летово.

Наводно неофицијално и ние сме ги задоволиле трансфер барањата на Атлетика (позајмница + опција за купување). Се во рацете на играчот.

Како што мислев, очекувам активност последните денови од прелазниот. Можеби и добро дојде киксот некни, малце да ги раздрма.
Тотенхем го зеле некој Папе Сар, ДМ од Мец. Најверојатно Ндомбеле ќе оди на продажба, но до сега никогаш не не поврзале со него.

Не знам што да мислам за трансферов на Саул, не ми е класика задњи везни 6ка односно тоа што ни треба, повеќе 8ца игра а такви у тим ги имаме колку сакаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom