Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Јас не знам како не ги фаќа срам што играат пред 50-90 илјади гледачи во живо и цел свет пред малите екрани, па да делуваат незаинтересирано како ди Мариа. Стварно не знам што ги демотивира, можеби платата на Руни? :S

Ако не се пласираат во ЛШ (па што фајде и ако се пласираат со ваква игра), ќе биде срам, голем. Од една страна лесно е да се каже дека не е комплетиран составот (my ass) и да се вложат уште толку пари колку што се потрошија и да чекаме демек треба да се прилагодат на играта и филозофијата :LOL:.

Треба со овој состав што го има да ја пронајде добитната формацијата и првата 11ка без форсирање на некои играчи.

Сега за сега играта е за mid table team и поради некои дополнителни околности и земајќи го во предвид распоредот на натпреварите што не очекуваат би рекол: Задоволен сум со победа и реми, нема веќе „Се' освен победа е катастрофа“.

Сите се криви, никој помалце или повеќе. Сакавме ете Руни напад, Херера стартер, добивме. Ди Марија имаше 6 креирани шанси вчера и асистенција. Од цела багра тој најмалце е виновен. Највеќе ми смета делот каде место да шутираат сакаат сосе топка в гол да влезат. Толку од Робин, нека се форсира Вилсон понатака.
Мата и Ерера треба да се стартери на секоја.

РВП покрај тоа што не беше прецизен неколку пати , во една ситуација беше мноооогу себичен ,можеше да подаде до блинд и да водиме 2:1.
Друго ЛВГ заеба составот од старт , не требаше да го игра Пади таму , плус смолинг се покажа многу подобро од Џонс до сега и требаше он да стартува. А го приметувате гигси како нема крв во него , мнооогу нервозно делува.
Вчера беше маст вин , но се случи тоа што се случи и сеа ке се молиме за 4то место.

Мене ми е жал што мислев дека од играчи ко еванс, џонс, смолинг ќе бидат играчи. Тоа дека играа поред вида и рио, па затоа нас ни изгледаа ко најдобри у свет. Менаџеров одлучи да се ослони на нив цела сезона и затоа го јадеме немиен, бидејќи веќе 20 и кусур кола како играме со рохо во одбрана кој не е воопшто централен бек, бидејќи овие мамлазиве не покажаа ништо повеќе освен киксови. И покрај тоа што ван гал е пореметен и уште не убедува во филозофијата и како тоа сака да наметне атрактивен фудбал без разлика на резултатот, како немаме среќа и слично...го има тој САФ фактор, каде се е против нас итн., ама мислам дека друг начин на мотивирање на овие играчи и нема, толку им е капацитетот едноставно. Што и да биде он ќе го јаде на крај бидејќи ќе испадне а зошто не купи кога можеше, он ќе врати зошто ги немаше на пазар тие играчи што ги барам и така ќе се вртиме во круг и ќе бараме кој е крив за неуспехот и преку кур ми се со таа никаква игра што ја играат. Вртење околу гол и чекање да се отвори процеп за да се шутира. Гитла бре.

Како ги тепавме Арсенал и Ливерпул, а факинг Свонси ни прави пресврт? Не ќе да е тоа до немање играчи.

Сите сме накурчени на одбараната која е бледа според мене единствено поради тактиката на ЛВГ кој премногу лошо ја поставува играта на секоја утакмица дали е тоа Свонси,Барнли или Ливерпул.Сите екипи праваt притисок на нашата одбрана и играат пресинг што е и нормално кога за жива глава не почнува акција преку средниот ред туку почнува од бековите и никој не им приоѓа да преземе топка да ја извади преку центар плус тоа се враќа топката поради ебениот посед на топка од противнички шеснаесетник до ДеГеа и нормално е да се прават грешки.Вчера пак згреши со составот.Некако слабо ја прилагодува играта на играчите што ги ваѓа на терен и тоа е доста голем проблем иако немавме лоша игра само што не бевме доволно конкретни.Ерера си го оправда местото вчера повише од сите други кои играа.За МекНер бев сигурен дека тешко ќе се справува со брзи играчи по страна барем уште некое време и не смееше да го стави во прв состав вчера.Шо не беше кој знае колку лош само еден бек по цела страна во Англија е малку неизводливо,мора да има поддршка од тој што игра крило и за напад и за одбрана.Зошто го форсира Ван Перси мене стварно не ми е јасно.Мора да олабави малку со форсирање на едни исти играчи секоја утакмица иако не се во форма,само и тоа не му знаеш можда се покажуваат добро на тренинг а на утакмица нигде ги нема.Единствено сум убеден дека на Ерера му требаат утакмици и малку повише слобода во играта и баш од него да тргнуваат акциите пошто има добар преглед на играта.Не знам за вас ама ја сташно се нервирам што не шутира никој надвор од шеснаесетник освен Ди Марија кој го прави тоа од неизгледни позиции.Мора да почнат да шутираат повише.

Последно уредено:
Sea da se molime Liverpool da tepa za da ne ne prestigne Soton, iako uste ke se zakomplicira rabotata za ls mestata.

Не, се јачаше на Шелви.
Па со оглед на тоа што не реши грдиот требало вие цела вечер да бегате од Пеџа.

И пичка си бе, 10ти пат веќе си у Скопје и не кажуваш. Океј.

Па со оглед на тоа што не реши грдиот требало вие цела вечер да бегате од Пеџа.

И пичка си бе, 10ти пат веќе си у Скопје и не кажуваш. Океј.

Тој бегаше од мене. :D

Дојди на собир, шо се кријаш ебате.

Тој бегаше од мене. :D

Дојди на собир, шо се кријаш ебате.
Не сакам гужви. :(

Едит: За тоа првото:
Chandler-Laughing-to-Himself.gif

@Peja989

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom